jagodowej. Sernik najlepiej rozkroić dopiero po kilkugodzinnym leżakowaniu w lodówce. Oczywiście do przygotowania sernika nie jest nam konieczne pieczenie biszkoptu i śmiało wystarczy kupić gotowy blat, ewentualnie spód wyłożyć herbatnikami, ciastkami (delicje
Kuchnia w czekoladzieserek mascarpone i śmietana kremówka. Do kremu serkowego dodałam pyszny Likier waniliowy . Gdy podacie taki deser swoim gościom na pewno będą zachwyceni :) Zapraszam :) Składniki : około 600 g herbatników biszkoptowych 500 g serka mascarpone 500 g śmietany kremówki 30 % 2 cukry waniliowe 100 ml likieru waniliowego 4 łyżki cukru pudru 2 śmietany fix Do nasączenia biszkoptów
Sama słodycz i szczypta chiliłyżeczki żelatyny 1 tabliczka czekolady 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (najlepiej typu espersso) wierzch: 1 galaretka wiśniowa 1 słoik wiśni drylowanych opcjonalnie 1 szklanka likieru amaretto Przygotowanie: spód: Rozkruszone herbatniki łączymy z rozpuszczonym, przestudzonym masłem. Całość przesypujemy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, dociskamy łyżką lub dłonią do dna i odstawiamy na kilka minut do lodówki. W tym czasie
Bon appetit mon amienadchodzący komunijny sezon i na każdą imprezę! Z całą pewnością zachwyci i zrobi furorę! Jaki plus jeszcze ? Robi się go niesamowicie szybko! Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) SPÓD: * herbatniki – 200 g * masło – 60 g MASA: * ser biały 3 x mielony – 750 g * kwaśna śmietana 18% – 250 ml * cukier drobny – 3/4 szkl * wiórki kokosowe
Ostra na Słodkołyżki likieru waniliowego DALKOWSKI 3 łyżki kakao 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki żelatyny 400 g ciastek maślanych 20 g masła 1/2 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: *Herbatniki drobno kruszymy. Masło rozpuszczamy, wrzucamy pył ciastek, mieszamy. Masą ciasteczkową wylepiamy dno tortownicy 26 cm. Odstawiamy do lodówki do stężenia. *Do sera dodajemy cukier puder. Miksujemy. Żelatynę zalewamy wodą, mieszamy. Podgrzewamy
Z Majeczką w kuchnisera 3 jajka 1 budyń czekoladowy Delecta 3 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy Delecta 1/2 szklanki likieru kawowego wierzch: posypka czekoladowa Delecta Przygotowanie: spód: Rozkruszone herbatniki łączymy z rozpuszczonym, przestudzonym masłem. Całość przesypujemy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, dociskamy łyżką lub dłonią do dna i odstawiamy na kilka minut do lodówki. W tym czasie
Bon appetit mon amiejest dodawać wszystkie składniki "na oko", ponieważ każde ciasto inaczej pochłonie dodatki i będzie potrzebowało innych proporcji) ok. 500 g ciast/ciastek np: muffinek, babek piaskowych, drożdżowych, zakalców, resztek herbatników i biszkoptów, ciastek owsianych lub zbożowych itp. (bez dodatków typu żelatyna, krem, owoce, bita śmietana) 100 ml mleka 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 50 g masła łyżka alkoholu
Malinowo w kuchnitubce (użyłam kakaowego) Polewa: 100g czekolady (użyłam z bakaliami oraz z drobnymi orzechami) 2 łyżki śmietanki kremówki Dodatkowo: 30g migdałów (bez łupinek) 30g krakersów solonych lub zwykłych herbatników Migdały sparzyć, obrać ze skórki i posiekać. Ciastka pokruszyć. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i połączyć z serkiem mascarpone. Masę wstawić do lodówki. W tym czasie roztopić czekoladę (dodając
Di gotujeSKŁADNIKI NA SPÓD: 1 duże opakowanie hitów 175 g herbatników 1 kostka masła 1 łyżka masła orzechowego crunky PRZYGOTOWANIE: Ciastka wraz z masłem orzechowym zmiksować. Dodać roztopione masło i wymieszać. Dokładnie oblepić blaszkę. Ja użyłam tortownicy o średnicy 22 cm. Odstawić do lodówki. SKŁADNIKI NA MASĘ: 1 tabliczka czekolady karmelowej 400 g masła orzechowego crunky 250 g mascarpone 1 puszka
ClauditteMissCookingkawki Składniki spód: 100 g herbatników 100 g wiórków 100 g masła masa serowa: 1 kg sera na sernik 250 ml śmietany 30% 4-5 łyżek cukru pudru 3-4 łyżki … Czytaj dalej Sernik bananowo-karmelowy
czarrna od kuchnisera w wiaderku 3 białe czekolady 3 mleczne czekolady 3 gorzkie czekolady 600gram śmietanki kremówki 1 pół szklanki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 6 łyżeczek żelatyny 1 opakowanie herbatników digestive Wykonanie: Ser dzielimy na 3 części Po 2 z każdego rodzaju czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej - c zyli szykujemy 3 kąpiele wodne Kąpiel wodna: do garnka wlej wodę
Fiolka w kuchnibardziej taki z musem brzoskwiniowym, który po prostu rozpływa się w ustach. Ja zrobiłam go na biszkopcie a kto nie lubi piec może go zrobić na spodzie z herbatników. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Gellwe Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 1 szkl cukru pudru 1 galaretka brzoskwiniowa
Ala piecze i gotujekolorach tęczy, w razie gdyby naszła nas ochota na szalony deser H - herbata - najlepiej melisa na uspokojenie, gdy z nerwów siedzimy przed piekarnikiem z nadzieją, że wyciągniemy coś zjadliwego; herbatniki lub ciasteczka owsiane/maślane, gdy jednak przy pieczeniu coś nie wyjdzie i musimy szybko robić ciasteczkowy spód I - i...dużo innych rzeczy, których nie ma na tej liście :) J - jajka
Mania Wypiekanianiego sentyment i szczególnie go polecam. To już ostatnia prosta przed świętami. Wszystkim zaglądającym na naszego bloga życzymy spokojnych, radosnych chwil spędzonych z najbliższymi. Składniki: Spód: 150 g herbatników 30 g masła Ciasto: 1 kg twarogu (dwukrotnie zmielonego) 3/4 szkl. cukru 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej Wierzch: kajmak (160 g śmietany kremówki 30%, 140 g brązowego cukru
zadanie-gotowaniemarshmallow 2 szklanki śmietanki 30% szklanka mleka 2,5 łyżeczki żelatyny łyżka cukru pudru Galaretka 1 galaretka truskawkowa kilka truskawek ( opcjonalnie ) Przygotowanie: Zmielone ciastka/herbatniki ( u mnie mieszanka ciastek i herbatników ) łączymy z płynnym masłem i mieszamy, najlepiej ręką, delikatnie zagniatając. Ciastkami wykładamy dno tortownicy ( średnica 25cm ), dociskając dłonią, by utworzył się równy i gładki, ciasteczkowy spód. Wkładamy do lodówki
NiePieprz.pl