kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:242/414)

Karkówka pieczona z pieczarkami 44

sposób jest szybszy, cierpliwym polecam obsmażanie. Podczas pieczenia powstaje delikatny sos pieczarkowo-pomidorowy, lekko zagęszczony i lekko słodko-kwaśny. Taka karkówka idealnie smakuje z ziemniakami puree i surówką z kiszonej kapusty. Składniki: – 1,5 kg karkówki – 1 kg pieczarek – 2 cebule – sól, pieprz do smaku Sos – 3 łyżki koncentratu pomidorowego – 3 łyżki cukru

To co kocham
Tarte ziemniaki smażone 75

ziemniaków Surowe tarte ziemniaki to baza do gotowanych klusek jak i smażonych placków czy pieczonych babek. Kluski szare, żelazne vel stalowe to potrawa, którą wiele osób je w towarzystwie kiszonej kapusty. Tarte ziemniaki smażone ze skwarkami można zrobić na patelni lub upiec w piekarniku. O tej potrawie można powiedzieć, że to stary przepis naszych Babć, który został na jakiś czas

Dieta moja pasja
Żebroczka – śląska zapiekanka z ziemniaków i ryżu 50

podać z sosem grzybowym, chrzanowym lub koperkowym. Na drugi dzień po upieczeniu można ją pokroić w plastry i odsmażyć na patelni. Ja bardzo lubię ją w duecie z zasmażaną kapustą kiszoną albo ogórkiem małosolnym. Żebroczka to potrawa popularna na Śląsku Cieszyńskim w okolicach Wisły, która została wpisana na listę produktów tradycyjnych w 2006 r. Jej historia sięga XIX w., kiedy

e-PrzepisyKulinarne
ZUPA ZALEWAJKA MOJEJ BABCI NA WĘDZONYCH ŻEBERKACH 109

patrzeć, jak gotuje. Babcia nie chętnie dzieliła się przepisami, cześć z nich zabrała ze sobą bezpowrotnie, ale zupę zalewajkę pamiętam do dzisiaj, ponieważ babcia ją robiła dość często z kapustą kiszoną, co jest dość nietypowe. Ale to właśnie w takiej wersji ta zupa jest najlepsza. Co jest kluczowe? - zupę gotujemy na kościach od schabu, cały rząd kości, wędzonych żeberkach

SMYKWKUCHNI
Szare kluski z cebulką 152

kluski, zacierkę pyzy - to zdecydowanie moje jedzenie i moich dzieci również. Tym razem padło na szare kluski z okrasą z masełka z cebulką. Czasem podaje je również z podsmażoną kiszona kapustą i takie też bardzo lubię. Kluski te są bardzo uniwersalne, pasują również do wszystkich mięs w sosie, więc można kombinować. Do tego mało przy niech pracy i mamy tani

Swojskie jedzonko
Karkówka pieczona z kiszoną kapustą i pieczarkami 188

Pyszna karkówka wprost rozpada się w ustach. Ciekawe połączenie składników (kiszona kapusta, papryka i pieczarki)oraz pyszny sos sprawiają że danie jest naprawdę rewelacyjne. Za jednym przygotowaniem mamy obiad dla całej rodziny. Polecam na obiadek.... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Sałatka z zielonych pomidorów 53

moim blogu znajdziecie również inne przepisy na przetwory do słoiczków – idealny dodatek do obiadu sałatka z ogórków i marchewki do słoików, czy pokazałem Wam również jak przygotować kapustę kiszona w słoikach. Myślę, że każdy z Was znajdzie coś ciekawego. Sałatka z zielonych pomidorów składniki Sałatka z zielonych pomidorów składniki zalewa Sałatka z zielonych pomidorów przepis Zaczynamy od przygotowania zielonych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Siekane kotleciki rybne 106

zwiążą masę. Do rybnych kotlecików możecie użyć dowolnych filetów z ryby, świetnie sprawdzi się na przykład dorsz lub mintaj. Siekane kotleciki rybne wspaniale smakują z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty lub innymi dodatkami. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na obiad z rybą :) Polecam również mój przepis na pyszną rybę pieczoną na ryżu: Siekane kotleciki rybne, składniki

Lekcje w kuchni
Tosty francuskie z oscypkiem i żurawiną 45

kremem mleczno – orzechowym Nutlove → Tosty francuskie z ricottą i malinami → Tosty francuskie z owocami i bitą śmietaną → Grillowany oscypek z sosem żurawinowym i orzechami włoskimi → Kanapka z gotowaną kapustą kiszoną, boczkiem i serem smażonym Artykuł Tosty francuskie z oscypkiem i żurawiną pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Krokiety Gyros 614

Krokiety to chrupiące naleśniki z farszem, które można modyfikować na wiele sposobów. Najbardziej znane i lubiane to te z farszem z pieczarek i kiszonej kapusty. Ja takie robię zazwyczaj na święta Bożego Narodzenia, chociaż bez okazji też lubimy je zjeść. Tym razem postanowiłam coś zmienić i z racji tego, że moi domownicy lubią gyrosa w każdej postaci to zrobiłam krokiety

Danka Pichci
Zapiekanka caprese 45

przez około 10 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Bruschetta z pieczoną papryką i burratą → Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami i serem lazur → Kanapka z gotowaną kapustą kiszoną, boczkiem i serem smażonym → Kanapki z wędzonym łososiem, mozzarellą i czerwonym pieprzem → Bagietka z guacamole, pomidorem i jajkiem Artykuł Zapiekanka caprese pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Kotlety ziemniaczane z tuńczykiem 70

jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Polecam Wam także: –  kotlety ziemniaczane z kiszoną kapustą –  kotlety ziemniaczane ze szpinakiem –  kotlety rybne –  kotlet quinoa –  kotlety mielone z kurczaka –  kotlety ziemniaczane –  wege burger z kalafiora –  kotlet schabowy –  schabowy inaczej –  surówka

nietylkopasta.pl
Kotlety z kaszy i ziemniaków 41

małe kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiano.                    Do kotletów podałam tylko surówkę z kapusty kiszonej

Proste Potrawy
Top 12 najlepszych przepisów 2022 roku! 36

farszem i duszone w delikatnym sosie pieczeniowym, to moja propozycja na obiad dla całej rodzinki. Według mnie roladki najlepiej smakują podane z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą oraz surówką z kiszonej kapusty.   6. Sernik babci Przepis tutaj (KLIK) Puszysty, wilgotny i mega pyszny sernik, który smakuje jak dawniej. Jest żółciutki, delikatny i bogaty w składniki. Z pewnością Wam zasmakuje

Blog z Apetytem
Gulasz szegedyński na dziko 48

zrobić i z czym podać, dowiecie się ze szczegółowego  przepisu. Smacznego. <WJ>       Składniki:       800 g mięsa z dzika 600 g kiszonej kapusty 3 małe cebule 3 łyżki smalcu 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 2 łyżeczki kminku 500 ml bulionu wołowego 150 ml śmietany

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania