jest ich pyszny smak. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! (około 13 sztuk) 200g ugotowanej kaszy jęczmiennej 100g ugotowanej ciecierzycy (można użyć konserwowej) 100g ugotowanych na parze warzyw (u mnie brokuł, kalafior, marchew) 1 jajko 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki 2 łyżki mąki pszennej/orkiszowej 1 łyżka mleka 1 łyżka płatków drożdżowych (opcjonalnie) 1 szczypta sody (solidna) papryka słodka sól
Di gotujePolecam też… – Sałatkę obiadową z buraczków – Buraczki zasmażane – Surówkę ze świeżych ogórków – Złociste ziemniaczki z piekarnika – Kalafior duszony w śmietanie
Kulinarny S.O.S.Polecam też… – Sałatkę obiadową z buraczków – Buraczki zasmażane – Surówkę ze świeżych ogórków – Złociste ziemniaczki z piekarnika – Kalafior duszony w śmietanie
Kulinarne S.O.S.brokuł - 89,2 mg (149%) - brukselka - 62 mg (103%) - papaja - 61,8 mg (103%) - truskawki - 58,6 mg (98%) - pomarańcza - 53,2 mg (89%) - cytryna 53 mg (88%) - kalafior - 44,3 mg (74%) - grejpfrut - 33,3 mg (56%) Dzika róża jako jedno z najbogatszych źródeł witaminy C! Dzika róża to jedno z ogólnodostępnych i bogatych źródeł witaminy
Di gotujedowolne warzywa. Batat, dynia lub marchewka nadadzą pięknego pomarańczowego koloru i lekkiej słodyczy. Burak – czerwieni i głębszego smaku. Brokuły mogą być mieszanką lekką wybuchową, ale również smaczną. Szpinak? Kalafior? Wszystko się da :) Na poniższą ilość dodaję ok. 200 g warzyw. Jeśli chcę bardziej kremowego smaku, dodaję łyżkę mleka kokosowego lub tartego parmezanu. Można gotować w nieskończoność i za każdym
Kucharzycaznajdziesz coś dla siebie. NAJLEPSZE PRZEPISY Z DYNIĄ Aby wejść w szczegóły wybranego przez siebie przepisu kliknij w nagłówek lub w zdjęcie. Chilli con carne z dynią i kalafiorem Puree z dyni – baza do innych przepisów Dynia marynowana w occie Pierogi z dynią Dyniowe latte Bruschetta z dynią i kozim serem Sałatka z pieczoną dynią i serem feta Szakszuka
nietylkopasta.pljarmużem Omlet z kaszą gryczaną, groszkiem i jarmużem Omlet z młodą kapustą Omlet z ogórkami małosolnymi Mini omlety pieczone z szynka i rukolą Omlet z kiełkami słonecznika Omlet z kalafiorem i kiełkami słonecznika Omlet z marynowanym imbirem i sezamem Omlet po japońsku z wasabi i marynowanym imbirem Mini omlety z piekarnika Omlet ze świeżą dynią Omlet z żółtą cukinią
Dorota Smakujeziemniakami z rozmarynem → Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą → Sałatka z pieczonymi batatami, rukolą i chrupiącym boczkiem → Sałatka z rukolą, dynią i kurczakiem z czosnkiem niedźwiedzim → Pieczony kalafior z masłem anchois i czosnkiem
Oryginalny smakmasło, oleje, sosy, sery, jogurty, ryby i owoce morza, mięso, awokado, oliwki, orzechy, jajka. Węglowodany będą pochodzić z zielonych warzyw takich jak: szpinak, sałata, szparagi, cukinia, rzodkiewka, ogórek czy kalafior. Z owoców dozwolone są m.in.: melony, owoce cytrusowe, truskawki, kiwi, maliny, śliwki, jagody, borówki. Z naszego jadłospisu musimy wykluczyć natomiast m.in. słodycze, produkty przetworzone, pieczywo, zboża, kaszę gryczaną, ryż
codojedzeniaBardzo pożywna zupa warzywna. -- Skład: 500 g kapusty(pół małej główki), 500 g kalafiora (same różyczki), 500 g fasoli, 3 kalarepy, 1 papryka czerwona, 1 duża cebula, 1-2 duże marchewki, ziele angileskie 3-4 ziarna, liście laurowe 3-4 listki, sól płaska łyżeczka, pieprz szczypta, opcjonalnie magi lub kostka bulionowa. Umyte, oczyszczone i pokrojone warzywa wkładamy do dużego
chleba naszegojest puree z ziemniaków i marchewki i można tu użyć resztek ziemniaków i marchewki z innego obiadu. Albo wogóle zrobić puree z innych warzyw (np dynia, seler czy kalafior). Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
Smaczny zeszytfrittata z cukinią, ziemniakami ( to idealny sposób na wykorzystanie resztek) i szpinakiem -ale możecie tu poszaleć i dodać to co macie w lodówce - brokuły, kalafior, oliwki, suszone pomidory... a do tego obowiązkowo jajka ze śmietaną i mnóstwo ziół. Ja zawsze robię też do niej sałatkę z pomidora. Lato już powoli się kończy... ale frittata może
Smaczny zeszyt