herbatnik - 3836 przepisów (strona:190/256)

Tarta Bounty kokosowo-czekoladowa 162

śmietanka kremówka - na sztywną pianę. Masa jest stabilna dzięki białej czekoladzie. Spód to kruche wafelki śmietankowe i odrobiną roztopionej czekolady... zakochacie się :) Spód : 100 g wafelków śmietankowych 50 g herbatników w czekoladzie mlecznej 30 g miękkiego masła   Ciasteczka umieszczamy w misie miksera i blendujemy do momentu, aż masa osiągnie konsystencję mokrego piasku. Dodajemy masło i ponownie miksujemy. Tortownicę

Chocolate Muffin Blog
Sernik nowojorski -pyszny i mega kremowy 143

tortownicy docisnąć i wstawić do lodówki na ok 30 min. Wszystkie składniki   na masę serową umieścić w misce i zmiksować na gładko  masę wylać na herbatniki,  piekarnik nagrzać do 180 stopni,tortownicę wstawić do większej blaszki (ja użyłam głębszej piekarnikowej) powoli nalewać wrzątek do połowy wysokości tortownicy(jak na zdjęciu poniżej),przykryć folią aluminiową wierzch,całość wstawić

Swojskie jedzonko
Paczka ambasadorki słodyczy dr Gerard od Streetcom 116

dołączono wersji papierowej. Również przy tej kampanii zrezygnowano z ulotek. W paczce znalazłam list powitalny i mnóstwo słodyczy. W paczce znalazłam znane już mi Kremisie - ciastka idealne dla mnie :) Herbatnik i czekoladowy miś z kremowym środkiem. Pryncypałki czekoladowe, wafelki z białą czekoladą i wiórkami. Jedyne na rynku podwójne markizy - Mafijne - oraz słynne już ciastka Pasja.  Małe i słodkie kuleczki

Gotowanie i blogowanie
Blok/kulki czekoladowe z kokosem i prażoną pszenicą (z mleka granulowanego) 149

digotuje.blogspot.com Blok czekoladowy - to klasyka.  Jest pyszny, ale ma dwie wady: cena mleka granulowanego i zbyt duża kaloryczność. A żeby tak mleko w proszku zamienić na granulowane, a herbatniki zastąpić czymś zdrowszym? Użyłam pszenicy prażonej , która jest źródłem błonnika, żelaza i magnezu. Co prawda nadal to bomba energetyczna, jednak poczucie winy - odrobinę mniejsze. Blok w smaku i konsystencji - różni

Di gotuje
Rafaello 166

Mój pierwszy wpis na blogu i zaczynam od ciasta, które pewnie większość z Was już zna. Rafaello to ciasto bez pieczenia. Krakersy lub herbatniki przekładane pyszną masą budyniową z dodatkiem kokosu. Na wierzchu prażony kokos. Najlepsze po 2-3 dniach, kiedy krakersy zmiękną. Przepis na dużą formę z 4 warstwami krakersów zapożyczyłam z bloga www.domowe-wypieki.pl i trochę zmodyfikowałam. Składniki: około

Cukiernia Pychotki
Mleczny przekładaniec 571

wymiarach moja 24x24 wyłożyć folią aluminiową na to wyłożyć ciastka pettit brry. DO schłodzonej śmietany dodać z śmietan fixami i ubić pod koniec dodać łyżeczkę cukru pudru. Wyłożyć na herbatniki  wyrównać. Na to wyłożyć krakersy i posmarować masą krówkową. Wierzch posypać startą czekoladą. Schłodzić w lodówce przez cała

Delicious Titbits
Tropikalny sernik kokosowy z musem ananasowym 204

Ananas przełamuje słodycz ciasta i idealnie komponuje się ze smakiem kokosa. Całość znakomicie ze sobą współgra. Deser najlepiej smakuje schłodzony :) Spód: 160 g wafelków z nadzieniem śmietankowym 70 g herbatników maślanych 5 kostek mlecznej czekolady 60 g masła, roztopionego Składniki zmielić do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Tortownicę o śr. 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Wyłożyć masę i wyrównać. Schłodzić

Chocolate Muffin Blog
Walentynkowy deser z mango i truskawkami 383

kruchy spód z ciastek? Czego chcieć więcej! Idealny deser na romantyczny wieczór we dwoje! Składniki (na 4 porcje, należy przygotować 4 obręcze cukiernicze): Spód: 150 gram ciastek owsianych lub herbatników 30 gram rozpuszczonego masła Mus mango: 1 dojrzałe mango 3 łyżeczki żelatyny w proszku + odrobina wrzątku 3-4 łyżki cukru 80 ml schłodzonej kremówki, 36% kilka kropel soku z cytryny

Mango Papaja
Pyszny Sernik z Chałwą 162

wypróbujcie. Składniki na spód: 250 g ciastek typu digestive w gorzkiej lub mlecznej czekoladzie 80 g masła, roztopionego Ciastka kruszymy w malakserze na drobny pył. Masło roztapiamy, dodajemy do herbatników i mieszamy do połączenia. Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Na papier wysypujemy masę ciasteczkową. Wyrównujemy, dociskamy w dno formy, chłodzimy przez pół godziny

Made By Mom And Son
Sernik tradycyjny - Najlepszy! 176

NAJLEPSZY! Muszę przyznać, że jestem sernikożercą i żyć bez serników po prostu nie mogę :) A to jest zdecydowanie najlepszy sernik jaki dotąd robiłam. Naprawdę polecam. SPÓD CIASTECZKOWY  Opakowanie herbatników wieloziarnistych, bądź zwykłych ( lub ciasteczek Digestive – te są najlepsze. 80 g roztopionego masła Masło roztopić, ciastka pokruszyć, najlepiej malakserem/ blenderem. Wymieszać składniki, tak by powstał mokry piasek i wyłożyć

Calzonella.com
bajaderkowa rolada na waflach 181

zasuszyłam kilka robionych wcześniej pączków. Do przygotowania takiej rolady (podobnie, jak i ziemniaczków) nada się każde "suche" ciasto: piaskowe, biszkoptowe, kruche, w ostateczności nawet kupione w sklepie herbatniki. Roladę najlepiej przygotować dzień wcześniej. składniki: krem: ok 300 g suchego ciasta 1 i 1/2 szkl mleka 100 g masła budyń czekoladowy 3 łyżki kakao 3 jajka ponadto: słoik kwaśnego dżemu

6niebo
Królowa śniegu ciasto bez pieczenia 498

końcu się doczekało, że zrobiłam. Teraz wiem, że jest pyszne. Bez pieczenia, szybkie do zrobienia, mało pracy. Koniecznie musicie wypróbować, bo warto. Składniki Spód ciasta 170 g ciastek herbatników 90 g masła Ciastka pokruszyć na drobno, wlać roztopione masło i wymieszać. Powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Wyłożyć dno tortownicy (o średnicy 26 cm.) i mocno ubić. Włożyć na 15 minut

O kuchni z uczuciem
herbatniki przekładane masą z elkerów 98

Polecam herbatniki przełożone masą na eklerki

Ugotujmy Coś
TARTA CYTRYNOWA Z MIĘTĄ 167

spód: 150g ciasteczek / czekoladowe herbatniki i ciasteczka owsiane 80g masła 2 łyżki miodu krem : 4 średnie cytryny otarta skórka z cytryny 6 żółtek 2 łyżki śmietany kwaśnej 18% 200g masła 82% tłuszczu 2 łyżki  mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru Ciasteczka mielimy na pył. Dodajemy miód i roztopione wcześniej masło. Całość mieszamy. Wykładamy na formę do tarty. Ważne jest

KuchcikoweLove
Rolada bez pieczenia czekoladowo-kokosowa z petit beurre 179

kostki masła ½ kostki margaryny ½ szklanki cukru pudru 10 dag wiórków kokosowych sok z cytryny do smaku Składniki na masę czekoladową: ½ szklanki cukru ½ szklanki wody 3 łyżki kakao 3 paczki herbatników szkolnych 1 cukier waniliowy Wykonanie masy kokosowej: Masło utrzeć z margaryną, dodać cukier puder, sok z cytryny do smaku i wiórki kokosowe. Dokładnie wyrobić masę i przenieść do lodówki. Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania