Pieczarki nadziewane soczewicą 124Włożyć je na dno pieczarek. Pieczarki upchać farszem. Na wierzchu ułożyć płaskie kawałki pozostałych serecków. Pieczarki piec 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Podawać z kaszą gryczaną i kapustą kiszoną zasmażaną z miodem
Weekendy w domu i ogrodzie
Kiszona brukselka – naturalny probiotyk 135układ odpornościowy. Robi się ją niezwykle prosto, a szczególnie warto przygotować ją zimą, gdy brukselka jest w dobrej cenie. Brukselka świetnie nadaje się do kiszenia – przecież to malutka kapusta Spróbujcie się skusić na to, by zamknąć te małe, urocze główki w słoiku z solanką, a za 2-3 tygodnie od tego momentu będziecie cieszyć się ich pysznym smakiem. Jest
Wiszniówka
Kluski śląskie 130Zawsze powtarzam, że kluski śląskie to moje ulubione kluchy. Choć kojarzone są najczęściej w towarzystwie roladek wołowych i czerwonej kapusty, lub, tak jak poniżej, z buraczkami i mięskiem duszonym w sosie własnym, ja zawsze lubiłam je w jeszcze jednej wersji – same kluchy z sosem pieczarkowym. I jako dzieciak i nie-dzieciak zawsze czekałam na ten dzień, gdy będą
Smaki Na Talerzu
Jakich przepisów kulinarnych szukają Polacy? 130się oprzeć i skończyć na jednym kawałku. Pochłania bez reszty! Przepis na okonomiyaki Czas na trochę egzotyki i kuchnię japońską. Ostatnio niezwykłą popularnością cieszą się japońskie placki z kapusty pekińskiej czyli okonomiyaki. To swojego rodzaju czyściciel lodówki taki jak dla nas bigos, dla Węgrów gulasz czy dla Włochów pizza. Po prostu dodajemy do tego dania to co mamy pod ręką
ProstePesto.pl
Zdrowe odżywianie. Co warto wiedzieć? 117świeżymi warzywami. Do tego słodki sos miodowo – musztardowy. Sałatka grillowa z chrupiącym kalafiorem Szybka sałatka do dań z grilla. Chrupiący kalafior, słodki pomidor, soczysty ogórek. Lekka sałatka z kapustą pekińską, polana sosem greckim. Artykuł Zdrowe odżywianie. Co warto wiedzieć? pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto a jego autorem jest Paweł Clad
ProstePesto.pl
Naleśniki – przepisy na słodkie i wytrawne 155Grillowane naleśniki Grillowane gryczane naleśniki z serem naleśniki z pieczarkami, serem i boczkiem wędzonym Naleśniki z mięsem Koreczki z naleśników Zapiekane naleśniki z mięsem, dynią i szpinakiem Naleśniki z kapustą i kaszą gryczaną Naleśniki z szynką, bakłażanem i szpinakiem Naleśniki z pieczarkami i brokułem Pełnoziarniste naleśniki zapiekane z mięsem w pomidorach Naleśniki z kurczakiem i brokułami Naleśniki z jajecznicą Naleśniki
Dorota Smakuje
Ramen 115sake czyli wina ryżowego Do podania: makaron do ramenu ugotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu ugotowane na miękko jaja inne dodatki: płaty wodorostów nori, kimchi, dymka wraz ze szczypiorem, kapusta pak choi, dodatek pieczonych lub smażonych mięs lub ryb. Przygotowanie: Do garnka włożyć mięso, zalać wodą aby przykryła kości i gotować przez około godzinę. Po tym czasie wylać wodę, opłukać
nietylkopasta.pl
Co jeść w lutym? – zimowa kuchnia 120Dzięki takiemu podejściu możemy stopniowo poprawiać jakość naszej kuchni, nie robiąc w niej wielkiej rewolucji. Warzywa i owoce sezonowe w lutym: jarmuż brukselka czosnek cebula por pietruszka marchew seler kapusta topinambur burak ćwikłowy brukiew pasternak ziemniaki Sałaty: roszponka, cykoria, endywia, rukola Owoce: jabłka i gruszki, orzechy włoskie i laskowe Kalendarz smaków W tym roku komponuję przepisy według kalendarza sezonowości warzyw
Wiszniówka
Jakie są kiełki – rodzaje, właściwości 146zawierają bardzo dużo kwasu foliowego, witamin z grupy B, są źródłem kwasów omega -3, omega-6, błonnika, białka, przeciwutleniaczy. Bogate w żelazo, cynk, potas i wapń. kiełki czerwonej kapusty – zawierają wit A, C, B1 oraz dużo wapnia, potasu, żelaza, magnezu, miedzi, manganu i tak rzadkich składników mineralnych jak rubid i cez. kiełki gorczycy Zobacz też: Jak wyhodować kiełki
Dorota Smakuje
Pierś z kurczaka w sosie serowym 138Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na mięso z kurczaka. Polecamy: pyszne i aromatyczne roladki z udek kurczaka , przepis na panierkę jak z KFC , udka z kurczaka pieczone na kapuście z grzybami oraz sałatka kurczak słodko – kwaśny . Życzymy smacznego! Artykuł Pierś z kurczaka w sosie serowym pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie
Kuchnia Na Wypasie
Sałatka gyros mieszana 121Sałatka gyros mieszana to super pomysł na pyszną i kolorową kolację lub jako danie na imprezę. Składniki filet z kurczaka kapusta pekińska młoda ogórki konserwowe papryka konserwowa kukurydza cebula biała lub czerwona pieczarki marynowane 2 ząbki czosnku przyprawa do gyrosa Przygotowanie Wszystko pokroić, filet z kurczaka przyprawić przyprawą do gyrosa podsmażyć. Wszystko wymieszać dodać majonez, jogurt naturalny, ketchup, sól, pieprz
Wasze Przepisy
Kotlety z mortadeli z frytkami 155najkrótszym składem. Polecamy również przepis na domową mortadelę . Kotlety z mortadeli z czym podawać? Nasza propozycja, to mortadela panierowana z domowymi frytkami. Świetnym dodatkiem będzie surówka z kapusty, lub mizeria. Mamy nadzieję, że nasz przepis przypadnie Wam do gustu i mortadela w panierce czasem zagości na Waszych stołach. Polecamy! Kotlety z mortadeli z frytkami Składniki: Kotlety: dobrej jakości mortadela
Kuchnia Na Wypasie
Babuni frykadelki w sosie grzybowym 120minut. W tym czasie raz frykadelki przewrócić, Na koniec mąkę wymieszać z odrobiną wody i wlać do mięsa, zagotować i wymieszać. Frykadelki podawać z kaszą i surówką z kiszonej kapusty. To jest najlepszy zestaw. Dziękuję babuniu. Polecam, Smacznego
Kuchnia Pokoleń
Pierogi z mięsem z rosołu i kaszą jęczmienną 130powierzchnię. Pierogi można podać bez żadnych dodatków, można też podać je ze smażoną na oleju, drobno pokrojoną cebulą (jak na zdjęciu). Podobne przepisy: Pierogi z czerwoną soczewicą, kiszoną kapustą i grzybami Pierogi z ziemniakami, ziołami i fetą Pierogi z serem i jarmużem Pierogi ruskie Artykuł Pierogi z mięsem z rosołu i kaszą jęczmienną pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovy
Talarki ziemniaczane 96papryka w proszku sól Przygotowanie Ziemniaki obrać i pokroić w cieniusieńkie plasterki. Ja robiłam nożem ale najlepiej jesli chce się mieć naprawde cieniuśkie chipsy to zrobić to szatkownicą do kapusty lub obieraczką do warzyw. Gotowe talarki wypłukać ze skrobi na sitku. Smażyć partiami jak frytki. Ja sypie solą gruboziarnistą i papryką. Pycha! Autor przepisu: Weronika Antkowiak Artykuł Talarki ziemniaczane pochodzi
Wasze Przepisy