O taaak. Krewetki jem rzadko. Nawet bardzo. Nie jem prawie wcale. Czemu? Bo My nie ogarnia, a jedzenie samemu jakoś nie sprawia takiej przyjemności. Tola lubi
KardamonovyWybór tego serniczka na wszelakie ważne okazje to zawsze będzie strzał w dziesiątkę! Jeżeli szukasz ciasta, które wygląda znakomicie i tak samo smakuje, wybierz ten sernik
Smaki Na TalerzuSkładniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki przyprawy kebab lub gyros 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy 5
Qchnia po prostuŁatwy Tort Kot to moja propozycja na niebanalne ale proste do przygotowania ciasto urodzinowe. Tak się składa, że moje dzieciaki to wielcy fani kotów i każde
Dorota SmakujeSkładniki: 750 g krewetek (surowych, mrożonych) 8 ząbków czosnku 80 g masła 100 g białego wina 1 ostra papryczka chilli 1/2 pęczka natki pietruszki szczypta
Qchnia po prostuPieczeń rzymska faszerowana gotowanymi jajkami, to idealna propozycja na Wielkanoc. To proste i zarazem pyszne danie. Jest idealnie doprawiona i bardzo godna polecenia. Inspiracją był
Smaczne ZdroweProsty, a jakże smaczny sposób na faszerowane jajka. Farsz z dodatkiem szynki, oprócz pieczarkowego, jest jednym z moich ulubionych. Jajka faszerowane szynką to smaczna propozycja na
Smaki Na TalerzuBoczniaki to fantastyczne grzyby! Można z nich wyczarować prawdziwe pyszności. Moja propozycja na dziś to flaczki z boczniaków Składniki: • 1 kg boczniaków • 3 marchewki
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaBoszsz, ale mnie już nosi, korci. Przepisy na najbliższe święta, o tym mowa. Mam już sporo przygotowanych propozycji, już zaraz, dziś chciałam wrzucić pierwszą z nich
KardamonovyWielkanoc zbliża się do nas wielkimi krokami, więc na blogu pojawi się w najbliższym czasie kilka świątecznych inspiracji. Na pierwszy ogień idzie sałatka z selerem
Kulinarne przygody GatitySchab pieczony z miodem i rozmarynem to mój pomysł na bardzo smaczną wędlinę domową (na kanapki, do burgerów). To również pomysł na wykwintne mięso na świąteczny
Dorota SmakujeSos chrzanowy na ciepło – mam do niego spory sentyment. Powoli będę wrzucała na bloga wielkanocne inspiracje – zapraszam! Pierwszy raz jadłam go jeszcze w liceum, w
Dorota Smakuje