Składniki: 750 g krewetek (surowych, mrożonych) 8 ząbków czosnku 80 g masła 100 g białego wina 1 ostra papryczka chilli 1/2 pęczka natki pietruszki szczypta
Qchnia po prostuPieczeń rzymska faszerowana gotowanymi jajkami, to idealna propozycja na Wielkanoc. To proste i zarazem pyszne danie. Jest idealnie doprawiona i bardzo godna polecenia. Inspiracją był
Smaczne ZdroweProsty, a jakże smaczny sposób na faszerowane jajka. Farsz z dodatkiem szynki, oprócz pieczarkowego, jest jednym z moich ulubionych. Jajka faszerowane szynką to smaczna propozycja na
Smaki Na TalerzuBoczniaki to fantastyczne grzyby! Można z nich wyczarować prawdziwe pyszności. Moja propozycja na dziś to flaczki z boczniaków Składniki: • 1 kg boczniaków • 3 marchewki
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaBoszsz, ale mnie już nosi, korci. Przepisy na najbliższe święta, o tym mowa. Mam już sporo przygotowanych propozycji, już zaraz, dziś chciałam wrzucić pierwszą z nich
KardamonovyWielkanoc zbliża się do nas wielkimi krokami, więc na blogu pojawi się w najbliższym czasie kilka świątecznych inspiracji. Na pierwszy ogień idzie sałatka z selerem
Kulinarne przygody GatitySchab pieczony z miodem i rozmarynem to mój pomysł na bardzo smaczną wędlinę domową (na kanapki, do burgerów). To również pomysł na wykwintne mięso na świąteczny
Dorota SmakujeSos chrzanowy na ciepło – mam do niego spory sentyment. Powoli będę wrzucała na bloga wielkanocne inspiracje – zapraszam! Pierwszy raz jadłam go jeszcze w liceum, w
Dorota SmakujeTak, wiem, trochę pojechałam ze zdjęciem. Przeglądając internety, natknęłam się na masę zdjęć kaszanki, które (delikatnie pisząc) wyglądały nieciekawie. Przepis mam na tyle ciekawy, że chciałam
KardamonovyUwielbiam jajka faszerowane, więc na Wielkanoc jest to super pomysł na śniadanie :) polecam. Czytaj więcej »
Ana Mari's world(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Weekend to idealna pora na odpoczynek i rodzinne spotkania, które nie mogą obejść się bez smakołyków. Różnego rodzaju przekąski, sałatki czy słodkie desery
Damusia.plTylko dla fanów rzodkiewek :-) Jedliście kiedyś rzodkiewkę na ciepło? Taka pieczona w oliwie z oliwek rzodkiewka to fajna słona przekąska lub dodatek do dania głównego
wysmienity