gruszkowa + szklanka wrzątku • pół szklanki mleka w proszku • 80 g pszenicy preparowanej (w opakowaniu 3 szklanki)* Reszta składników: • 2 mleczne czekolady • 100 g śmietanki 30 % • około 170 g herbatników - do 30 sztuk
AniaGotuje.plNuta świeżych owoców moreli lub brzoskwiń sprawia, że smakuje cudownie! Ja robię go bez spodu, ale jeśli lubisz by coś Ci chrupało tam na dole, to polecam wyłożyć blaszkę herbatnikami
AniaGotuje.plProsty przepis na sernik pieczony z jogurtów greckich lub gęstych jogurtów naturalnych. - spód z herbatników - z dodatkiem moreli - delikatny i puszysty Jeśli lubisz eksperymentować w kuchni polecam Ci również sernik kawowy bez spodu , sernik krówkowy z ricotty oraz sernik z koziego sera
AniaGotuje.plulubione owoce, czekoladę lub pokrojoną w kostkę galaretkę. Polecam jest szybki i naprawdę wspaniały. Smacznego :) SKŁADNIKI : 1 cytrynowa galaretka 2 łyżki cukru pudru jogurt naturalny 400 g biszkopty lub herbatniki żelki w kształcie serca do dekoracji herbata do nasączenia biszkoptów słodkie kakao do posypania WYKONANIE : Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Keksówkę o wymiarach
Pani na deserjogurty greckie, które z dodatkiem galaretki przypominają sernik na zimno. Ciasto nie jest trudne i naprawdę znakomite. Zadowoli nie jednego miłośnika ciast na zimno. Robiąc na gotowych biszkoptach lub herbatnikach nie musimy włączać piekarnika i mamy pyszne ciasto bez pieczenia. Polecam :) BISZKOPT : 4 jajka 1 szklanka cukru i mąki po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i octu JOGURTOWA WARSTWA
Pani na deserwyciągamy z blachy i wykładamy na deseczkę (najlepiej z pomocą drugiej osoby) Smacznego :) MAŁA RADA: Jeśli podczas fali upałów nie mamy ochoty odpalać piekarnika, możemy zrobić to ciasto na herbatnikach. Moją inspiracją była ta strona
Pani na deserwaniliowy na 6 porcji 1 opakowanie, tarta bułka 2 czubate łyżki, olej słonecznikowy 5 łyżek, jogurt grecki 380 ml, sezamki podłużne duże na wagę 10 sztuk lub 5 paczek, herbatniki petit beuree 200 gram składniki o temperaturze pokojowej = jajka, cukier, aromat olejek pomarańczowy mikserem ubijać z 5 minut na białą masę do masy wsypać budyń duża porcja
W Mojej Kuchni Lubięnastępnie dodać pokruszoną chałwę i zmiksować na gładko. Miksując dodawać po łyżce ugotowanego budyniu. Powstanie nam puszysty delikatny krem. Dodatkowo 1 słoiczek dżemu (dałam truskawkowy) orzeszki w czekoladzie 10 herbatników drobno zmiksowanych Składanie ciasta blat biszkoptu dżem 1/3 kremu blat biszkoptu dżem 1/3 kremu blat biszkoptu krem na wierzch ciasta i posmarować boki obsypać boki ciasta pokruszonymi ciastkami górę
O kuchni z uczuciemciągu swojego życia, wielki kawałek boczku, kostkę masła, skórę od banana, ćwiartkę kurczaka z rożna, kilka kanapek i jeszcze kilka mniej dziwnych rzeczy (wszystko zjadł). Kiedyś porwał paczkę herbatników i zakopał ją w opakowaniu w ogródku. Kiedyś na prześwietleniu, podczas głupiego jasia, ugryzł panią weterynarz (pani w szoku, że nigdy żaden pies podczas głupiego jasia nic takiego jej nie zrobił
TrufelkowoZagotowujemy, co chwilę mieszając. Po zagotowaniu gotowy budyń odstawiamy z ognia, przelewamy do miseczek. Możemy przykryć każdą z nich folią spożywczą by nie zrobił się kożuch. Podajemy np. z herbatnikami pełnoziarnistymi. Smacznego! Artykuł Domowy budyń z wanilią pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongSkładniki na stefankę bez pieczenia Domowa stefanka bez pieczenia 1 paczka herbatników petit beurre ok. 250 g 2 żółtka ¾ kostki miękkiego masła 100 g czekolady 5 łyżek cukru pudru Odrobina wiśniówki lub rumu 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Czytaj więcej
KorniszonkiTort Malinowa Rozkosz – to tort wzorowany na moim pomyśle na ciasto na herbatnikach, na które przepis znajdziecie tutaj: Malinowa rozkosz – ciasto bez pieczenia . Pewnie ten tort by nie powstał, gdyby nie pytanie jednej z moich czytelniczek, Aleksandry :) Ola właśnie zapytała o wykorzystanie kremu do stworzenia tortu, więc stwierdziłam, że to może być super pomysł i warto taki malinowy
Kulinarne PrzebojeWszyscy doskonale wiemy, że pakowanie próżniowe przedłuża nawet kilkukrotnie trwałość produktów żywnościowych poczynając od mięsa i jego przetworów, poprzez ryby, owoce i warzywa, sery, kawy, przeprawy, na pieczywie i herbatnikach kończąc. Pozwala również dłużej zachować ich walory smakowe i wartości odżywcze, w tym niezbędne dla organizmu mikro- i makroelementy oraz zapobiega uwalnianiu aromatów. Pisałam już o tym na blogu
Kulinaria - potrawy z różnych stron światadyń śmietankowy puszka mleka skon densowanego niepełna szklanka musu z dyni (pieczonej lub surowej) łyżka soku z cytryny Spó d: 100g ciasteczek oreo (bez śmietankowego śro dka) 100g maslany herbatników 150g roztopionego masła Lukier: szklanka cukru pu dru sok z 1 limonki Przygotowanie: Masło roztapiamy w ron delku i stu dzimy. Ciastka kruszymy drobno i łączymy z masłem
ChilliJemychlebowo-korzennym posmakiem. This is...Mlecyk! - połączenie chmielu z mniszkiem lekarskim piwo Kupieckie - typu pils charakteryzuje się jasnozłotą barwą i rześką chmielową goryczką wzbogaconą nutą słodu i herbatników. Sir Szyszunia - angielski brown porter z aromatem jaśminu i orzecha włoskiego Nie przepadam zbytnio za piwem, ale muszę przyznać, że te siedleckie bardzo mi przypadły do gustu. Moim
Kulinarne przygody Gatity