piekarniku a więc i nie taki tłusty jak tradycyjne kotlety. Świetny i na ciepło, podany z sosem do obiadu i jedzony na zimno z kawałkiem chleba. Piekłam w foremce 12x22 cm składniki 600 g mielonego mięsa wieprzowego (u mnie karkówka) 6 łyżek bułki tartej + 2 do podsypania 150 g (2 szt) cebuli 4 duże ząbki czosnku 1 jajko
Stare GaryPyszne danie, kapusta nadaje lekko kwaskowatego smaku. W połączeniu z mięsem to poezja. Ja to naprawdę bardzo bardzo lubię. Polecam Karkówkę pokroić na plastry o grubości
Kuchnia Pokoleńpieprzem i chili, po czym sos zmiksować blenderem. Gotować jeszcze ok 10 min. Na koniec zagęścić mąką kukurydzianą wymieszaną ze śmietaną. Karkówkę pokroić w plastry i przed podaniem podgrzewać razem z sosem na patelni. Podałam do obiadu pieczone ziemniaczki i sałatę
Gotowanie jest łatwesosie pomidorowym. Danie to lubię za to, że jest pyszne i porcję można zamrozić. Po pracy mam gotowy obiad. Danie to nie traci walorów smakowych podczas mrożenia. Składniki na pulpety: 1/2 kg mielonej karkówki 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 1/4 szklanki bułki tartej 1 jajko czubata łyżeczka majeranku sól pieprz olej do smażenia pulpetów Składniki
Smak mojego domuDzisiaj coś dla mężczyzn. Kawał smacznego i soczystego mięcha! Karkówka, to ten rodzaj mięsa, który smakuje wielu osobom. Ja osobiście mięso, tym bardziej czerwone jadam bardzo
SMYKWKUCHNItakie dni, że pustka w głowie i brak pomysłu na obiad...wyciągam np.jakieś mięsko z zamrażarki i zastanawiam się co by tu zrobić coś innego niż zwykle i zaskoczyć mile rodzinkę..tym razem zaskoczyłam ich bitkami w sosie cebulowo-porowym..pysznie było. 1 kg schabu, karkówki 2-3 cebule 2-3 pory 2 marchewki sól, pieprz listek, ziele
Moje domowe kucharzeniecienkie plasterki, odkroiłam też kilka grubych plastrów do obiadu. Z płynu, który powstał podczas pieczenia zrobił się naturalny sos, który wykorzystałam jako dodatek do obiadu z młodymi ziemniakami i koperkiem . The post Pieczona karkówka z sokiem pomarańczowym, sosem sojowym i sweet chilli appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSezon grillowy trwa, a ja nie wyobrażam sobie grillowania bez przystawek. Idealne do kiełbaski, karkówki, szaszłyków i wszystkiego co tylko z grilla - pomidory. Uwielbiam je w
Niezły MłynekUff, udało mi się zasiąść do komputera i od razu „swe kroki” skierowałam tutaj. Co tu dużo mówić, w końcu stęskniłam się za własnym
gotować!Młoda kapusta , smażona z karkówką Karkówka , to wspaniały , uniwersalny, kawałek mięsa wieprzowego . Doskonale smakuje i nada się praktycznie do każdej potrawy . Przepis jest łatwy do wykonania
Ogrodnik w podróży„Wieprzowina Samuraja ” , czyli siekana , smażona , doprawiona Wieprzowina Samuraja , nie jest żadną, tradycyjną potrawą , rozwiejmy, te wątpliwości zaraz , na początku Mega szybkie danie , taki śród
Ogrodnik w podróżySurówka z kapusty pekińskiej to znakomity i bardzo popularny dodatek do obiadu. Można ją przygotować na wiele sposobów. Oto jeden z nich. Świetnie nadaje się też do karkówki z grila Składniki: średnia główka kapusty pekińskiej kilka plasterków szynki wieprzowej wędzonej 2 średnie owoce papryki czerwonej 10 dag sera żółtego 3 łyżki gęstej śmietany 18% 3 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY
Praktyczna plGulasz z pieczarkami i papryką to moja propozycja na smaczny obiad. Podawać można go z ziemniakami, ryżem, kaszą lub kluskami. Ze wszystkim smakuje. Ja przygotowałam z karkówki, ale również można ugotować z łopatki czy szynki. Przepis na tradycyjny gulasz wieprzowy znajdziecie tutaj . Polecam Wam również gulasz z kurczaka po węgiersku Składniki 70 dag karkówki wieprzowej 2 łyżki masła klarowanego
O kuchni z uczuciemdzisiejszy obiad polecam pyszny gulasz z groszkiem i marchewką. Warto go przygotować, bo jest przepyszny. SKŁADNIKI: 600g karkówki bez kości, 3 szklanki wody. 1 marchewka, 1 cebula, 4 łyżki groszku konserwowego ORZECH , 1 łyżka papryki słodkiej mielonej, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 łyżeczki kminku, 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka oregano
Tradycyjna kuchnia KasiChciałam się podzielić z Wami tą pyszną sałatką,gdyż sama nazwa wskazuje,że jest na każdą okazję.Na obiad,na wczesną kolację.Bardzo szybko się ją przygotowuje,w takie upale dni doskonała.Można wykorzystać karkówkę z grilla zarówno wtedy gdy po imprezie nam zostało trochę mięsiwa jak i upiec na patelni grillowej bez tłuszczu. Składniki na 4 osoby
Niespełnione zdolności kulinarne