Blisko każdego pola namiotowego jest zapewne mały sklepik spożywczy w którym możemy się zaopatrzyć w podstawowe produkty żywnościowe. Aby nasze jedzenie troszkę urozmaicić proponuję zrobić szybką pastę do kanapek. Proponuję zakupić: - pasztet z drobiem i chrzanem firmy PROFI -małą musztardę stołową -mały słoiczek chrzanu -cebulę -keczup -pomidor -ogóreczki konserwowe -chleb lub bułki Podaje proporcje na małą porcje pasztetu(...)jakie posiadamy w danej chwili. W moim przypadku był to pomidor z bazylią, ogórek konserwowy z rzodkiewką i zieloną pietruszką oraz szczypiorek skropiony keczupem. Zapewniam, że te kanapki znikają z talerza w mgnieniu oka, szczególnie jeśli wypoczywamy na świeżym powietrzu. Smacznego :) http://www.profi.com.pl
Kulinarne przemysleniaUwielbiam tradycyjną jajecznicę, jednak czasami urozmaicam ją na różne sposoby i przez różne dodatki. Dzisiaj w wersji kanapkowej tortilli. Przygotuj swoją kanapkę i jedz śniadanie w domu, a nie w fast foodzie :) 2 porcje Składniki: 2 jajka pęczek szczypiorku 6 pomidorków koktajlowych 0,5 czerwonej papryki kilka liści świeżej bazylii 4 plastry wędzonego boczku 2 plastry żółtego sera(...)zbełtanymi jajkami, dopraw i podsmażaj, aż jajecznica się zetnie. W między czasie na patelni grillowej podpiecz tortille i ułóż na nich ser oraz bekon, a następnie jajecznicę i zawiń kanapki. Smacznego
Niezły MłynekZdrowe i kolorowe, na śniadanie lub przekąskę: KANAPKI Z WIOSENNYMI... Artykuł KANAPKI Z WIOSENNYMI WARZYWAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEKanapka ze szparagami, jajkiem w koszulce i sosem holenderskim - pomysł na sycące oraz wegetariańskie śniadanie. Taka kanapka posmakuje każdemu, kto lubi płynne żółtka i szparagi :) Składniki na 2 porcje: 1 podłużna bułka 6-8 zielonych szparagów 2 jajka sól, pieprz kilka łyżek sosu holenderskiego (przepis tutaj ) Do średniej wielkości garnka wlać wodę. Posolić i zagotować. Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki
UgotowaćPrzepyszna kanapka z długo duszoną wołowiną, rozpuszczonym serem i pyszną pastą z pieczonej papryki. By nadać świeżości temu daniu posypałam mięso dużą ilością szczypiorku. Jest to jedna z lepszych kanapek jakie jadłam. Cały trik polega na tym, by odpowiednio grillować pieczywo, które posmarowane pastą z papryki nadal będzie chrupiące i nie będzie chłonęło płynów. Reasumując jest ciekawy pomysł na smaczny
Mango Papajajajka, pomidora i szczypiorek. Na patelni rozgrzewamy odrobin ę oleju i smażymy jajka s adzone, najlepiej na mi ękko . Pomidor i ogórek kroimy na plasterki, szczypiorek drobno siekamy. Na kanapce układamy dwa plasterki w ędliny i kładziemy na to usmażone jajko. Całość przekrywamy pomidorem i ogórkiem, posypujemy szczypiorkiem. Na koniec kanapk ę solimy, posypujemy pieprzem i bazylią. Kanapka najlepiej smakuje
Fit&Fast Kitchensandwicze są popularne w Ameryce wie każdy. Czy wyglądają tak jak te? Nigdy nie byłam w Stanach Zjednoczonych więc ciężko mi powiedzieć jakie kanapki najbardziej lubią Amerykanie. Ale wyobrażam sobie, że właśnie taką kanapkę zamówiłabym na lunch gdybym nagle znalazła się za Oceanem :) Niebanalne smaki które z pozoru nie pasują do siebie, tworzą ciekawe, bogate połączenie. Jeśli lubicie słodko-ostre
Mienta blogpomidorami sery topione: Serek topiony (domowy) Twarogi: twaróg od podstaw i z ziołami Labneh (arabski serek jogurtowy) Ser ricotta (domowa ricotta na serwatce) Domowy ser żółty jest idealny do kanapek, zapiekanek, czy tarty do pizzy. Polecam! Składniki: ½ kg sera białego półtłustego (twaróg) 400ml mleka 3,2% 50 g masła 1 żółtko ½ łyżeczki sody sól do smaku Przygotowanie: Twaróg rozdrabniamy widelcem(...)umieszczonego w dużej miseczce lub wykładamy miskę folią aluminiową. Gdy ser przestygnie wstawiamy ser na noc do lodówki. Następnego dnia możemy go kroić nożem, wykorzystujemy domowy ser żółty do kanapek lub na milion sposobów The post Domowy ser żółty appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPyszny, kruchy schab idealny do kanapek z dodatkiem sałaty i majonezu <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki: 800 g schabu wieprzowego bez kości 2 łyżki musztardy rosyjskiej 1 łyżka miodu 3 łyżki oleju 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 2 ząbki czosnku, zmiażdżone nożem sól, świeżo mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 240 MIN POZIOM TRUDNOŚCI:ŁATWY(...)kolejne 10-15 minut. Wyciągamy i pozostawiamy do ostygnięcia w naczyniu do zapiekania, odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Kroimy w cienkie plastry i podajemy jako dodatek do kanapek. Najlepiej smakuje podany na chrupiącym pieczywie z sałatą i majonezem. Smacznego
My Culinary Artszanowny czytelnik) trafił tu i zdziwił się ilustracją - wyjaśniam: piszę te słowa 14 lutego. Pierwszy raz w życiu zrobiłem coś serduszkowego. Co się ze mną dzieje?;) Ale do rzeczy. Kanapki! Dla mnie kanapka to podstawowa jednostka pojęcia zwanego jedzeniem. Absolutna podstawa. Coś codziennego, zwykłego, szybkiego i najczęściej nie traktowanego tak, jak by na to zasługiwało. Kiedy jednak zacząłem zastanawiać się
zadanie-gotowanieKanapki? Hmm... Temat łatwy i trudny zarazem. Bo jak pokazać coś tak podstawowego w sposób na tyle atrakcyjny, aby stał się inspiracją dla czytelnika tego bloga? Pewnie dla wielu z Was kanapki są punktem wyjścia każdego dnia, a często stanowią też jego zakończenie. Zajadamy się nimi w pracy, w szkole, na wycieczce. Zatem powinniśmy traktować je całkiem poważnie :) Maciek zastanawiał
zadanie-gotowanieWyobraźnia wyobraźnią, eksperymenty eksperymentami, ale trzeba też czasem wejść na przetarte ścieżki. Autostrady nawet. Kanapka BLT to amerykańska, czy szerzej - anglosaska, klasyka. Bacon, lettuce and tomato. Bekon, sałata, pomidor. To mogą być składniki domowego sandwicza, kanapki z delikatesów lub pozycja w menu jednego z fast foodów. Na ciepło lub na zimno. Na dowolnym pieczywie posmarowanym raczej majonezem niż masłem
zadanie-gotowanieKanapki to przede wszystkim pieczywo i masło. Prawda? Przynajmniej tak podpowiada przyzwyczajenie podszywające się pod głos rozsądku ;) Jak już Marzena udowodniła pieczywo niejedno ma imię. A masło? Mój gust (próbujący przedstawiać się jako dobry smak) mówi mi, że można je pominąć. Nie zaprzeczę, że kanapka ze świeżego chleba i takiegoż masła z dobrym żółtym serem i pomidorem z ogródka jest
zadanie-gotowaniesmaków i kombinacji, wszystko zależy od naszych upodobań. Fajnie, jeśli macie pudełko z przegródkami, ja nie mam, więc radzę sobie jak umiem, co widać powyżej :D Inspiracja na dziś: - kanapki - dwie kromki razowego chleba, kilka liści sałaty lodowej, dwa plasterki chudej szynki, kilka plasterków ogórka kiszonego, pieprz, sól, czerwona papryka do smaku - dwie obrane, umyte i pokrojone marchewki - kilka pomidorków(...)koktajlowych - wybrany owoc, u mnie mandarynka - mix ulubionych bakalii - u mnie po kilka migdałów, orzeszków ziemnych (niesolonych!), pestek dyni i owoców suszonej żurawiny. I tyle. Mamy pożywne kanapki i pomidorki, bakalie i marchewki do pochrupania w charakterze przekąski i słodki deser w postaci ulubionego owocu. Kolejne lunchboxowe inspiracje już wkrótce :) Jeśli chcecie być na bieżąco, zapraszam na facebooka , instagrama
Kulinarne zapędy KokosaPieczeń to pyszna wędlinka na kanapki, którą można zrobić z różnymi dodatkami. Na blogu znajdziecie między innymi pieczeń z papryką i serem żółtym oraz pieczeń z jajkiem . Zazwyczaj do przygotowania pieczeni wykorzystuje mięsko wieprzowe ale tym razem wykorzystałam mięso z indyka. Dodałam kawałki piersi kurczaka dzięki czemu pieczeń w przekroju bardzo fajnie się prezentuje. składniki(...)przygotowanej foremki przełożyć mięsną masę. Wierzch ładnie wyrównać. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 1 godzinę. Pieczeń wystudzić i schłodzić w lodówce dopiero kroić na kanapki
Monia miesza i gotuje