kapustą - 19268 przepisów (strona:822/1285)

Maj na talerzu – okiem rolnika 58

uprawy roli. Co do zaoferowania ma nam wiosna w maju?  – W tym czasie nasze gospodarstwo zieleni się za sprawą nowalijek. W maju zbieramy sałatę masłową, szczypior, szpinak, młodą kapustę i koperek. Kolorystyczne urozmaicenie wprowadza rzodkiewka i botwinka. Pierwsze plony pochodzą z tunelu foliowego, kolejne zaś z gruntu okrywanego włókniną. Stosowanie osłon w uprawie pozwala nam ochronić warzywa przed kapryśnością

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Współpraca z "Pokarm Życia" 52

współpracę z niniejszą firmą. W paczce znajdowało się:  mikroliście amarantusa mikroliście rukiew wodna mikroliście mizuna mikroliście burak mikroliście groszek kiełki rzodkiewki kiełki STIR FRY na patelnię kiełki czerwonej kapusty kiełki brokułu kiełki lucerny kiełki fasoli mung kiełki groszku kiełki jarmużu kiełki słonecznika kiełki buraka kiełki pora  Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wyżej wymienionymi produktami! Zapraszam

Truskawkowa Fiesta
Szynka w sosie własnym z cebulą 144

sosu odrobinę słodkiej śmietanki. Szynka w sosie świetnie smakuje z wieloma dodatkami, pasują do niej ziemniaki, kasza, ryż lub kluski śląskie, dobrze komponuje się też z surówkami, buraczkami lub kapustą. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów na pyszne obiady :) Szynka w sosie własnym z cebulą, składniki: ok. 1 kg szynki, 3-4 szklanki wody lub bulionu / wywaru

Lekcje w kuchni
Wegetariański paprykarz z kaszą jaglaną 52

cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby

Kardamonovy
Surówka obiadowa z rzodkiewki 52

jest dla mnie niekompletny i mdły. Jak pyszne danie nie byłoby, bez surówki czy sałaty nigdy nie będzie mi smakowało tak bardzo. Do obiadu koniecznie muszą być mizeria , colesław , kapusta zasmażana lub jakaś inna świeża surówka. To bardzo zdrowy nawyk, ponieważ warzywa powinny zajmować znaczną większość naszego talerza podczas każdego posiłku. Rzodkiewka przeważnie towarzyszyła mi jako dodatek do śniadaniowych kanapek

ProstePesto.pl
Ciasto kokosowe bez pieczenia z kaszy manny 114

wegetariańskie słodkości ! A może coś na słono? Fritatta ze szpinakiem (keto) Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Chaczapuri adżarskie Tortilla hiszpańska Pieczone placki z cukinii (keto) Zupa z białej kapusty Pulpety z kaszy jaglanej (wegańskie) Kotlety z buraka (wegańskie) Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay (wegańskie) Tofu mielone Omlet jaglany z suszonymi pomidorami Tortilla przepis na ciasto Szakszuka

WegePrzepis
Pierś kurczaka duszona w sosie cebulowym 54

cukru (w tym słodkich owoców, miodu, itp.), mąki pszennej, drożdży, grzybów, alkoholu, czerwonego i tłustego mięsa, produktów zawierających ocet, sklepowych wędlin, itd. Co można jeść? Jajka. Kiszonki (ogórki, kapusta, rzodkiewka), warzywa (zwłaszcza zielone), przeciwgrzybiczo działa cebula, czosnek (tych używam sporo), świeże zioła, gruboziarniste kasze, jogurty naturalne, oleje tłoczone na zimno (oliwa z oliwek, olej rzepakowy, z wiesiołka, lniany, kokosowy), ryby

Kardamonovy
Pierogi z kuskusem, pieczarkami, cukinią, marchewką i cebulą 59

szafki kuchennej kuskus. Raz, dwa i zrobiłam farsz. I wiecie co? Po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że takie dziwne farsze są najlepsze. Do pierogów zrobiłam surówkę z kapusty i był pyszny obiad. Tak więc warto odejść od tradycji i zaszaleć z farszami na pierogi. Pierogi z kuskusem, pieczarkami, cukinią, marchewką i cebulą

Ewa w kuchni
Panierowane kotlety pod pierzynką 1515

kurczak pod jajeczną pierzynką , filet z kurczaka pod paprykową pierzynką , filet z kurczaka pod cebulową pierzynką , filet z kurczaka pod szpinakową pierzynką , filet z kurczaka pod pierzynką z młodej kapusty . Artykuł Panierowane kotlety pod pierzynką pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Domowe smaki dzieciństwa z restauracji 43

zlane oliwą, przeciery pomidorowe, używane do zupy pomidorowej, lub pasty z papryki i bakłażanów są produktami najwyższej jakości, tylko naturalnie pasteryzowanymi. Wśród polskich produktów znajdują się również naturalnie kiszona kapusta z marchewką i odrobiną soli, za to bez dodatku octu oraz niepasteryzowane ogórki, kiszone w naturalnej solance. Schronisko Smaków to również szeroki wybór grzybów m.in. podgrzybków, borowików, rydzów i kurek

Codogara
Na zdrowie jelitom! Co warto jeść, by o nie dbać? 38

kiełki, brokuły i karczocha. Dobrym wyborem są także zielone rośliny liściaste, łosoś, czekolada gorzka, soczewica, ciecierzyca, fasola. Dieta powinna być także bogata w produkty fermentowane czyli kiszonki np. kiszoną kapustę, ogórki, kiszone rzodkiewki. Warto też sięgać po probiotyki . Probiotyk to bakteria wyizolowana z przewodu pokarmowego o udokumentowanych w badaniach właściwościach prozdrowotnych. Bakterie zawarte w kiszonkach lub jogurtach nie mogą spełniać

Codogara