Zdrowy fastfood: Domowa shawarma z kurczaka

Zdrowy fastfood: Domowa shawarma z kurczaka

Zdrowy fastfood: Domowa shawarma z kurczaka

Domowa shawarma – to danie, w którym się zakochacie jeśli lubicie kebaba, ale nie jadacie byle jakich fastfoodów. Szczególnie robione według tego przepisu. Danie jest proste, niezwykle aromatyczne i lekkie. Domowa shawarma z kurczaka Klasyczny street food, danie szybkie i niezwykle smaczne. W Polsce mało znane, choć shawarma jest bliską krewną kebaba i gyrosa. Tak jak one wywodzi się z krajów Lewantu, a różni się szczegółami – co do zasady robiona bywa z mięsa drobiowego i jagnięciny, a w przyprawach sp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, kebab, ogórki, udka z kurczaka, gyros, domowy kebab , pieczone udka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.