użyciem minimum składników - prostych, tanich i łatwo dostępnych. Danie wspaniale smakuje z kluskami ziemniaczanymi (na przykład śląskimi), ziemniakami, kaszą lub ryżem. Podajcie do niego ulubioną surówkę lub sałatkę, buraczki, kapustę na ciepło albo inne ulubione warzywne dodatki. Bardzo polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie wiele innych moich przepisów na karkówkę :) Karkówka w sosie koperkowym, składniki: ok. 600 g karkówki w plastrach, biała
Lekcje w kuchnizawsze w użyciu. Nie wyobrażam sobie drugiego dania bez zestawu świeżo przygotowanych surówek. Najczęściej do wyboru są trzy. Tym razem postawiłam na klasyczną mizerię, pyszną surówkę z drobno posiekanej kapusty z dodatkiem pietruszki i prostą surówkę z marchewki i jabłka. Przepisy na te surówki i pyszny, domowy sos czosnkowy znajdziecie na moim blogu. A teraz czas na wspomniany przepis
Słodkie okruszkiJeżeli szukacie pomysłu na cały zestaw obiadowy, to polecam Wam takie trio – pieczone ziemniaczki, surówka z kapusty z suszonymi pomidorami i żurawiną oraz piersi kurczaka w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami. Z uwagi na to, że mięso szykujemy w pysznym sosie, świetnie też sprawdzą się ziemniaki gotowane. Pyszności 2-3 pojedyncze piersi kurczaka 2-3 łyżki oleju 1 duża
Smaki Na TalerzuPlacków ziemniaczanym najróżniejszych na blogu sporo, bo i z amarantusem i z kapustą kiszoną i bez mąki a dziś zapraszam na mega pyszne placki z łososiem. Do szczęścia potrzebny jest jeszcze sos koperkowy i posiłek gotowy. Placki z łososiem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepysznie ze sobą współgra. Jeśli lubicie podroby, to z pewnością wam posmakuje. Wątróbkę można podać z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami czy pieczywem i ulubioną surówką np. z marchewki albo kapusty kiszonej. Często przed smażeniem wątróbkę obtacza się w mące, ja jednak nie widzę takiej potrzeby. Nieobtoczona wątróbka też jest smaczna, a danie wychodzi lżejsze i zdrowsze. Składniki na wątróbkę drobiową
e-PrzepisyKulinarnerozpuszczonym masłem i wstaw do piekarnika. Piecz przez około 15 minut aż się zrumieni i zmięknie. Turbota możesz podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą, najlepiej w towarzystwie surówki z kapusty białej, kiszonej lub innej domowej sałatki. SMACZNEGO! Artykuł Przepis na turbota pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl
nietylkopasta.plprzecieraki z maślanką lub zsiadłym mlekiem. Następne w kolejce są przecieraki z twarogiem, boczkiem. Jednak obserwując moich czytelników stwierdzam, że najczęściej przecieraki ziemniaczane są podawane ze skwarkami i kiszoną kapustą. Przecieraki kluski jak zrobić? Polecam przepis na przecieraki ziemniaczane z boczkiem. Zapraszam na przepis
Dieta moja pasjazarówno gotowane, jak i pieczone czy w formie kremowego puree sprawdzą się idealnie. Kaczkę możecie też podać z ulubioną kaszą albo kluskami śląskimi. Z warzyw świetnie pasują m.in. modro kapusta lub jarzynka z buraków. SPRAWDŹ TEŻ: Inne sprawdzone przepisy na dania główne znajdziesz w zakładce OBIAD Drukuj Pieczone udka z kaczki z pomarańczami i żurawiną Pieczone udka z kaczki
Na-talerzu.pltypu ciabata 1 kg piersi z kurczaka przyprawa do gyrosa, słodka papryka masło, 2 ząbki czosnku i sól tarty ser żółty kukurydza z puszki dowolna surówka z kapusty sos czosnkowy, sos barbecure, ketchup PRZYGOTOWANIE : Mięso kroimy w drobną kostkę, przekładamy na patelnię, wlewamy odrobinę oleju, dodajemy przyprawy i wszystko podsmażamy do momentu aż mięso się
Kulinarne Fantazje Mariolipoczątku). Finalnie wszystko pięknie opierdzielił do końca. Na drugi dzień też wjechała kasza. I również została wyzerowana. Da się? Da się. Polecam klopsiki zjeść z surówką z kiszonej kapusty. Tą zwyczajną. To było naprawdę świetne połączenie. Smacznego. Składniki: 500 g mielonego mięsa (ja użyłam łopatki wieprzowej) 3 łyżki kaszy manny 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 300 ml bulionu
Kardamonovydzisiejszym przepisie jest koperek, który też świetnie do ryby pasuje. Dodajcie co lubicie. Z tego co pamiętam pstrągi zjedliśmy w najnudniejszą na świecie surówką (a jednocześnie najlepszą) z kiszonej kapusty. Lubię no. I pewnie większość z Was też. Składniki: 2 średnie świeże wypatroszone pstrągi 3 ząbki czosnku pół pęczka koperku 3 plasterki cytryny sól pieprz oliwa Piekarnik nagrzewamy do temperatury
Kardamonovy