jajka w sosie - 3000 przepisów (strona:97/200)

Dietetyczne pulpety w sosie pomidorowym 301

mięsem mielonym dodać jajko, 5 łyżek błyskawicznych płatków owsianych, 5 łyżek  mleka, sól, szczyptę gałki muszkatołowej, drobniutko pokrojoną pietruszkę  i ząbek czosnku przekrojony na pół. Dokładnie wymieszać . Jeśli mięso jest zbyt rzadkie, dodać dodatkowo łyżkę bułki tartej. Wyjąć z mięsa połówki czosnku, które zdążyło już nabrać aromatu i zużyć do przygotowywania sosu. Z mięsa  uformować nieduże pulpety

zielonacukinka
Spring rolls z pieczonym łososiem 194

Zakładamy boki do środka i zawijamy podobnie jak krokiety, czy gołąbki uważając, aby nie rozerwać papieru. Podajemy z sosem słodko kwaśnym lub innym (np. z orzeszków ziemnych). Do pieczenia spring rollsy układamy na macie lub papierze do pieczenia, smarujemy rozbełtanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok. 15 minut, aż się lekko zrumienią. Spring rolls z pieczonym

mojewypiekiinietylko
Sałatka w kolorach Italii 222

minut. Kiedy będzie jędrny ale miękki odcedź go przelewając zimną bieżącą wodą aby zatrzymać proces gotowania. Jajka ugotuj na twardo i pokrój na ćwiartki a pomidory na ósemki.  Wszystkie te składniki układaj warstwowo w misie i całość polej sosem czosnkowym przygotowanego z startego czosnku, majonezu, jogurtu, soli i pieprzu.  Jeśli sałatkę przygotowujesz wcześniej to sosem polej przed podaniem

Mechanik w kuchni
Dietetyczne pizzerinki 140

dbających o linię. Idealne na syte śniadanie. Jedna pizzerinka ma około 170 kcal. Składniki (na 6 pizzerinek): 4 jajka po 4 kopiaste łyżki otrębów pszennych i owsianych 4 łyżki maki żytniej pełnoziarnistej łyżeczka proszku do pieczenia sól, pieprz, bazylia Ponadto: sos pomidorowy (2 łyżki koncentratu, łyżka wody, łyżka oliwy, 2 ząbki czosnku, bazylia, oregano, sól, pieprz) 6 plasterków szynki mozzarella

e-PrzepisyKulinarne
Placek z Manioku w sosie Gulaszowym 169

Przygotowanie; 1. Maniok obrać ze skóry, na tarce zestrzeć, dodać wszystkie składniki 2. Wymieszać ręką mocno tak aby jajko było dobrze wymieszane. 3. Na patelni rozgrzać olej i polać na placka masę 4. obsmażać z dwóch stron na brązowy kolor:) Sos Myśliwski( gulaszowy wieprzowy) Esencja sosu Knorr- 1 opakowanie łopatka 1 kg cebule- 3 sztuki czosnek- 4 ząbki liść laurowy

pichciszto
Sałatka z pstrągiem wędzonym 138

ogórka , paprykę w paski i cebulkę w piórka. Dodałem kapary , połówki oliwek i ćwiartki pomidorków. Na wierzch rozłożyłem jajka i kawałki filetu z pstrąga. Ocet balsamiczny wymieszałem z oliwą , dodałem zioła prowansalskie , posoliłem. Odstawiłem na godzinę , po tym czasie polałem sosem przygotowana sałatkę , posypałem świeżo zmielonym pieprzem

R'n'G Kitchen
Sałatka z avocado, z jajkiem i łososiem 173

częścią soku grejpfrutowego. Oliwę wymieszałem z musztardą i przyprawami, dodałem resztę soku, doprawiłem solą i cukrem do smaku. Jajka obrałem i pokroiłem na kawałki, wymieszałem delikatnie z kawałkami avocado. Łososia wędzonego pokroiłem na cienkie paski i wyłożyłem na sałatkę. Polałem sosem. Podałem z tartym chrzanem

R'n'G Kitchen
Drobiowe placuszki z pieczarkami i serem 337

składniki tylko podkreślają jego smak. Na zimno świetnie smakują w kanapce z dużą ilością sałaty, pomidora i ulubionego sosu. Pycha! SKŁADNIKI ( około 10 sztuk) 1 podwójna pierś z kurczaka 200 g tartej mozarelli lub żółtego sera 10 dużych pieczarek 1 jajko 1 cebula 2 łyżki mąki ziemniaczanej natka pietruszki ( można pominąć) sól pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kurczaka pokroić w bardzo drobną

DefinicjaSmaku
Bułki z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką 171

przygotowanych foremkach wyłożonych papierem do pieczenia. 4. Po ok. 15 minutach gdy bułki wyrosną smarujemy je jajkiem i posypujemy czarnuszką.  Piekarnik rozgrzewamy do 180 C, czas pieczenia ok. 25 minut, aż  zrobią się rumiane. Bułeczki można podawać z sosem czosnkowym, który dodatkowo wzbogaci i wzmocni smak

Apetyczna babeczka
Wielkanoc tuż tuż 121

propozycjami? Ja mam w planach przygotowanie: Żurku na kościach wołowych z dodatkiem białek kiełbasy i wędzonego boczku oraz jajkiem. :) a niech ostrości doda i rozpali nasze kubki smakowe 1/2 łyżeczki chrzanu na talerz zupy. Myślę także nad przygotowaniem królika w sosie śmietanowym z przepisu Pani Anny Starmach Zdjęcie wygrzebane z internetu

ClauditteMissCooking
Sernik idealny poszukiwany... 614

maszynce, dodać puree z dyni, cukier i ucierać. Kiedy masa będzie miała jednolitą konsystencję dodawać po jednym jajku za każdym razem dokładnie mieszając. Na koniec masę wymieszać z mąką ziemniaczaną. Wylać na herbatnikowy spód. Maliny zasmażyć na patelni, powstały sos można przetrzeć przez sito w celu pozbycia się pestek, jednak ja pestki lubię;). Piekarnik nagrzać do 180 stopni, na dół

Zapiski Młodej Żony
TARTALETKI MALINOWO-GRUSZKOWE Z KREMEM ŚMIETANKOWYM 103

minut do nagrzanego pieca. Wyjąć i ostudzić. Temperaturę piekarnik zredukować do 180 stopni (termoobieg 160 stopni). Jajka rozbełtać  ze śmietaną, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i budyniem w proszku. Maliny i pokrojoną w plasterki gruszkę ułożyć w tartaletkach, polać sosem i piec ok. 30 minut

Kuchnia w opałach
Wygrana w konkursie na danie FIT 153

wiadomo :) Takie same wyróżnienia otrzymali blogerzy, których dania zostały uznane za najlepsze w następujących kategoriach: - ŚNIADANIE - za Dietetyczne jajka faszerowane kurczakiem i sałatą (Piotr Straga współautora bloga "Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię") - OBIAD - za  Łososia w pomarańczowo-imbirowym sosie (Anna Wlezień autorka bloga „Życie od kuchni") - KOLACJA - za Dietetyczną lasagne z piersią z kurczaka (Iwona z bloga "Blogotowanie

Pasja Smaku
Filet z soli w glazurze pomarańczowej 195

dodajemy pieprz cayenne, imbir, czosnek, miód, ocet i cukier.Gotujemy przez około 5-7 minut, na większym ogniu, aby sos się zredukował i zagęścił. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, który dokładnie smarujemy warstwą oleju.W miseczce rozbijamy jajko i roztrzepujemy. W drugiej miseczce wysypujemy bułkę tartą. Rybę panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce.Przekładamy na papier

Mania Gotowania
Pasta jajeczna z tuńczykiem 181

Składniki:4 ugotowane na twardo jajka1 tuńczyk w puszce (najlepiej w sosie własnym)pół cebulkimajonez +jogurt naturalny + musztarda (po 1 łyżeczce)sól, pieprzSposób wykonania:1. Tuńczyka odsączyć z zalewy.2. Cebulkę drobno posiekać.3. Jajka drobno posiekać lub zetrzeć na tarce jarzynowej.4. Wszystko wymieszać, dodać po łyżeczce majonezu, jogurtu i musztardy. Doprawić do smaku.Smacznego

Kuchnia domowa Ani