kurczaka usmażyłam z cebulą. Wybrałam mięso z udek kurczaka, bo bardziej mi smakuje niż z piersi. Nie dodawałam też czosnku i sos zrobiłam jogurtowo- majonezowy. Jest idealna na każdą imprezę. Składniki : * około 600g mięsa z udek kurczaka * łyżka oleju rzepakowego * przyprawa do gyrosa * cebula * kapusta pekińska * ogórki konserwowe * papryka czerwona * kukurydza konserwowa * ketchup łagodny * 3 łyżki
Magiczne Życie MartyZostało jeszcze trochę czasu i jeśli robicie małą imprezę domową to ta propozycja przypadnie Wam do gustu. Pyszny kremowy serek z łososiem na słonych krakersach! Szampańskiej zabawy! Składniki : * opakowanie krakersów - idealne by były okrągłe * opakowanie serka śmietankowego * opakowanie serka homogenizowanego naturalnego * łosoś wędzony na zimno * koperek Przygotowanie : Wystarczy pokroić drobno łososia. Wymieszać z serkami, dodać koperek i ewentualnie
Magiczne Życie Martybyłabym sobą gdybym od razu ich nie przetestowała. A że podobały mi się te ciacha od dawna to poszalałam dzisiaj i zrobiłam ich wytrawną wersję, idealną na imprezę. Dlatego też zabieram moje ule na babski wieczór. Skoro Dzień Kobiet to świętujemy! Składniki : * krakersy około 10 sztuk * masło około pół kostki * ulubiony serek śmietankowy Przygotowanie : Krakersy kruszymy, masło rozpuszczamy
Magiczne Życie Martyjest coś co znam z różnych Jarmarków itp imprez. Uwielbiam wszystkie orzechy, a laskowe już szczególnie. Tak niewiele trzeba by zrobić sobie swoje orzechy w karmelu. Nadają się do chrupania, do ozdoby wypieków. Składniki : * 100 g orzechów laskowych Helio * 3 łyżki cukry trzcinowego * pół szklanki wrzątku Przygotowanie : Orzechy wrzucić na sucha blaszkę, podpiec kilka minut na małym ogniu
Magiczne Życie MartyCześć! :) Sylwester tuż tuż. Zazwyczaj Nowy Rok witamy na zakrapianych imprezach. Co robić aby podczas zabawy nie przesadzić? A co zrobić jak się już przesadzi? Poniżej kompendium wiedzy na temat kaca oraz kilka porad co zrobić by przeżyć pierwszy dzień Nowego Roku 2013. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćNOWYM ROKU ! :) Jak się czujecie? Dobrze? Źle? Jeśli tak sobie, to zapraszam po przepis z ostatniego wpisu , może pomoże :) A tymczasem uporządkujmy resztki jedzenia i alkoholów po wczorajszej imprezie. Zapewne większość z Was ma resztki szampana... Ja osobiście za nim nie przepadam, tylko symbolicznie wypiłam kieliszek, więc duża część butelki została. Co można z nią zrobić? Poniżej znajdziecie prosty pomysł
Pora coś zjeśćWitam Was kochani! Święta, święta i po świętach... jakie macie plany na Sylwestra? :P Śnieg, zimno, prawie jak po Bożym Narodzeniu, więc pewnie za kilka dni impreza... :-) A tu jednak nie... jest już kwiecień (plecień) i nam robi psikusy. W każdym razie mam nadzieję, że już wkrótce będzie piękna wiosna. Tymczasem po świątecznym obżarstwie mam dla Was mało słodkie, otrębowe
Pora coś zjeśćCześć! Na kulinarnej mapie Krakowa jest niewiele wydarzeń związanych z jedzeniem, porównując chociażby do Warszawy, czy Sopotu, który coraz bardziej angażuje się w imprezy kulinarne. W Krakowie do tej pory można było iść do BALu na BAL z Produktem Lokalnym z Małopolski, na różne okoliczne targi kulinarne na Rynku Głównym czy na Małym Rynku, na Festiwal Pierogów, lecz
Pora coś zjeśćWitajcie! Chciałabym Was serdecznie zaprosić na kulinarną imprezę jutro, w sobotę w Krakowie na Placu Nowym. Będziemy tam my i kilku innych blogerów kulinarnych i uwaga uwaga! będzie można spróbować małopolskich smakołyków wykonanych przez nas na miejscu :-). Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćDzień dobry! Witam w Nowym Roku! Sylwestrowa zabawa już za nami, a przed nami Karnawał! A jak Karnawał, to i karnawałowe imprezy :-). Dlatego też pierwszym przepisem będzie pyszny włoski deser zabajone w nieco innej odsłonie. Zabajone klasycznie przygotowuje się na winie Marsala, ja zdecydowałam się wykorzystać cydr. Dzięki temu ta delikatna pianka uzyskuje niezwykle miły aromat jabłek, a karmelizowane jabłka
Pora coś zjeśćWiem, wiem. Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku już dawno za nami. Mimo to, że na horyzoncie nowe venty i kulinarne imprezy, nie pozostanie Festiwal bez echa. Tych wszystkich wrażeń nie da się zapomnieć, ot tak, po prostu. Możliwe, że już wspominałam o tym, iż zostałam zaproszona przez Marysię z bloga „ GRUSZKA Z FARTUSZKA ” na kulinarne warsztaty pt. Wielkopolska wieprzowina złotnicka
W kuchni Karmel-itkiRazem z Kasią, prowadzącą stronę W KRAINIE SMAKU wybrałyśmy się na RESTAURANT DAY . Aha, już od razu powiem, że niepodpisane zdjęcia pochodzą od Kasi ;] Cóż to takiego? Zamysł tej imprezy strasznie mi się spodobał, ale słaba reklama zupełnie nie sprzyjała wydarzeniu. Mało restauracji wzięło udział, jedynie trzy, m.in. PUGA Aleksandry Gerlach, czy też BLOW UP . Ale o co chodzi
W kuchni Karmel-itkiWitajcie! Biorę udział w Blog Forum Gdańsk 2012! Znalazłam się w gronie szczęśliwców, którzy mają tę przyjemność spotkać się ze sobą na stadionie PGE Arena w Gdańsku na wspaniałej imprezie! Z tej okazji, zapraszam wszystkich do oglądania transmisji na żywo! Rozpocznie się ona automatycznie w sobotę, 13-ego października od godziny 11.00. Zapraszam! O konferencji: Blog Forum Gdańsk 2012 odbędzie
W kuchni Karmel-itkiArena. Część męskiej elity blogowej już o 9.30 biegała po murawie stadionu w piłce "blożnej", gdzie to drużyna KRASNALI i ZUCHÓW zmierzyła się w bardzo emocjonującym meczu. Pomimo wieczornej imprezy, mieli się naprawdę dobrze. Oczywiście nie zabrakło prelekcji. Poznałam osobiście Dorotę Zawadzką jak i Marię Czubaszek, obie panie wysłuchałam też podczas ich prelekcji. Przy Czubaszek uśmiałam się do łez
W kuchni Karmel-itki