herbatnik - 3836 przepisów (strona:182/256)

Klasyczny sernik bez spodu – prosty sernik 328

sernik doskonale smakuje. Spód, oczywiście możecie zrobić z dowolnego przepisu na ciasto kruche, tylko pamiętając o wcześniejszym podpieczeniu go, przed wylaniem ciasta. Spód również można wykonać z pokruszonych herbatników, połączonych z masłem. Sernik świetny będzie z bakaliami jak i bez nich (czasem mnie kusi użycie rodzynek w serniku, ale mąż ich nie cierpi buuu). Jeśli nie lubicie słodkich wypieków

Mieszam w Garnku
Śnieżny puch 253

Wspaniałe ciasto, które w internecie pojawia się jako ciasto bez pieczenia, podane na spodzie z herbatników. U mnie w wersji na biszkopcie, gdyż chciałam by ciasto było nieco bardziej podzielne. Warstwa serowa u mnie nieco niższa niż na ciastach prezentowanych na innych blogach, z uwagi na wykorzystanie większej formy, w moim odczuciu było jej jednak w sam raz. Biszkopt

Smaki Na Talerzu
Smaki dzieciństwa- blok czekoladowy jak za PRL 214

polecam masło) - 3 czubate łyżki stołowe kakao - pół szklanki mleka 3,2% - szklanka cukru - 3 szklanki mleka w proszku (sypkie, nie granulowane) - dodatki wg gustu- np. bakalie, orzechy, kruszone herbatniki BLOK CZEKOLADOWY- WYKONANIE: 1. Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy cukier, kakao i mleko, dokładnie i długo mieszamy dalej podgrzewając, aż zaczną pojawiać się bąbelki. 2. Odstawiamy do przestygnięcia, następnie dosypujemy

Aromatyczne Podróże
Sernik bez spodu 858

180st. piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 150st. pieczemy przez 1,5 godziny. Studzimy zostawiając sernik w wyłączonym piekarniku, lub przy lekko uchylonych drzwiczkach. Polecam również przepis na sernik , na herbatnikach, który również można przygotować bez spodu , a zawiera mniej składników i przygotowuje się go błyskawicznie Przepis znajdziecie tutaj Artykuł Sernik bez spodu pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Świąteczny Domowy marcepan 169

dobrze się przechowuje a smak??? Nieziemski ja najchętniej jadłabym go w surowej postaci, ale cóż święta tuż, tuż i mam w planach jeszcze podzielić się z wami na migdałowe herbatniki. Póki co szykujcie malaksery i zaskoczcie swoich najbliższych marcepanem własnej roboty. Ja, nie wyobrażam sobie świąt bez marcepana, bo to jeden z tych składników kulinarnych, który od razu kojarzy

vaniliowoczekoladowa
Korzenny krem dyniowy 150

różnych smakach. Ja, zainspirowana przez Agnieszkę i jej masełko dyniowe , zrobiłam mój krem na bazie dyniowego puree. Z czym najbardziej mi to zasmakowało? Jak widać na zdjęciu, ze zwykłymi herbatnikami 😊 Może jednak podać go do świeżego pieczywa, czy też przełożyć nim ciasto. Lekko korzenny smak i zapach wspaniale pasują do przedświątecznej pory 😊 Składniki: 1 szklanka odciśniętego mocno z wody puree

Codzienna kuchnia niecodzienna
TORCIK AJERKONIAKOWY 162

mieli jeszcze okazji spróbować. Przepis nie jest moim autorskim,  znalazłam go w internecie dawno temu,  jednak nie jestem w stanie podać strony źródłowej. Ciasteczkowy spód : 300g herbatników kakaowych (jeśli nie mamy kakaowych użyjmy zwykłe maślane + 2 łyżeczki kakao) 100g roztopionego masła Masa ajerkoniakowa: 300 ml ajerkoniaku 100 g miękkiego masła ½ szklanki cukru pudru 400 ml śmietanki

Walijskie Pichcenie
Sernik z białą czekoladą i kakaowym spodem 509

theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Skala smaku 10/10 spód można zrobić z herbatników kakaowych ugniecionych z masłem jednak wtedy pieczenie będzie odbywało się przez termoobieg  Ciasto kakaowe (spód  ) 150 g mąki, -1/2 łyżeczka proszku do pieczenia, - 1 łyżka gorzkiego kakao

Kubki smaku
Bezowe batony musli 106

łyżki mąki ziemniaczanej • 3 łyżki wiórek kokosowych • 1 szklanka cukru • 10 kakaowych ciastek petit Wykonanie: • Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i pokruszyć na dno herbatniki. • Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i ubić na gładką pianę. • Dodać mąkę ziemniaczaną, wiórki kokosowe i sok z cytryny, i lekko

To co kocham
Blok czekoladowy 157

czasach mojego dzieciństwa bardzo często razem z mamą przyrządzałam taki blok czekoladowy, zawsze z herbatnikami lub biszkoptami. Tym razem dodałam do niego płatki kukurydziane pełnoziarniste Lubella oraz bakalie. Nie wiem jak Wy ale ja mam do niego ogromną słabość. Składniki: 250 gram masła 0,5 szklanki wody 1 szklanka cukru 4 łyżki kakao  400 gram mleka w proszku

Bajeczna Kuchnia
Ciasto czekoladowe ze słodko – słoną masą krówkową 475

masa wypływa, wyglądając bardzo apetycznie. Ciasto słodkie, intensywne w smaku, takie dekadenckie (przepis ze strony BBC good food). Ciasto czekoladowe ze słodko – słoną masą krówkową Składniki: Spód: 180g pełnoziarnistych herbatników, mogą być w czekoladzie 80g masła – roztopionego Środek: 1 puszka masy krówkowej 1 łyżeczka soli morskiej Krem: 600ml śmietanki kremówki 36% 300g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 1 opakowanie

Mała Cukierenka
Deser brzoskwiniowy 190

kalorii bo i tak od czasu do czasu trzeba wrzucić na luz :) Składniki : 300 ml śmietany kremówki opakowanie serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru brzoskwinie w puszce kilka herbatników Przygotowanie : Zobacz krótki film z przygotowania

Mechanik w kuchni
Sernik gotowany 331

wiaderka. Masa wyjdzie gęsta, zwarta i bardzo kremowa. - Budynie muszą być bardzo dokładnie rozpuszczone w mleku, inaczej w masie serowej będą grudki. - Zamiast ciasta półkruchego można użyć herbatników (popularne petitki), otrzymamy sernik bez pieczenia. - Do masy serowej, jeżeli ktoś lubi, można dodać bakalie. - Sernik można zrobić bez przekładania, używając tylko ciasta na spód. - Masą serową można również przełożyć biszkopt. - Sernik

mojewypiekiinietylko
Łom - blok kakaowy z herbatnikami, waflami, bakaliami... 175

Łom to deser z zatopionymi w zastygniętej masie kakaowej pokruszonymi przysmakami. Są w nim herbatniki, wafle, migdały, orzechy. Nie wymaga pieczenia, jedynie czasu na stwardnienie masy z kakao. Blok kakaowy jest słodki i ma delikatny migdałowy zapach. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
sernik kajmakowy 133

Postanowiłam zrobić sernik z dodatkiem kajmaku..wyszedł przepyszny zapewniam..Nie należy do najtańszych ciast ale warto go zrobić..Ma smaczny kajmakowy smak .. Składniki składniki spodu: 18 -20 ciastek ciemnych herbatników 60 g rozpuszczonego masła 1 łyżka czekoladowegocappuccino składniki masy twarogowej: 1 kg twarogu sernikowego 3 krotnie zmielonego 2 puszki masy kajmakowej (około 1/3 pozostawiłam na posmarowanie góry

Ugotujmy Coś

Proponowane wyszukiwania