Biała kiełbasa pieczona w kapuście, to pyszne i proste danie idealne na obiad i nie tylko. Biała domowa kiełbasa pieczona to znakomity przepis na Wielkanoc, rodzinne imprezy i spotkania ze znajomymi. Wyjątkowego smaku surowej kiełbasie nadaje zapieczona kapusta. Jak przygotować białą, surową kiełbasę, aby zachwycała super smakiem? Co zrobić z białej kiełbasy ? I z czym podawać pieczoną kiełbasę? Pieczona biała
Dieta moja pasjamożemy także wymieszać w naczyniu, ale wydaje mi się, że składniki ułożone warstwowo wyglądają zdecydowanie lepiej. Smaczna, chrupiąca i kolorowa sałatka warstwowa z burakiem zrobi też furorę na niejednej imprezie czy spotkaniu. Muszę przyznać, że bardzo mi ona zasmakowała i jeszcze nieraz wrócę do tego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Sałatkę warstwową z burakiem: 2 nieduże buraki czerwone
Danka Pichcinadaje jej świeżego smaku. Sałatka ta będzie idealną alternatywą dla tradycyjnej sałatki z gyrosa, którą każdy uwielbia. Sałatka z dodatkiem żółtego ryżu idealnie sprawdzi się na różnego rodzaju domowych imprezach, urodzinach, imieninach, a nawet na świętach. W naszym domu sałatka ta pojawia się bardzo często i każdy ją uwielbia. Kiedy przygotowałam ją po raz pierwszy, znajomi prosili o przepis
Przepiski.plOstatnio towarzyszą nam meksykańskie rytmy, a wszystko to za sprawą naszych gości. Dziś, króluje cudownie delikatna biała ryba jaką jest halibut, zatem przygotowaliśmy ceviche. Przystawka idealna na imprezę, świeża, kolorowa, którą podajemy z tortillą lub plackami kukurydzianymi. Składniki: 300 g świeżego halibuta 1 mango 1 avocado 1 mała czerwona cebula 0,5 małej papryczki chilli garść świeżej kolendry
Niezły Młynekwarstwom sałatka warstwowa wygląda bardzo ciekawie, czasem nawet tak pięknie, że szkoda nam ją zjeść. Najbardziej popularną sałatką warstwową jest oczywiście sałatka z gyrosa , która stała się hitem każdej imprezy. Jestem pewna, że to właśnie sałatka z gyrosa pojawia się na stołach wielu z Was najczęściej. Nie bez powodu, sałatka z grosa jest naprawdę smaczna i trudno jej nie lubić
Przepiski.pladsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W tym wpisie przychodzę do Was z sałatkową propozycją w kolorowym wydaniu. Przed Wami pyszna sałatka z brzoskwiniami , która będzie idealnym wyborem na różnego rodzaju przyjęcia, imprezy i inne ważne okazje, a nawet na święta. Sałatka z brzoskwiniami jest bardzo kolorowa, dzięki różnorodnym składnikom, przez co pięknie prezentuje się na stole. Sałatka składa się
Przepiski.pltych tradycyjnych - cukier zastąpiłam ksylitolem, użyłam mąki orkiszowej, nierafinowanego oleju kokosowego oraz mleka kokosowego light. Takie babeczki doskonale prezentują się na talerzu, można je podać na każdej imprezie czy w święta. Zdecydowanie warto udekorować je owocami, truskawki i borówki sprawdzają się idealnie i smakują rewelacyjnie z kokosowym kremem. Krem to połączenie śmietanki kokosowej, powstałej z mocno schłodzonego mleka kokosowego typu
Healthy food explorerCzęsto gości na moim stole - tym razem w wersji na wielkanocny stół. Pięknie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje. Proste składniki pasują do siebie idealnie. Polecam na każdą domową imprezę jak również na Wielkanocne śniadanie. Będzie pysznie
Swojskie jedzonkogrila, można je przygotowywać także w wersji owocowej, na słodko lub w mięsnej i zdrowej wersji na parze. Szaszłyki na różne sposoby Szaszłyki owocowe są dobra opcją na letnie imprezy i przyjęcia urodzinowe dla dzieci. Do nadziewania nadaje się większość owoców, mogą być: banany, arbuz, mandarynki, kiwi, winogrona zielone i fioletowe, truskawki, melon. Im bardziej kolorowe kompozycje tym ciekawiej wyglądają
sierotka maRysia w kuchniBatonik pozostawić w lodówce przez kilka godzin lub całą noc. Kolejnego dnia kroić i podawać. Batonik można zrobić nawet z tygodniowym wyprzedzeniem, jest bardzo podzielny, idealnie nada się na imprezy gdzie są dzieciaczki. Przechowywać w lodówce. *Uwaga, tu ważne są dwie rzeczy, po pierwsze garnek musi być czysty, suchy i mieć naprawdę grube dno. Ja zawsze używam garnka stalowego
moj przepis namojprzepisna.pl |Torcik W-Z jak z PRL Ostatnio miałam przyjemność uczesniczyć w imprezie tematycznej. Tematem były czasy PRL. Wszyscy przebraliśmy się w adekwatne stroje, jedliśmy na serwecie z gazet, piliśmy z kryształów, nie zabrakło też potraw charakterystycznych dla tego okresu. Był salceson, pasztetowa i oczywiście blok czekoladowy oraz torcik W-Z. Ciasto cieszyło się ogromnym powodzeniem, więc postanowiłam opublikować
moj przepis naowoców, wyłożyć mus z białej czekolady, wyrównać. Na wierzch tortu pokruszyć 3 blat. Tort wstawić do lodówki, na 5-6 godzin, najlepiej na całą noc, w dniu podania przed imprezą, nożem zamoczonym w gorącej wodzie, oddzielić boki tortu od formy, zdjąć obręcz, tort przełożyć na paterę. Kroić nożem, zanurzanym w gorącej wodzie. * jeżeli z jakichś powodów, krem z białej czekolady
moj przepis namojprzepisna.pl | Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia Ciasto, które zrobiło absolutną furorę na imprezie Sylwestrowej 2017/2018, każdy dosłownie każdy, kto go spróbował zarzekał się, że to najlepsze ciasto, jakie ostatnio jadł. Ciasto składa się tylko z kilku składników, jest na prawdę pyszne, trud i czas rekompensowany jest smakiem i zadowoleniem gości. Marcinek to ciasto klasyczne, zawiera zwykłą pszenną mąkę, cukier
moj przepis nadnia pracuje jako tłumaczka w firmie translatorskiej. Wykształcona, elegancko ubrana, nie wyróżnia się niczym. W nocy za to ubiera się w skórę, lateks, robi mocny makijaż i uczestniczy w imprezach w klubie, w którym są nadużywane narkotyki i alkohol. Te kluby są sekretne i mają tam wstęp tylko wybrani. Wśród nich jest też Marla, która nawet nie wie kiedy wpadła
kruche babeczki