minut, 2 porcje Produkty 2 x jajko, 2 x kromka chleba żytniego, 1 x pomidor, 1 x ogórek konserwowy, 4 x plaster szynki z indyka, szczypiorek, sól, pieprz, bazylia, olej. Przygotowanie Na początek myjemy dokładnie jajka, pomidora i szczypiorek. Na patelni rozgrzewamy odrobin ę oleju i smażymy jajka s adzone, najlepiej na mi ękko . Pomidor i ogórek kroimy
Fit&Fast Kitchentego to płynne żółtko... żałuję tylko, że zrobiłam tylko jedno jajko w koszulce do szparagów:) Składniki: 6 zielonych szparagów (cienkie), 1 jajko, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki octu, szczypta soli, 1 plasterek szynki parmeńskiej, czerwony pieprz. Przygotowanie: Szparagi umyłam i osuszyłam. Odcięłam stwardniałe końce, ułożyłam je na rozgrzanej patelni grillowej skropionej oliwą z oliwek. Szparagi smażyłam(...)minucie z każdej strony. Na tej samej patelni podsmażyłam trochę szynkę parmeńską. W rondelku zagotowałam wodę z octem i szczyptą soli. Z bardzo małej wysokości wbiłam jajko i gotowałam je 4 minuty. Ułożyłam je na szparagach i posypałam czerwonym pieprzem. Jajko przecięłam, tak by wypłynęło z niego żółtko
Aga w kuchniZapiekankowych szaleństw ciąg dalszy.Kupiłam dorodnego kalafiora i aż mnie korciło, żeby go zapiec. Pozostawał wybór składników towarzyszących i do dzieła :).Na zdjęciach widać naczynie, w
Przepisy AleksandryNaleśnikowy cordon bleu SKŁADNIKI: CIASTOmleko -2 szkl jajko-2 szt woda mineralna niegazowana -2 szkl mąka -2 szkl sól olej -1/2 łyżki tłuszcz do smażenia FARSZ ser żółty -7 plastrów szynka -7 plastrów polędwica sopocka -7 plastrów papryka czerwona -0,5 szt papryka żółta -0,5 szt keczup(...)tego ciasta wychodzi 7 porcji. Każdy naleśnik posmarować łyżeczką majonezu, położyć po plastrze szynki, polędwicy sopockiej i po dwa słupki papryki żółtej i czerwonej. Farsz nakryć żółtym serem,a w koło naleśnika ułożyć natkę pietruszki. Naleśniki składamy, zanurzamy w rozmąconym jajku z solą i pieprzem. Panierujemy w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu
Kuchnia Danusitakie jak powinny. Skusiłam się i polubiłam. Zdaję sobie sprawę, że jest to moja wariacja na temat pierogów ruskich, bowiem podkręciłam ich smak świeżym tymiankiem a podałam z przesmażoną szynką parmeńską i cebulką. Wyszły obłędne. Wiem, że w niektórych rejonach jada się ruskie pierogi w Wigilię i Święta. Zatem przepis podaję, jeśli ktoś ma jeszcze ochotę je przygotować. Składniki(...)obranych 250 gram chudego twarogu 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1/2 pęczka świeżego tymianku szczypta soli, pieprzu 1 jajko opcjonalnie do podania: podsmażona na maśle posiekana cebulka z czosnkiem i szynką parmeńską (3-4 plastry) Zacznijmy od przygotowania ciasta na pierogi. Ugotowane i obrane ziemniaki przepuszczamy trzykrotnie przez praskę razem z twarogiem. Na maśle smażymy drobno
Mango Papajaadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 300 g szynki w kawałku 200 g sera żółtego w kawałku 1 słoiczek cebulki perłowej 4 jajka 4-5 ogórków konserwowych 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 pęczek szczypiorku 1 łyżka chrzanu 5-6 łyżek majonezu sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obierany i kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę odsączamy. Ogórki, szynkę
Domowy Smak Jedzeniaminut w piekarniku nagrzanym do 190ºC. Farsz: 1 duża cukinia 1 mały por 1 mała czerwona papryka 50 g szynki (w wersji mięsnej) lub 100 g fety lub sera gorgonzola (w wersji wegetariańskiej) pomidory do dekoracji 3 jajka 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki śmietany świeża bazylia i koperek pół łyżeczki ostrej papryki garść tartego, żółtego sera sól, pieprz, suszone chilli(...)Pora kroimy w plasterki i rozrzucamy na podpieczonym cieście. Następnie rozrzucamy pokrojoną w kostkę szynkę (lub fetę, gorgonzolę) oraz paprykę. Cukinię kroimy w cienkie plasterki i układamy na wierzchu. Górę przyozdabiamy pomidorkami pokrojonymi w plasterki. Przygotowujemy masę: jajka roztrzepujemy widelcem i dodajemy do nich śmietanę oraz mleko. Mieszamy. Przyprawiamy solidnie solą, pieprzem i ostrą papryką w proszku. Wsypujemy 3 łyżki
Calzonella.comSkładniki: 6 jaj, mała cebula, 2-3 plasterki szynki, 2 łyżeczki tymianku, sól, pieprz, łyżka majonezu, łyżka śmietany. Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupki i przeciąć na pół (wzdłuż). Wyjąć żółtka. Białka lekko posolić i popieprzyć. Cebulę i szynkę bardzo drobno pokroić, dodać do żółtek i wymieszać ( najlepiej widelcem rozgniatając) razem z majonezem, śmietaną oraz przyprawami (sól
W kuchni u Monikiidealnie, a po zjedzeniu można talerze umyć w zmywarce :) Porcelana Bogucice Składniki : piersi z kurczaka szynka ( dobrej jakości) po plasterku na roladkę pieprz cytrynowy szparagi po dwa małe na roladkę + dowolna ilość jako dodatek bułka tarta, mąka i jajka + odrobina soli do panierki olej(...)smażenia Umyte piersi z kurczaka dzielę na pól wzdłuż, każdy płat delikatnie rozbijam tłuczkiem. Na mięso wykładam plaster szynki , posypuje pieprzem cytrynowym i układam wcześniej umyte szparagi ( u mnie surowe) Zwijam roladki i panieruję, najpierw w mące, jajku i bułce tartej. Smażę powoli, na oleju. Pozostałe szparagi obwalam w jajku i bułce tartej i smażę razem z roladkami. Podaję
Takie tam pichcenieropuchę” o dużą ilość świeżych ziół. Toad in the hole: 6-8 ulubionych kiełbasek (u mnie ekologiczne, białe) 6-8 plastrów boczku lub szynki dojrzewającej 2 średnie czerwone cebule 4 duże jajka 1 łyżka musztardy francuskiej 1,5 szklanki mąki pszennej (bez 1 łyżki – 140 g) 300 ml tłustego mleka 3 łyżki oleju rzepakowego 2 garści świeżych ziół(...)brązowego cukru kilka gałązek tymianku (lub 1/2 łyżeczki suszonego) sól morska lub sos sojowy świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Miksujemy ze sobą jajka, mleko i mąkę na jednolitą masę. Dodajemy musztardę francuską (z ziarnami gorczycy), zioła i dużą szczyptę soli. Miksujemy jeszcze chwilę i odstawiamy na co najmniej 1-2 godziny (można także
Poezja smakuSkładniki dla 4 osób: 3 skrzydełka ( można również użyc korpusu i 2 skrzydełek ) 2 duże marchewki pół średniego pora 1 cukinia 10 dag szynki 2 łyzki masła pół pęczka koperku 1 szkl. śmietany 22 % 2 jajka sól i pieprz Skrzydełka umyj , włóż do garnka , zalej 1,5 l wody. Doprowadż do wrzenia, odszumuj. Marchewki oczyśc , pokrój w plasterki. Umyj połókę(...)małym ogniu ok. 20 minut.Wrzuc plasterki cukinii. Gotuj jeszcze 10 minut , zmiksuj całośc na krem. Szynkę pokrój w kostkę , zrumień na rozgrzanym maśle.Dodaj do zupy. Koperek umyj, posiekaj. Zupę połącz ze smietaną, dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp koperkiem. Podawaj z jajkami na twardo. Życzę smacznego
Słodkości i nie tylkotakże wzbogacić podsmażonymi, pokrojonymi na kawałki grzybkami lub kawałeczkami papryki. Wszystko zależy od Waszej inwencji. Polecam. Składniki: • 50 dag mięsa wieprzowego mielonego (z łopatki lub szynki) • 10 dag cieniutkich plasterków boczku • 1 cebula • 1 jajko • 1 mała bułeczka pszenna • przyprawy: sól, pieprz, czosnek, Delikat do mięs Sposób przygotowania: 1. Cebulę posiekać w drobniutką kosteczkę, dodać do mięsa. 2. Bułeczkę namoczyć
W mojej kuchnidzień. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 4 Składniki: 300 g makaronu 150 g szynki ½ pęczka natki z pietruszki 150 g bakłażana 80 g czarnych oliwek 50 g sera żółtego ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżka oleju Sos: 250 g serka ricotta 2 jajka 100 ml mleka 100 ml śmietanki kremówki (30 lub 36%) 50 g sera żółtego(...)powinien mieć jednolitą konsystencję, więc należy najpierw roztrzepać, jajka z mlekiem, śmietanką i serkiem ricotta, a dopiero później dodać starty ser żółty, pomidory i wymieszać. Do drugiej miski przełożyć przelany zimną wodą i odsączony makaron. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę, oliwki, posiekaną natkę pietruszki, doprawić i wymieszać. Przełożyć makaron z dodatkami
KuchniaWeDwoje.plpodanych składników zrobimy 10 kotlecików, to jeden będzie miał tylko 82 kcal. Składniki (na ok 10 kotlecików): 500 g mięsa mielonego (najlepiej z indyka albo szynki) 3 łyżki otrębów owsianych 2 ząbki czosnku jajko pieprz, sól, czosnek niedźwiedzi Przygotowanie Mięso łączymy z otrębami, jajkiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Mieszamy do całkowitego połączenia składników. Z mięsa formujemy kulki (moje
e-PrzepisyKulinarnepodanych składników zrobimy 10 kotlecików, to jeden będzie miał tylko 82 kcal. Składniki (na ok 10 kotlecików): 500 g mięsa mielonego (najlepiej z indyka albo szynki) 3 łyżki otrębów owsianych 2 ząbki czosnku jajko pieprz, sól, czosnek niedźwiedzi Przygotowanie Mięso łączymy z otrębami, jajkiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Mieszamy do całkowitego połączenia składników. Z mięsa formujemy kulki (moje
e-PrzepisyKulinarne