lodówce z mięsa czy warzyw ,przyprawie i do pieca .Bo jak każdy z nas nie zawsze ma czas na poświęcenie więcej czasu na przygotowanie obiadu . Składniki 1 kg mięsa karkówki bądź szybki 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka pieprzy ziołowego 1 łyżeczka soli czosnkowe
Mój SmakPyszna karkóweczka, idealna na obiad lub jako imprezowe danie. Karkówkę pociąć na 1 cm płaty. W miejscu gdzie jest tłuszcz i żyłki, ponacinać ostrym nożem.Lekko rozbić, doprawić solą pieprzem,granulowanym czosnkiem, papryką ostrą i słodką. Mięso rozłożyć na dnie żaroodpornego naczynia, rozłożyć cebulkę i zalać wszystko śmietaną. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Następnie wyjąć mięso ze śmietany, odcedzić
Kuchnia Pokoleńświąteczny obiad proponuję pyszne zrazy z karkówki. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach. SKŁADNIKI: 700g karkówki bez kości, 100g boczku surowego, 2 ogórki kiszone, 1 cebula, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1/2 łyżki mąki, woda, oliwa, sól, pieprz, sałatka Nadwiślicka z czerwonej kapusty z jabłkiem ORZECH . PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę kroję
Tradycyjna kuchnia Kasidzisiejszy obiad polecam pyszne bitki z karkówki. Mięso jest bardzo kruche i rozpływa się w ustach. Bitki można podawać z ryżem lub ziemniakami. SKŁADNIKI: ½ kg karkówki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 50g suszonych grzybów, 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej, 100 ml śmietany 30%, 1 łyżka mąki, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: Grzyby moczę we wodzie. Karkówkę myję i osuszam. Kroję
Tradycyjna kuchnia KasiRoladki z karkówki są świetnym daniem nie tylko na obiad. Ja podałam je na imprezie imieninowej i stąd skąpa ilość zdjęć, szczególnie gotowego dania. Wybaczcie mi, nie miałam niezbyt wiele czasu na robienie fotek. Wszystkie zostały zjedzone ze smakiem i to chyba najlepsza rekomendacja. Świadomie nie podaję ilości składników, dopasujcie sobie ich ilość do wagi mięsa. Roladki wyszły fantastyczne, mięso(...)idealnie skruszało i wszyscy byli zaskoczeni wnętrzem. Zdecydowanie polecam tak przygotowane danie na Świąteczny stół. ROLADKI Z KARKÓWKI karkówka kiszona kapusta boczek wędzony pieczarki (opcjonalnie) musztarda sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, olej Kapustę kiszoną odcisnąć, zalać zimną wodą, posolić i krótko obgotować. Karkówkę pokroić na cienkie plastry, rozbić (najlepiej przez woreczek), doprawić solą i pieprzem. Gdy kapusta się ugotuje
Pieguskowa Kuchniażółtym serem oraz dobrze wysmażonymi na masełku pieczarkami. Jako dodatek ziemniaki i mieszanka sałat z pysznym słodko-kwaśnym sosikiem. Drogie Panie, Wasi mężczyźni będą zachwyceni takim obiadem :D Składniki: ok. 1 kg karkówki 3 ząbki czosnku 4-5 łyżek oleju 2 łyżki keczupu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka przyprawy do karkówki
MyCookBook.plrazem na naszym stole karkówka w wykonaniu Taty Gabrysia ☺ Soczysta, kaloryczna i idealnie pasująca na weekendowy obiad, szczególnie w zimowe dni. Pozwoli nabrać energii osobom, planującym aktywny wypoczynek w nadchodzący weekend. 1 godzina 6 składniki: 60 dag karczku 1 cebula 6 pieczarek mąka oliwa z oliwek sól i pieprz do smaku wykonanie: Dzień przed pieczeniem posypać karkówkę solą i pieprzem
Ania i Marcin gotująDuszona karkówka w sosie własnym nie należy do najszybszych obiadów, ale odrobina poświęconego czasu jest warta zachodu :) Otrzymujemy bowiem przepyszne, mięciutkie mięso z dużą ilością sosu, który wspaniale komponuje się z kładzionymi kluseczkami, które z kolei robi się bardzo szybko :) Do tego glazurowane marchewki (które pojawiły się na blogu jakiś czas temu) i wyśmienity obiad dla całej rodziny gotowy :) Składniki
MyCookBook.plOd czasu do czasu dobrze jest zrobić jakieś mięso w sosiku….do ziemniaczków, ryżu czy kaszy gryczanej… Najczęściej wtedy kupuję karkówkę i przygotowuję ją
UgotujmyTo.plpieczarkami to uczta dla osób lubiących mięso. Por nadaje mięsu cudownego smaku i aromatu, a pieczarki z odrobiną tymianku wspaniale wydobywają delikatną nutę lasu. Tak przyrządzona karkówka świetnie sprawdzi się podana na codzienny obiad, jak i na świątecznym stole. Do przygotowania tego dania najlepiej wybrać średniej wielkości, lekko poprzerastany białym tłuszczykiem kawałek karkówki wieprzowej. Jeśli wybierzemy bardzo duży kawałek
Kuchcik gotujeDelikatne mięso z farszem z leśnym grzybów , pachnące lasem i wspomnieniami jesiennego grzybobrania. Taka rolada z wieprzowiny może być doskonałym daniem na rodzinny, świąteczny obiad. Święta
Smaczna PyzaGulasz z karkówki z warzywami to pyszny sposób na domowy obiad, który nasyci nawet największych głodomorów. Podajemy z ryżem lub kaszą jaglaną. Składniki: 300 g karkówki papryka czerwona marchew 2 cebule pól puszki fasolki czerwonej 1/2 szklanki bulionu 1/3 szklanki passaty pomidorowej 4 łyżki ketchupu (u mnie ostry) łyżka cukru brązowego 2 łyżki octu winnego łyżka mąki kukurydzianej łyżka sosu
e-PrzepisyKulinarnePieczeń z karkówki tym razem w sosie warzywnym to kolejna odsłona jednego z moich ulubionych mięsiw, podchodząc jednocześnie do niej z swoistym szacunkiem staram się zawsze
Mechanik w kuchnikostka smalcu 3,5 szklanki mąki 1/4 szklanki śmietany 30 % sól – jedna płaska łyżeczka Farsz : 1/2 czerwonej papryki ( lub żółtej , czy zielonej 2 plastry grillowanej karkówki ( lub jakiejś pieczeni wieprzowej ,pozostałej po obiedzie z dnia poprzedniego ) 1 średnia cebula 3 duże , liście musztardowca ( można zastąpić garścią liści szpinaku lub liśćmi jarmużu ) 3-4 średnie pieczarki sól , pieprz do smaku(...)najbardziej mozolna część . Teraz kulę owijamy folią i wkładamy do lodówki na godzinkę . W między czasie przygotujmy sobie farsz – zdąży wystygnąć do czasu schłodzenia ciasta . Warzywa siekamy , karkówkę kroimy w kawałki , pieczarki podobnie – wielkość zależy od upodobań , najlepsze są średniej wielkości . Wszystko podsmażamy na patelni , do czasu , aż warzywa zmiękną i przejdą aromatem mięsa – około 10 minut
Ogrodnik w podróżyGołąbki są tradycyjną potrawą w krajach Europy Środkowej i Wschodniej. Kto z nas ich nie jadł. Na obiad podawane z ziemniakami, odgrzewane z bułeczką lub chlebem. Skąpane w sosie pomidorowym. U mnie klasyk. Z karkówki, mielonej w domu z dodatkiem ryżu. Przedstawiam Wam przepis jakiego nauczyła mnie moja mama, a ją babcia. Czyli domowo i tradycyjnie
Malinowe PocałunkiSkładniki: 700 g karkówki, 1/2 łyżeczki kolendry, 1 łyżeczka rozmarynu, 1 ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego Kamis Specialite, 1/2 łyżeczki soli morskiej Kamis Specialite, 1/2
Aga w kuchni