kanapka - 6539 przepisów (strona:44/436)

Frittata z fetą i suszonymi pomidorami 94

Znudziły się Wam kanapki na śniadanie? Jajecznica i omlet też już wyszły z mody? No to może frittata ? Niby to omlet, a jednak inny. W dodatku wcale nie jest to skomplikowane, bo robi się niemalże samo. Jedyne, co musicie zrobić, to przygotować ulubione dodatki, wszystko zalać jajkami i poczekać aż się upiecze. Proste? No pewnie, że proste! I wcale(...)musicie poprzestać z frittatą na śniadaniu, bo taki omlecik będzie super rozwiązaniem jako lunchbox do plecaka czy torebki. Zastąpi kanapki, nasyci i odżywi, więc będziecie mieli mnóstwo energii i głód nie będzie doskwierał w codziennych obowiązkach. Składniki 6 jajek 50 g sera feta (1/4 kostki) 4 suszone pomidory z zalewy pół papryki czerwonej kilka listków świeżej bazylii łyżka oliwy sól

Analiza Smaku
Śledzie w musztardzie. Przepis na świąteczne śledzie bez majonezu 165

Śledzie marynowane w musztardzie Śledzie w musztardzie to bardzo prosta i bardzo pyszna przystawka. Musztarda i miód wspaniale pasują do słonych śledzi, a kwas i cukier

Korniszonki
Niskowęglowodanowe kanapki z awokado i jajkiem 72

Przepisy na diecie Ketogenicznej Bardzo sycące kanapki w sam raz na śniadanie lub lunch. Składniki na jedną porcje: Awokado 1 szt. jajko ugotowane pół łyżki oliwy z oliwek pieczywo niskowęglowodanowe 2 szt. trochę cytryny ulubione przyprawy (np. pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, chili). Jak zrobić: Pieczywo (bułki) kroimy na pół. Jajko gotujemy na twardo lub miękko, jak kto woli. Najlepiej spróbować(...)dwóch wersji Rozgniatamy awokado widelcem w miseczce, dodajemy przyprawy, oliwę, cytrynę i nasze jajko. Taką pastą przykrywamy kanapki i się zajadamy. Możemy zrobić też wersję nie pastową, awokado kroimy w paski, kładziemy na pieczywo i skraplamy cytryną. Następnie kładziemy jajko i polewamy oliwą z oliwek i posypujemy przyprawami. Smakuje przepysznie i bardzo syci! Polecam

Keto Meto Przepisy
Keto smarowidło dyniowe (Paleo, LowCarb) 67

pieczywie , ale nie tylko… Keto babeczki cynamonowe z kremem dyniowym Możliwości jego zastosowania jest wiele, choć sprowadzają się one do dwóch głównych opcji – właśnie jako pasta na kanapki albo jako krem do ozdoby jakiegoś jesiennego wypieku. Ja posmarowałam nim keto grzanki biszkoptowe (płaski biszkopt pokrojony na kwadraty i podgrzany na suchej patelni), a pozostałą część użyłam jako(...)przycisku 🙂 Print Smarowidło dyniowe Nazwa może nie brzmi zachęcająco, ale jest to nic innego jak keto smarowidło dyniowe… 😀 Nie zmienia to faktu, że to pyszny jesienny dodatek do kanapek czy wypieków. Course Dodatek Cuisine Amerykańska Diet Low-Carb, Gluten Free, Vegan, Wege Keyword pasta, smarowidło Prep Time 5 minutes Total Time 5 minutes Servings 6 porcji Calories 84 kcal

Modern Cave Girl
Pasta z awokado z tuńczykiem, ogórkiem konserwowym i jajkiem + film 47

Pasta z awokado z tuńczykiem, ogórkiem konserwowym i jajkiem, świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, wafli ryżowych czy chrupkiego pieczywa. Będzie doskonałym zamiennikiem tradycyjnych dodatków do kanapek a także smacznym urozmaiceniem śniadań i kolacji.     składniki 4-5 porcji 1-2 sztuki dojrzałego awokado sok z 1/2 cytryny 3 jajka ugotowane na twardo 1 puszka rozdrobnionego tuńczyka

Smakowite Dania
Ekspresowe ciasto bananowe z czekoladą - przepis 88

Ciasto bananowe z kawałkami czekolady i polewą czekoladową Ciasto bananowe z czekoladą to przepis z kategorii zero waste. Przygotowanie tego ciasta to sprytny i przy tym

Korniszonki
Proste kanapki z piklami pikantnymi ogórkowymi 69

lubi kanapek? Zwłaszcza bardzo prostych, ale smacznych! Dziele się idealną propozycją na kanapki z wykorzystaniem pikli pikantnych ogórkowych od Vortumnus ! Składniki: 2 kromki chleba razowego 20g masła 2-4 plastry wędliny drobiowej 2 plastry sera żółtego 4 plastry pomidora 100g pikli pikantnych ogórkowych  Sposób przygotowania: Kromki chleba posmarować masłem, położyć ser żółty, wędlinę drobiową, plastry pomidora i pikle pikantne

Truskawkowa Fiesta
KARKÓWKA W SŁOIKU CZYLI DOMOWA KONSERWA NA KANAPKI 512

dawna już za mną chodziła taka domowa konserwa z dużą ilością galaretki , więc jest. Pyszna, krucha, aromatyczna karkówka w słoiku czyli domowa konserwa na kanapki . Jej przygotowanie wcale nie jest skomplikowane, a w smaku jest rewelacyjna. Doskonale smakuje do świeżo upieczonego, domowego pieczywa. W dodatku z domowym masłem i ogórkiem kiszonym to już prawdziwy rarytas. Sklepowe konserwy chowają się(...)domowego mięsiwa :) Karkówka w słoiku czyli domowa konserwa na kanapki - składniki: * około 1,5 kg karkówki * 3-4 ząbki czosnku * 5 ziaren ziela angielskiego * 4 liście laurowe * 1 kopiata łyżeczka soli peklowej * 1 łyżeczka majeranku * 100 ml wody * 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: Mięso z karkówki pokroić w kostkę o boku około 2 cm. Przełożyć je do miski, dodać przeciśnięty przez

Zrób to smacznie
DRESSING JOGURTOWY Z AWOKADO 84

Awokado to wyjątkowo wszechstronny owoc. Natkniemy się na niego w sałatkach, dipach i dressingach, na kanapkach, a co najciekawsze - również w deserach! Odgrywa główną rolę w przepisie na DRESSING JOGURTOWY Z AWOKADO. Ten lekki, zdrowy dressing jest doskonałym dodatkiem do sałatek czy kanapek w letnie, gorące dni, gdy upał zniechęca do ciężkich posiłków, ale będzie równie pyszny także przez pozostałą

COOKMAGAZINE
Dżem z rabarbaru i śliwek 72

Dżem z rabarbaru i śliwek z dodatkiem tartego imbiru i soku z cytryny to niezwykle pyszne i proste do zrobienia smarowidło na kanapki. Idealny na jesienno-zimowe wieczory do rozgrzewającej herbaty. Słodko-kwaśny smak z dodatkiem aromatycznego i wyczuwalnego w smaku imbiru – pyszny! Domowy dżem to kilka dobrych składników i sprawdzonych dodatków. Bez konserwantów, zbędnych składników, zagęstników. Dżem(...)rabarbaru i śliwek polecam nie tylko na kanapki, także do placków, gofrów , omletów na słodko , naleśników, przekładania ciast.. Znany jest także hiram skandynawski – dżem z rabarbaru z dodatkiem świeżego imbiru i skórki cytrynowej. Jest niezwykle pyszny, z zimowym akcentem świeżego imbiru. Poniżej sprawdzony przepis na dżem z rabarbaru i śliwek oraz opis wykonania krok po kroku. Dżem

Zasmakuj Kuchni
Ogórki kanapkowe – przepis 77

Prosty przepis na ogórki kanapkowe do słoików na zimę z kurkumą w zalewie octowej. Idealny dodatek do kanapek i nie tylko. Zobacz koniecznie jak zrobić pyszne domowe ogórki na kanapki i zatrzymaj smak lata w tych aromatycznych przetworach! Do ich przygotowania potrzebne Ci będą tylko ogórki, marchewka, papryka, trochę przypraw i bardzo prosta zalewa! Ogórki kanapkowe Domowe ogórki kanapkowe zrobiliśmy

Kuchnia Na Wypasie
Jak przemycić do diety dziecka więcej warzyw 60

blendera wrzucimy warzywa, dodamy do nich odrobinę przypraw, trochę oliwy, a potem wszystko zmiksujemy i powstanie z tego pasta, która nie tylko będzie smaczna, ale też utrzyma wszystkie dekoracje kanapki na swoim miejscu. Polecić mogę pastę z zielonego groszku z dodatkiem prażonego sezamu (smakuje świetnie), pastę z awokado z dodatkiem słonecznika, albo pastę z fasolą i suszonymi pomidorami. 3. Smoothie(...)się, że ta popularna potrawa wcale nie musi zawierać klasycznego makaronu. “Nitki” można zrobić z warzyw za pomocą specjalnego urządzenia. Warzywne spaghetti może być dodatkiem do śniadaniowych kanapek, lunchboxa do szkoły lub przekąską w ciągu dnia. Świetnie sprawdzi się “makaron” z ogórków, cukinii, buraka albo marchewki Dodatek ulubionego sosu zrobi z nich również przepyszną podstawę obiadu

ProstePesto.pl
Olej z czarnuszki 61

aromatyczna przyprawa przywodząca na myśl nieco egzotyczne lub śródziemnomorskie klimaty. Jej walory smakowe zyskują coraz większe uznanie w kuchniach różnych regionów na świecie. Maleńkie, czarne ziarenka dodawać można do kanapek, makaronów oraz sałatek. Z tego samego surowca produkowany jest również olej. Nie ma on tak szerokiego zastosowania kulinarnego, ale ze względu na niezwykle dużą wartość odżywczą warto pomyśleć o włączeniu(...)smażenia ani pieczenia. W temperaturze przewyższającej temperaturę pokojową traci on wszystkie swoje cenne właściwości. Z tego względu najlepszym jego zastosowaniem będą dipy do sałatek lub alternatywa dla masła na kanapce. Najszybszym, ale również skutecznym rozwiązaniem będzie codzienne spożywanie 1-2 łyżeczek produktu bezpośrednio. Sam olej charakteryzuje się lekko gorzkawym smakiem, który jednak szybko ulega neutralizacji w połączeniu z innymi składnikami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania