kapusta czerwona - 5816 przepisów (strona:297/388)

Pieczone pierogi z karmelizował cebulą. 155

kapustą i grzybami . Bardzo smaczną alternatywą są szybkie pierogi wykonane z ciasta francuskiego , które wypełnione są karmelizowaną cebulą . Prosty przepis na ciasto i nadzienie tworzą pyszny posiłek . Tym razem pójdziemy na łatwiznę, bez gniecenia i wałkowania ciasta , wykorzystamy gotowe ciasto francuskie i wypełnimy je cebulą . Pyszna i smaczna przekąska . Pierogi to specjalność polskiej kuchni. Czerwona cebula z pewnością każdy

Zdrowy Styl Joanny
Gołąbki po meksykańsku 172

kapustą. To danie możemy podać z pieczywem, ziemniaczkami, ryżem lub kaszą. Jest bardzo łatwe i dość szybkie w przygotowaniu, a w smaku… pychotka! Polecam     Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 2 ząbki czosnku 2 łyżki kaszy manny lub bułki tartej 150g ugotowanego ryżu (tj ok. 50g surowego) 1 papryka (użyłam pół czerwonej

Blog z Apetytem
Spaghetti bolognese z papryką 228

Klasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Paszteciki z pieczarkami 182

pierogi z kapustą i grzybami, fasolka z masłem, kompot z suszu i makowiec. Nie podejmę się zrobienia tradycyjnego dla naszej rodziny barszczu grzybowego - to mocny wywar z grzybów odpowiednio doprawiony przyprawami i zagęszczony mąką. Doprawienie go to dla mnie czarna magia - wymaga wprawy, a ja nie chcę eksperymentować na swojej pierwszej Wigilii;) Dlatego u mnie będzie czerwony barszcz(...)posypujemy wybranymi ziarenkami - ja zrobiłam pół na pół - czarny sezam i kminek. Pieczemy w 180 stopniach bez termoobiegu przez ok 13 minut aż będą złociste. Podajemy z barszczem czerwonym lub wcinamy same

Kulinarne Inspiracje
Gdzie znajdziemy witaminę C? 213

nią czerwona i zielona, dokładnie w tej kolejności. No to mamy lekarstwo, codziennie do kanapki parę kawałków papryki i choróbska nam nie straszne. A co więcej, cera nam się rozpromieni. Sprawdziłam na sobie. Spróbujcie tak przez miesiąc zajadać się papryką i podziwiajcie efekty . Oprócz papryki warto zajadać brokuły, pomarańcze i kiwi. I naszą niedocenianą kiszoną kapustę. *Wszystkie użyte

CoolinarniePL
Kolorowa sałatka z łososiem z puszki 393

kiszony ogórek2 małe czerwone cebulkigarść posiekanej natkiSałatę lodową porwać na małe kawałki i przełożyć do dużej miski. Dodać kawałki łososia z puszki, nie trzeba dokładnie osączać z oleju. Pomidorki daktylowe przekroić na pół. Dodać do sałatki. Cebulki obrać i razem z ogórkiem pokroić na cienkie plasteki. Ja pokroiłam je tak cieniutko za pomocą szatkownicy do kapusty. Dodać do pozostałych

Monia miesza i gotuje
Przepis na bitki wieprzowe z karkówki 515

można dodać czerwoną paprykę. Całość zalewamy wrzącą wodą i dusimy pod przykryciem przez około 45 minut. (musimy sprawdzić czy karkówka jest już miękka), na koniec doprawiamy majerankiem i jeszcze chwilkę dusimy. Dzięki obecności przypraw, mąki i cebuli wytworzy nam się pyszny, naturalny pieczeniowy sos. Podajemy bitki wieprzowe z karkówki z ziemniakami i obowiązkowo z  surówką z kapusty

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab po cygańsku z piekarnika – pyszne i proste danie 134

takie jak kapusta, marchewka czy buraki. Schab z tego przepisu wychodzi mięciutki i soczysty, a sos i warzywa bardzo aromatyczne. Danie robi się dość szybko i nie jest skomplikowane. Wystarczy włożyć wszystkie składniki do naczynia żaroodpornego i poczekać, aż się upieką. Składniki na schab po cygańsku z piekarnika: ok. 1, 2 kg schabu 2 cebule 2 papryki czerwone

e-PrzepisyKulinarne
Smażona ryba i zestaw surówek 189

kapusta kiszona , buraczki , i prosta surówka z kiszonych ogórków . Ale możecie oczywiście podać smażoną rybę z innymi dodatkami. A jeśli szukacie innych pomysłów na obiad zajrzyjcie do zakładki „Obiadu”. Miłego dnia moi drodzy i… smacznego Składniki: mrożone płaty z mintaja (4 płaty) 4 czubate łyżki mąki pszennej – użyłam luksusową PZZ Białystok 2 jajka przyprawy: słodka czerwona

Słodkie okruszki
Krokiety z kaszy gryczanej z kapustą i grzybami 177

czerwonego barszczyku.  Jest wegetariańskie i chociaż dosyć czasochłonne i pracochłonne to naprawdę warte zachodu.  Można je zrobić w ilości hurtowej i delektować się nimi przez kilka dni.   Przepis pochodzi ze zbiorów Ewy Aszkiewicz i został przeze mnie trochę zmodyfikowany.   Składniki: czubata szklanka ugotowanej na sypko kaszy gryczanej szklanka ugotowanych i zmielonych (bądź zgniecionych) ziemniaków szklanka kapusty

Ze smakiem bez glutenu
Short: Woda z Cytryną - Ile i kiedy? 189

kapusta kiszona, ogórki kiszone. Wręcz przeciwnie są to warzywa i odkwaszają organizm. Jedynie zmieniają pH żołądka na bardziej kwasowe. To z kolei jest bardzo wskazane przy trawieniu białek.      Przed Posiłkiem białkowym I tu pojawia się dodatkowy wątek czyli kiedy pić, a  kiedy nie! Nie ma przeciwwskazań co do picia przed posiłkami białkowymi: jajka, mięso, wędliny, czerwona

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
papryka faszerowana z parowara... 200

BIAŁEJ KAPUSTY Z PAROWARA... mielone mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, jajkami, koperkiem, pieprzem mielonym, kucharkiem, przyprawą Royal Brand, papryką ostrą z papryk ściąć czubki, usunąć pestki, opłukać i do pełna nakładać farsz układać w parowarze i gotować z 30 minut...............SMACZNEGO!!! ryż z fasolą po meksykańsku Royal Brand: nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli - skład: cebula, czerwona papryka, chili

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z brukselki z pomidorkami i serem feta! Czyli co zrobić ze świeżej brukselki? 121

Sałatka z brukselki to pyszny pomysł na wykorzystanie świeżej brukselki! Sałatka jest lekka i świeża. Oprócz brukselki znajdziesz w niej pomidorki koktajlowe, czerwoną cebulę i ser feta. Całość wymieszana jest z oliwą, musztardą oraz syropem klonowym lub miodem. To pyszna propozycja na posiłek o każdej porze dnia! Do czego można wykorzystać brukselkę? Kulinarnie, brukselka jest bardzo wszechstronna. Można(...)niej… Drukuj Proporcje na: 4 porcje Czas przygotowania: 10 min Ocena: 5.0 /5 ( 3 głos/y ) składniki 300 g świeżej brukselki 250 g pomidorków koktajlowych lub rzymskich 2 czerwone cebule (średniej wielkości) 150 g sera feta 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka syropu klonowego lub miodu sól, pieprz przygotowanie Brukselki obierz z zewnętrznych liści

Via Gusto
TARTALETKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu i laktozy) 239

Tradycyjny farsz do pierogów zapieczony na kruchym cieście w formie mini tart. Te szybkie i chrupiące przekąski doskonale smakują zarówno na ciepło podane z barszczem czerwonym, jak i na zimno jako przystawki. Sprawdzą się idealnie jako jedna w dwunastu potraw na wigilijnym stole 😉 Składniki na ciasto (6 mini tart): 100 g mąki kokosowej 30 g łupin babki jajowatej(...)formy umieścić w lodówce na 20-30 minut. Schłodzone ciasto piec w temperaturze 180°C przez 15 minut do uzyskania złocistego koloru na brzegach.   Składniki na farsz z kapusty i grzybów: 20 g suszonych grzybów 250 g kapusty kiszonej 40 g cebuli 30 g masła klarowanego lub oleju kokosowego liść laurowy kilka ziarenek pieprzu czarnego kilka ziarenek ziela angielskiego

Ola la LCHF
TARTA Z PIETRUSZKOWYM PESTO I PIECZONYMI, MŁODYMI WARZYWAMI 138

młoda kapusta i koper! No i zioła z ogródka ! Tak – to zdecydowanie moje ukochane smaki lata! Dziś zainspirowana konkursem z marką GALLO przygotowałam dla Was fantastyczny przepis na przepyszną kruchą tartę z pietruszkowym, domowym pesto i młodymi warzywami. Mamy marchew, pietruszkę i groszek cukrowy z własnego ogródka. Dla przełamania smaku jest też feta i oliwa z dodatkiem czerwonego pieprzu

Ostra na Słodko
Prosty czerwony barszcz (bez zakwasu) 173

Prosty czerwony barszcz (bez zakwasu) Lubicie czerwony barszcz? My uwielbiamy. Dziś polecam Wam prosty czerwony barszcz bez zakwasu. Pyszny i szybki w przygotowaniu. Choć zawsze polecam go ugotować wcześniej, by smaku się ładnie przegryzły. Taki czerwony barszcz wyśmienicie smakuje z tortellini, uszkami, pierogami, krokietami lub pasztecikami. Ja go lubię również pić od tak w kubeczku, gdy pogoda za oknem(...)rozgrzewa. Jeśli szukacie przepisu na pyszne drożdżowe paszteciki, to polecam Wam te: Drożdżowe paszteciki z mięsem Paszteciki na przyjęcie – z serem, papryką i pieczarkami Kapuśniaczki, czyli paszteciki z kapustą i grzybami Składniki: 2 litry wody 500 g buraków + 2 opakowania suszonych buraczków Amkez (wzbogacają smak) włoszczyzna: 2-3 średnie marchewki, 2 średnie pietruszki, pół selera, 1 cebula i kawałek

Słodkie okruszki
Frytki z dyni piżmowej (dieta dr Dąbrowskiej) 253

kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z grejpfrutem Frytki z dyni piżmowej (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 1 piżmowa dynia sól morska lub himalajska pieprz kumin czerwona papryka

Kulinarne przygody Gatity
Kapuśniaczki grzybowe - paszteciki z farszem z kapusty i grzybów 601

kapusty i leśnych grzybów. Ciasto jest mięciutkie i bardzo proste do przygotowania. Mimo, że jest drożdżowe to nie trzeba odstawiać go i czekać aż wyrośnie bo doskonale da sobie radę już w piekarniku. Możecie tego ciasta użyć do wypieków z innym farszem - mięsnym albo jarzynowym. Jest dość uniwersalne.Kapuśniaczki świetnie smakują jako dodatek do czystego barszczu czerwonego, ale dobrze

Smaczna Pyza