jabłka - 25490 przepisów (strona:575/1700)

Kruche ciasto ze śliwkami 56

częściej robionych przeze mnie ciast jesienią. O tej porze roku śliwki są najsmaczniejsze, a cena pozwala na wykorzystanie ich do robienia ciast i przetworów na zimę. Zaraz po jabłkach, to właśnie śliwki najczęściej pojawiają się w moich wypiekach. Zarówno placek ze śliwkami , jak i domowe przetwory, staram się robić ze śliwek węgierek. Węgierki są zazwyczaj niezbyt wodniste, a przy(...)Ciasto piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 55 - 60 minut. Po upieczeniu ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem. Zobacz również: ciasto ucierane z jabłkami i kruszonką . Jeśli moje przepisy Ci się podobają, lubisz tu zaglądać i chcesz docenić moją pracę – postaw mi kawę, kliknij na➡➡➡ Postaw kawę dla Kuchcik gotuje

Kuchcik gotuje
WYCISKARKA WOLNOOBROTOWA GOTIE GSJ-630- RECENZJA 43

funkcji: * hard- służy do wyciskania soku z twardych warzyw i owoców, takich jak buraki czy marchewka * medium- służy do wyciskania soku ze średnio twardych warzyw i owoców, np jabłka, pomarańcze czy ananas * soft- służy do wyciskania soku z miękkich owoców, jak na przykład pomidor lub arbuz * mixed juice- to funkcja przeznaczona do wyciskania soku mieszanego dodając do niego zioła(...)posiadaniu wyciskarki wolnoobrotowej Gotie GSJ-630 to soki wyciskam dosłownie każdego dnia. Staram się różnie komponować owoce i warzywa, by każdego dnia sok miał inny smak. Były już jabłka, pomarańcze, ananas, truskawki, buraki, marchewka, kiwi, szpinak, jarmuż i wiele innych. Pijemy sok na śniadanie, do obiadu i na kolację. Cieszę się, kiedy widzę radość mojego dziecka, kiedy pije

Zrób to smacznie
Orzechowa rozkosz 85

pieczemy placki ok. 20 minut, aż nabiorą złotego koloru. Po upieczeniu od razu gorące placki wyciągnąć z formy i odstawić do wystygnięcia. Masa I : -750 g jabłek (najlepiej złota reneta ) -600 g cukru -2 łyżeczki soku z cytryny Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Włożyć do rondla, dusić często mieszając

Kulinarne przemyslenia
Placuszki na twarogu 48

gotowe. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki: 250 g twarogu 2 jajka 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka ksylitolu ¾ szklanki mleka 1 szczypta soli 1 ¼ szklanki mąki 2 średnie jabłka lub inne ulubione owoce Twaróg rozdrabniam widelcem. Dodaję pozostałe składniki oprócz owoców i mieszam łyżką do połączenia. Jabłka obieram, kroję w kostkę i dodaję do ciasta. Placuszki smażę

Słodki sentyment
łatwe ciasto kokosowe agrestowo-jabłkowe... 95

Składniki: jajka 8 sztuk "M", cukier 1 szklanka, palma 150 gram miękka, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, wiórki kokosowe 1 szklanka, jabłka 5 sztuk większe, agrest 2 szklanki, puder cukier - ile potrzeba Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, miękką palmę, utrzeć mikserem do spienienia na najwyższych obrotach. Wsypać wiórki kokosowe, mąkę, proszek do pieczenia i krótko(...)połączyć składniki na dość gęste ciasto. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, na cieście poukładać plastry obranych jabłek, (nożyczkami do skórek odcinam z agrestu końcówki) rozsypać agrest . Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, wystudzić w formie, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo łatwe, szybkie, tanie ciasto ucierane

W Mojej Kuchni Lubię
Dehydrator BYZOO DHO2 ze sklepu mocosokow.pl i najlepszy przepis na domową granolę 55

ZESTAW BYZOO DHO2: Do sprzętu dołączona jest pomocna książeczka pomagająca na początku ( choć później to będzie łatwizna! ) w ustawieniu odpowiednich temperatur do danego produktu oraz czasu suszenia. PRZYKŁADOWO: – jabłka, gruszki – 65C – 6-8 godzin – suszone pomidorki koktajlowe – temp. 70 stopni C, czas 12-14 godzin – suszone pomarańcze – temp. 60 stopni C, czas(...)kreatywne gotowanie również docenią dehydrator w kuchni. Gorąco polecam! A teraz zapraszam Was na obiecany przepis na najlepszą DOMOWĄ GRANOLĘ z suszonymi owocami SKŁADNIKI: – suszone banany – suszone jabłka – suszone gruszki – pestki dyni – suszone śliwki – suszone borówki – kokos – orzechy nerkowca – orzechy ziemne – migdały – cynamon – miód SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wysuszone

Ostra na Słodko
Keczup 89

a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -1 kg pomidorów -1/2 kg kwaśnych jabłek -2 małe cebule -3 łyżeczki cukru -3 łyżeczki łagodnej musztardy -2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki -1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki -szczypta mielonego imbiru -1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem(...)bazylią  -1 łyżeczka octu 10% -sól do smaku Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, usunąć zdrewniałe gniazda nasienne. Jabłka oraz cebulę obrać. Wszystkie składniki pokroić w kostkę i dusić na małym ogniu do miękkości. Przetrzeć przez sito lub zmiksować za pomocą blendera, dodać musztardę, przyprawy i ocet. Gotować na wolnym ogniu bez przykrycia, często mieszając, do uzyskania

Kulinarne przemyslenia
pyszna leniwa drożdżówka z jabłkami... 73

Składniki: drożdże świeże 10 dag, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki "L", mleko 2 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mąka tortowa 70 dag, sól 1 szczypta jabłka 7 sztuk średnie, cukier 2 łyżki, cynamon 2 łyżki, cukier puder Do miski dodać wg podanej kolejności składniki: pokruszone drożdże, cukier, roztrzepane jajka, mleko, olej, mąkę, sól i NIE MIESZAĆ , miskę nakryć(...)misce dużą łyżką wszystko wymieszać, ciasto ma mieć nie za rzadką konsystencję. Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić wierzch ciasta łyżką. Obrane jabłka przekroić na dwie części, usunąć gniazdka nasienne i kłaść na cieście wciskając do środka, posypać cukrem i cynamonem. Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około

W Mojej Kuchni Lubię
Chlebek migdałowy 79

Szczerze przyznaję, że kiedy pierwszy raz przygotowywałam ten chlebek, to zamysł był taki, aby było to ciasto migdałowe z jabłkami na deser. Jednak kiedy go spróbowałam, to stwierdziłam, że może ciasto nie wyszło idealne, ale za to jest to fantastyczny chlebek na słodko, który sprawdzi się jako zdrowa alternatywa dla pieczywa na śniadanie czy podwieczorek. Smakuje świetnie z konfiturami(...)masła lub oleju kokosowego kopiasta łyżka masła orzechowego (u mnie krem z nerkowców, ale może być dowolne) pół łyżeczki pasty waniliowej lub kilka kropli naturalnego aromatu z wanilii dodatki: jabłko 2 łyżki płatków migdałowych ulubione bakalie (1-2 łyżki) Czas przygotowania 10 minut Czas pieczenia 30 minut Temperatura 180 st. (góra-dół) Liczba porcji 10-12 porcji (po około

Analiza Smaku
Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków kiszonych + film 61

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków kiszonych z dodatkiem jabłka i cebuli to ekspresowy, smaczny, prosty i uniwersalny dodatek do większości dań obiadowych z mięsem, może stanowić również samodzielną przekąskę, dodatek do dań z grilla lub wkład do kebaba.     składniki na 3-4 porcje mała główka kapusty pekińskiej 3 ogórki kiszone 1 duże jabłko 1 cebula gałązka(...)oraz sok z cytryny, wszystko doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Kapustę pekińską szatkujemy, po czym wrzucamy do dużej miski. Ogórki kiszone oraz obrane jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach po czym dodajemy do kapusty pekińskiej. Obraną cebulę dość drobno siekamy i łączymy z pozostałymi składniakami surówki. Na końcu do surówki wlewamy

Smakowite Dania
Placki z cukinii 61

przepisy na kolację – przepis na  placki ziemniaczane –  placki z gotowanych ziemniaków –  placki z gotowanych ziemniaków z fetą –  placki z kalafiora –  placuszki pełnoziarniste z jabłkami –  placki ziemniaczane z łososiem –  placuszki pełnoziarniste na słodko –  placuszki z dyni –  placki serowe z jabłkami PLACKI Z CUKINII Przygotowanie : 35 minut Ilość porcji

nietylkopasta.pl
Ziemniaki Fondant 62

się pojawią.  Zostawiłem na sam koniec to danie, by pokazać, jak ze zwykłego ziemniaka można stworzyć piękne danie.  Francuzi, skąd pochodzie to danie, mówią na ziemniaki-jabłka ziemi-czyli – pomme de terre.  Fondant po francusku natomiast to rodzaj zwijanego lukru do ciast. Tłumacząc dosłownie nazwę, otrzymamy-lukier o smaku jabłkowym lub deser jabłkowy, co często(...)może być mylące 😉 Na zakończenie mojej podróży po Ziemniakach w Kuchni Świata, zapraszam na jabłka ziemi czy Ziemniaki Fondant.  Do usłyszenia…  Dane Techniczne Ziemniaków Fondant Ilość Porcji – 4 Czas Przygotowania – 60-70 minut Kraj Pochodzenia – Francja Kalorie na porcję – 331 Białko – 6 Węglowodany – 48 Tłuszcze – 63 .. Nie każdy może

RafalCook
Pektyna do dżemów – domowe przetwory bez cukru 65

sprawdzanie składu w sklepach internetowych i czytanie opisów na aukcjach, bo można się nieźle rozczarować. Co to jest pektyna? Pektyna jest naturalnym środkiem żelującym pochodzącym z owoców (głównie z jabłek i cytrusów). Doskonale sprawdza się jako zagęstnik do dżemów i ma duży wpływ na ich konsystencję. Dzięki niej nie trzeba długo gotować składników, co ucieszy na pewno zwolenników dużych(...)się czym przejmować – wyjdzie. Wybieram pektynę amidowaną, bo nigdy mnie nie zawiodła i zawsze doskonale żelowała wszystkie dżemy. Dobrym rozwiązaniem okazało się też dodanie świeżego soku z jabłek, dzięki czemu zagęstnika mamy jeszcze więcej i wpływa to na konsystencję dżemu. Jak wybrać pektynę do domowego dżemu Jeśli chcecie zrobić dżem od postaw i eksperymentować ze składnikami, np. zastąpić

Fitkot