ice - 234 przepisów (strona:11/16)

Czas rozdać ciasteczka 153

zakładów była początkowo sceptyczna co do kwestii użycia beretu. Okazało się, że bezzasadnie- beret spełnił swoje zadanie Zwycięski los Pan Goozikowy składa literki. Oto zbliżenie na los:) Ciekawej Świata, Ice i Ziomce bardzo, bardzo mocno dziękuję za dzielne stanięcie w szrankach i polecam się na przyszłość:) Pozdrawiam Was serdecznie dziewczyny

les mirabelles
Krem bananowo-daktylowy 3 w 1 i konkurs blogowy 148

super quick to make and requires only 2 ingredients! It’s perfect as breadspread, as cake filling and mousse for dessert. I reckon it’d also make delicious fluffy ice cream.  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

Qlinarnie i Qlinarnie
Szarlotka, Hobbit: Bitwa pięciu armii 216

Five Armies It originated in France. It’s quite a light dessert ‘cause instead of a fatty buttercream it’s got a light fruitty filling. It tastes delicious with ice-cream, for instance this one . Ingredients for a round bakeware (25 cm diameter). Cake ingredients: 30 dag flour ½ ts baking powder 100 g cold butter 2-3 egg yolks

Qlinarnie i Qlinarnie
Tarte Tatin 189

underneath and the fruit on top. The apples may have moved slightly. Serve at once, taking care as the caramel topping will be very hot. Delicious with ice cream or cream. Enjoy

karmelowy
Iceówka 156

akademika jej próbował. Polecam szczególnie gdy ktoś ma jakieś tanie źródło spirytusu (np. Rosja albo dziadek ze wsi) Składniki: -0.4 litra spirytusu -0,5 litra wody -300g cukierków ice (ja użyłem tych z biedronki) Przygotowanie: Cukierki zalewamy wrzącą wodą i mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia, można dodatkowo lekko podgrzewać żeby przyspieszyć cały proces choć i bez tego po kilku

Tanie przepisy studenckie
SRI LANKA 2011 84

Jest on autorem przewodnika po SRI LANCE  FOOD Katarskie linie dbają o pasażera Ananas w panierce z suszonego Chilli - pychotka Orzeźwiające kokosy i egzotyczne Rambutany To jest dopiero Ice Tea Lemon U nas nigdy nie będą tak smakować :( SRI LANKA MEMORIES

ClauditteMissCooking
Raz, dwa, trzy próba maszynki, wygrany los i sól do lodów, czyli .... 134

razie wyłącznie wirtualny zaczyna być coraz trudniejszy.    Ale to właśnie wirtualny świat podsunął w końcu odpowiedź. To było jak miłość od pierwszego wejrzenia! Salted Butter Caramel Ice Cream wypatrzone na stronie Davida Lebovitza były odkryciem, któremu po prostu  nie mogłam się oprzeć. Już jakiś czas temu zakochałam się w słodko-słonym mezaliansie smaków. Karmelowe lody z solonym

KUCHARNIA
Mrożona ice tea 145

się w coś co pomoże nam się trochę ochłodzić. Jeżeli akurat pod ręką nie macie wielkiego basenu, po brzegi wypełnionego wodą, nic strasznego! Zawsze możecie sobie przygotować sobie mrożona ice tea - domową, własną, bez konserwantów i zbędnych barwników. Co Wy na to? Może się skusicie i czym prędzej wypróbujecie mój przepis? Dajce znać jak wyszła! :)Składniki (na dzbanek litrowy

Słodkie Przyjemności
Lemon Tart - Tarta Cytrynowa 230

like it too.Tatra cytrynowa to klasyka kuchni francuskiej. Uwielbiam ten kwaśny smak i mam nadzieję, że Wam też przypadnie do gustu.Ingredients for the pastry110g flour75g cold unslated butter1 tablespoon ice cold water1 small eggpinch of saltIngredients for the fillingZest from 2-3 lemons150ml freshly squeezed lemon juice100g caster sugar60ml creme freche4 eggs and 3 egg yolks 3 egg whites

Kulinarna rozmowa
Szarlotka / Apple Pie 133

into a hot oven (180 degrees) and bake 50 minutes. After cooling, apple pie sprinkle powdered sugar. Also I recommend, the warm apple pie submit with vanilla ice cream ;).I wish enjoy your meal

Projekty ze smakiem
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 259

kaskadach, a goście zanurzają w niej kawałki owoców, ciasteczek, wafelków. Najlepiej zamówić taką fontannę w profesjonalnej firmie łącznie z obsługą. Ciekawą nowością szczególnie w lecie jest " Wedding  ice bar " - jest to urządzenie o nazwie Granitor do schładzania zimnych, bardzo smacznych i orzeźwiających napojów do konsystencji śniegu, nazywanych granitą. Napoje powstają na bazie świeżych owoców, naturalnych soków i doskonale smakują

Kulinarny karnet Christophera
Przysmak Calypso na lodzie. 131

Orange dessert on ice. Składniki. 1 pomarańcza 100ml śmietany kremówki 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka soku z cytryny listki mięty skórka pomarańczowa Wykonanie. Pomarańczę przekroić na połówki. Wykroić miąższ i przetrzeć przez sitko, aby otrzymać sok. Wydrążone połówki wstawić do zamrażarki. Listki mięty umyć, posiekać. Żelatynę rozpuścić w soku pomarańczy. Żółtka utrzeć z cukrem

Kulinarny karnet Christophera
Wykwintna zupa rabarbarowa z lodami w migdałowym krokancie. 124

Rhubarb soup with almond ice cream. Zupa o ciekawej kompozycji i bardzo interesującym smaku związanym z lodami. Majowy przebój - rabarbar. Rabarbar pochodzi prawdopodobnie z południowo-wschodniej Azji, a może z Tybetu. W Chinach jest znany od 2700 lat i stąd zawędrował nad Wołgę, dalej do Grecji i Rzymu. Z greki "rhabarbaros" tłumaczymy: "obcy znad Wołgi ".W Europie jako warzywo zaczęto

Kulinarny karnet Christophera
Mrożone ciasto czekoladowe z lodami wiśniowo-śmietankowymi. 181

Frozen chocolate cake with ice cream cherry. Składniki. 4 jajka 175 g cukru 100 g mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 500 g lodów wiśniowo-śmietankowych 50 g czekolady Wykonanie. Jajka utrzeć z cukrem na pulchną masę. Dodać mąkę przesianą z proszkiem i kakao, wymieszać dokładnie. Nałożyć do formy z kominkiem, 23cm.lekko natłuszczonej i piec

Kulinarny karnet Christophera
Lody z tamaryndowca 171

Ice cream with tamarind Składniki: 2 jajka 1 żółtko 0,25 szklanki cukier 0,25 szklanki pasta tamaryndowa 400 ml śmietana kremówka 36% Ubić 2 jajka i żółtko z 1/4 szklanki cukru, dodając stopniowo ¼ szklanki pasty tamaryndowej bez pestek. Ubić 2 szklanki kremówki  i połączyć z masą jajeczną. Lody kręcić w maszynce lub wstawić naczynie do zamrażarki .Co jakiś

Kulinarny karnet Christophera