zielonych i czarnych, ser typu Feta, pierś z kurczaka, sos vinegrett. 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. 2. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Doprawiamy, np przyprawą gyros. Wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy. 3. Warzywa myjemy, kroimy kosteczkę. Dodajemy do miski z wystudzonym ryżem oraz kurczakiem. 4. Kroimy ser sałatkowy, typu feta, dodajemy do reszty składników. 5. Przyrządzamy
Kuchnia Pełna Pasjikurczaka, garstka oliwek zielonych/ czarnych, 2 łyżki kukurydzy, ćwiartka cebulki, ćwiartka papryki czerwonej, ser żółty, mozarella, oregano, ketchup. 1. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy w przyprawie gyros. Smażymy na patelni. 2. Spód pod pizze smarujemy cienką warstwą ketchupu. Doprawiamy ją odrobiną oregano. 3. Na ciasto wykładamy składniki pokrojone, np. w paseczki, tj. oliwki, papryka. Dokładamy kukurydzę oraz cebulkę
Kuchnia Pełna Pasjiosolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Łyżeczką, delikatnie wybieramy środki ziemniaków, do osobnej miseczki. 2. Przygotowujemy farsz 1:) pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy do smaku, np. gyrosem. paprykę kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy z łyżką śmietany i majonezu, doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. na ziemniaki wykładamy po łyżeczce farszu, wykładamy kurczaka, posypujemy żółtym serem lub mozarellą
Kuchnia Pełna Pasjifeta. 3. Przygotowujemy sos vinegrett. Wlewamy go do warzyw. Odstawiamy sałatkę na 10-15 min. do lodówki. Do sałatki znakomicie pasuje także pierś z kurczaka, np. w przyprawie gyros:) Smacznego
Kuchnia Pełna Pasjilodówki ok 1 godz. 2. Przygotowujemy mięso do kanapki. Smażymy pierś z kurczaka, pokrojoną a plastry o grubości ok. 2cm. Obtaczamy ją kolejno w mące, rozbełtanym jajku z przyprawą gyros, oraz w płatkach kukurydzianych lub bułce tartej. Smażymy. (możemy też użyć gotowego mięsa do hamburgerów dostępnego w sklepach). 3. Ser kroimy w plasterki. 4. Pieczywo - ciabatta, kroimy na pół. Układamy
Kuchnia Pełna PasjiPropozycja dla miłośników brokuła, delikatnych i aksamitnych smaków. Składniki: brokuł, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, pierś z kurczaka, mały jogurt naturalny, 2 łyżki śmietany, zioła prowansalskie, oregano, gyros, pieprz, ser żołty, 250 g makaronu, np. Rurki. Przygotowanie: Na wrzącą wodę wrzucamy makaron. Dodajemy łyżeczkę soli oraz dużą łyżkę oliwy. Makaron gotujemy al dente. Brokuł dzielimy na różyczki. Wrzucamy
Kuchnia Pełna Pasjibazylii łyżeczka cukru sól i pieprz do smaku łyżka oliwy z oliwek do smażenia 2 piersi z kurczaka przyprawa gyros Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie, następnie dodać posiekany lub przeciśnięty czosnek , chwilę podsmażyć i dodać całą puszkę pomidorów. Doprawić i wymieszać całość, smażyć bez przykrycia
Cukier&Puderpestek winogron domowy sos czosnkowy Przygotowanie: Namówić męża do obrania pieczarek, oddzielenia kapeluszy od nóżek i posiekania drobno pieczarkowych nóżek. Mięso mielone wymieszać z przyprawą kebab-gyros i dorzucić do niego pokrojone drobno grzyby - wszystko razem podsmażyć. W tym samym czasie na drugiej patelni na oleju z pestek winogron obsmażyć z dwóch stron pieczarkowe kapelusze, aż będą
Lawendowe Niebopiersi z kurczaka ½ papryki czerwonej ½ sera mozzarella w kulce oliwki zielone 150 g sera żółtego ulubione przyprawy Pierś z kurczaka umyć, pokroić na mniejsze kawałki, posypać przyprawą np. kebab-gyros. Usmażyć i wystudzić. Pieczarki i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Na połowę każdej pizzy ułożyć składniki: pieczarki, mięso, paprykę, kawałki sera mozzarella, oliwki. Całość posypać startym serem. Brzegi ciasta posmarować
kulinarnyswiatdomiziarenek pieprzu (może być czarny, kolo rowy lub zielony) przyprawa do gyrosa sól Spo sób przygotowania: 1. Umyte mięso kroimy w grube p lastry, oprószamy solą, pieprzem , papryką i gyrosem . 2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kładziemy mięso i mocno rumienimy (im mocniej się przypiecze, tym sos będzie ciemniejszy). 3. W między czasie siekamy cebulę, zeszklić w rondelku , w którym będziemy
Kuchnia domowa Anibrokuła olej garść zielonych oliwek 3 łyżki śmietany 18% 3 łyżki majonezu 100 g tartego żółtego sera 2 ząbki czosnku sól, pieprz gałka muszkatołowa Sposób przygotowania: 1. Mięso obsypujemy gyrosem i obsmażamy na oleju. 2. W osolonym wrzątku obgotowujemy brokuł. 3. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki, lekko podsmażamy na patelni. 4. Warzywa z mięsem mieszamy, dodajemy oliwki. 5. Mieszamy śmietanę
Kuchnia domowa Aniobiad w takie upalne dni jak obecnie. Nie trzeba grzać się przy kuchni, w kilka chwil mamy pyszny obiadek :) Składniki: 2 tortille 1 pierś z kurczaka + przyprawa (kebab-gyros lub do drobiu) 1/2 czerwonej papryki 1 mały pomidor 2-4 listki sałaty 1/2 ogórka 2 łyżki majonezu 1 łyżka keczupu Sposób wykonania: 1. Umytą i osuszoną pierś nacieramy przyprawą
Kuchnia domowa Aninieduży brokuł przyprawa do gyrosa 100 g śmietany 3 jajka 50 g tartego żółtego sera sól, pieprz gałka muszkatołowa Sposób wykonania: 1. Pierś z kurczaka gotujemy w przyprawie gyros. Następnie kroimy w kosteczkę. 2. Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku z odrobiną cukru na półtwardo. 3. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy przepłukany zimną wodą ryż i smażymy
Kuchnia domowa AniZapraszam dzisiaj na dobrze znaną Wam sałatkę gyros , kojarzy mi się ona ze świętami :) Tych którzy jeszcze jej nie robili zapraszam do wypróbowania przepisu :) Składniki : 1 kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 10 ogórków korniszonych 2/3 piersi z kurczaka 2 cebulki Sól selerowa Skworcu Przyprawa do gyrosa Skworcu Pieprz zielony Skworcu 1/2 ząbki czosnku Ketchup Majonez Kawałek
Sama słodycz i szczypta chilitartego sera żółtego 4 piersi z kurczaka przyprawa Gyros kukurydza w puszczce olej do smażenia Ciasto na naleśniki: 750 ml mleka 3 jajka 300 g mąki Tym razem chciałam znaleźć jakieś danie z kurczaka, ale które nie wymaga żadnej dostawki w postaci ziemniaków. Dzięki temu wyszperałam doskonałe danie na zapiekane
Świat Domowej Kuchni