Pizza jak z włoskiej pizzerii, orientalna zupa z pierożkami won ton, aromatyczny marokański gulasz, błyskawiczna jambalaya i prosta jak bułka z masłem zapiekanka z penne i sosem pomidorowym – dziś mamy dla Was jeszcze więcej przepisów na to, co można zrobić z resztek kurczaka. Obiecujemy – znów będzie pysznie. Co można zrobić z resztek kurczaka 2 Smaczne pomysły na resztki(...)rosołu, który dzięki przyprawom i innym składnikom nabierze nowego smaku. Do tego ryż, warzywa i np. krewetki – i pyszny obiad, który zadowoli nawet wybrednych domowników – gotowy. Marokański gulasz z resztek kurczaka Marokański gulasz to godny uwagi przepis na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa: z kurczaka, indyka, czy wołowiny. Pieczyste w towarzystwie pachnącego korzennymi przyprawami i Orientem zawiesistego sosu
Niedzielny kucharzDzisiaj mam dla Was trochę inne naleśniki niż tradycyjne. Naleśniki z gotowanych ziemniaków. Ja podałam je z gulaszem z kiełbasy i brokuła, ale również można je podać z warzywami, gulaszem z mięsa itp. Danie bardzo syte i smaczne. Polecam! Jeżeli przygotowaliście coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Mile widziane również zdjęcia Waszych potraw. Składniki(...)być gładkie. Z ciasta utworzyć wałek i podzielić na 8 części. Każdą część rozwałkować na placek i smażyć z dwóch stron na patelni posmarowanej olejem. Ja podałam naleśniki z gulaszem z kiełbasy. naleśniki z gotowanych ziemniaków
O kuchni z uczuciemmną? PRZEPIS NA PLACKI ZIEMNIACZANE jest na blogu TUTAJ Pamiętajcie aby placki smażyć na sporej ilości oleju- mocno nagrzanego, mają być chrupiące i dobrze wysmażone. PRZEPIS NA GULASZ Z WOŁOWINĄ SKŁADNIKI: - 500 g dobrej jakości wołowiny na gulasz - 1/2 białej cebuli - 3 ząbki czosnku - 2 łyżeczki słodkiej papryki (przyprawa) - 6 łyżek oleju rzepakowego - sol, pieprz - kawałeczek chilli(...)ogórków, zaostrzy ona smak sosu zagotuj. Mąkę pszenną wymieszaj z 1/4 szklanki wody, wlej do sosu i zagotuj, dopraw solą i pieprzem wedle uznania. Gorące placki ziemniaczane polej obficie gulaszem wołowym. Posyp posiekanym ogórkiem kiszonym i papryką świeżą. Dodatkowo: polej sosem czosnkowym SOS CZOSNKOWY: - 4 łyżki majonezu - 2 łyżki śmietnay - 1 łyżka jogurtu lub kefiru - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz
SMYKWKUCHNIsoczewicy, bardzo sycąca, a dzięki przyprawom wspaniale rozgrzewająca. W mojej wersji jej sekretnym składnikiem jest kardamon. Ale polecam o nim pamiętać nie tylko dlatego, że wspaniale wzbogaca smak tego gulaszu dodając nieco limonkowej nuty. Działa on także przeciwzapalnie, przeciwwirusowo, zapobiega przeziębieniom, a ponadto pomaga przy problemach jelitowych. Krótko mówiąc, jedzcie chilli sin carne na zdrowie! Składniki: 1 cebula 2 ząbki(...)odkrywamy garnek i gotujemy jeszcze przez około pół godziny aż woda odparuje i nasze chilli zgęstnieje. Im dłużej będziemy gotować, tym więcej czasu mają przyprawy, żeby się uwolnić, a gulasz będzie lepiej smakować. Podajemy z pieczywem np. plackami roti lub ryżem. Smacznego! Artykuł Chilli sin carne, czyli bezmięsny gulasz pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plPiekielny gulasz rozgrzewający z fasolą, wołowiną, papryką ostrą i serem śródziemnomorskim z chilli oraz grzankami. Sycące i pyszne danie na chłodne dni. Ostre kawałki sera dodają pikanterii potrawy. Idealny talerz na zimowe chłody. 40 dkg wołowiny 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 cebula 20 dkg pieczarek 1 puszka fasoli natka pietruszki 100 g sera z chili olej rzepakowy(...)upływie 50 minut duszenia, dodaję do wołowiny pokrojone papryki, i przesmażone pieczarki. Duszę kolejne 10 minut. Pod koniec dodaje fasolę, ser który się rozpuści, koncentrat , doprawiam solą, pieprzem. Gulasz podaję z natką, pieprzem czerwonym. Bułkę kroję na kromki, polewam olejem i kruszę na nie pozostałe kawałki sera. Grzanki wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 200 stopni na 10 minut. Gulasz
wesoła kuchniaprzygotować obiad na dwa dni, smacznego gotowania i udanego weekendu! Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia z papryką i kukurydzą w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną Rozgrzewający gulasz warzywny z czerwoną fasolą i kaszą gryczaną z parmezanem Warzywa smażone na oleju rzepakowym Kuskus
Moja smaczna kuchniaPrzepis na dietetyczny gulasz z indyka na bazie fasolki szparagowej i marchewki. Podany z kaszą bulgur to naprawdę zdrowe i smaczne danie. Czas przygotowania i ilość porcji 45 minut, 4 porcje. Produkty 400 g mięsa na gulasz z indyka, 1 cebula, 1 marchewka, 200 g fasolki szparagowej, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, olej kokosowy, kasza bulgur, kminek, pieprz(...)liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, szczyptę kminku, sól oraz pieprz. Wszystko wymieszaj i gotuj pod przykryciem przez 20-25 minut. W międzyczasie ugotuj kaszę. Spróbuj także: Dietetyczny gulasz z indyka indyk papryka kasza gryczana Ryż z łososiem i brokułami gotowany na parze ryż łosoś brokuły Risotto z groszkiem cukrowym i marchewką ryż groszek cukrowy marchewka
Fit&Fast Kitchenwysokiej temperaturze. Właśnie to sprawia, że naan są z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie i puszyste. Oryginalnie chlebki naan są świetnym "zamiennikiem" dla sztućców. Jeśli lubicie curry lub gulasz, to spróbujcie nabierać jedzenie własnie przy pomocy tych chlebków. Pita Przypina poduszeczkę z pusta kieszonką w środku. Ma dość cienką, lekko chrupiącą skórkę, ale jednocześnie jest miękka i puszysta. Chlebki(...)Placki powinny być podpieczone "punktowo", to znaczy mieć mocno przypieczone "plamki". Po upieczeniu można posmarować roztopionym klarowanym masłem, wtedy nabiorą jeszcze większej delikatności i smaku. Podawać do dań curry, gulaszy, a także zastąpić nimi tradycyjne pieczywo. Można naan piec w piekarniku, ale ja piekę je na patelni. Pita Jeśli chcemy, aby upiekły się pity, wtedy ciasto powinno być grubsze, mniej
Codzienna kuchnia niecodziennapory drożdżowe pampuchy jadłam tylko na słodko. Nie wiem czemu, po prostu tak się złożyło. Żeby przełamać to zafiksowanie na słodkie tym razem zrobiłam je z gulaszem z łopatki i pieczarkami. Wyszło super i coś czuję, że te puchate buły częściej będą się u nas pojawiać w wersji wytrawnej :) Składniki na ok. 4 porcje: Pampuchy: 0,5 kg mąki(...)opakowanie drożdży instant 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 2 jajka 3 łyżki rozpuszczonego masła 1 szklanka mleka Gulasz: ok. 900 g mięsa z łopatki ok. 300 g pieczarek 1 liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego sól, pieprz, mielona słodka papryka, chilli w proszku W dużej misce wymieszać mąką, drożdże, sól oraz cukier. Dodać jajka
Simply FoodNajlepsze obiady do przygotowania w styczniu. Są pierogi, zapiekanki, pizza i inne, rozgrzewające dania dla całej rodziny! Korzystajcie i koniecznie dajcie znać, jak wyszło i czy smakowało! Na zdrowie! Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną Bigos Brukselka zapiekana pod kruszonką Bucatini z masłem i parmezanem Bucatini ze szpinakiem, orzechami laskowymi i grana padano(...)czosnku Pierogi ruskie Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pikantna wieprzowina w pomidorach Placuszki z kukurydzy z ziołami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Rozgrzewający gulasz warzywny z czerwoną fasolą i kaszą gryczaną z parmezanem Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Smażona kiełbasa podwawelska na sałatce z ciecierzycy z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami Smażona kiełbasa z warzywami
Moja smaczna kuchniaDzisiaj zapraszam Was do przygotowania delikatnego, aromatycznego gulaszu z indyka wraz z dodatkiem cebuli, pora oraz papryki. Prosty do przygotowania i bardzo smaczny. Poniższy gulasz podałam z mieszanką kasz z dodatkiem czerwonego ryżu. Dodatkowo przed podaniem, całość posypałam posiekaną natką pietruszki. Składniki na 6 porcji: 1 kg udźca z indyka 1 duży por (biała część) 1 duża, czerwona papryka(...)godziny). Na sam koniec dodać śmietanę (musi mieć temperaturę pokojową!) i całość posypać posiekaną natką pietruszki. Ewentualnie sos zagęścić (np. mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości zimnej wody). Gulasz podawać z kaszą lub ryżem
Ugotowaćkminku (u nas nie lubiany :)). Następnie odcedzamy żeberka (zostawiamy tłuszcz) obieramy mięso od kości i kroimy w drobną kostkę. Przygotowanie mięsa z łopatki Kroimy mięso na kawałki jak do gulaszu, podsmażamy i przekładamy do garnka. Podczas duszenia dodajemy podsmażoną cebulę (1/2) pokrojoną w kostkę oraz przyprawy angielskie ziele liść laurowy pieprz sól. Odcedzamy. BIGOS Mieszamy podgrzane składniki tj kapustę kiszoną(...)kapustę białą, żeberka i gulasz z łopatki. Odstawiamy do ostygnięcia. Odgrzewamy na drugi dzień i doprawiamy przyprawami do smaku. Jeśli bigos jest zbyt suchy to można dolać część tłuszczu z gulaszu Powtarzamy czynność w następnym dniu
Moje Kuchenne RewelacjeJakie macie pomysły na obiad? A może jeszcze nie wiecie? To chętnie Wam pomogę w decyzji :). Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną. Jedne z moich ulubionych dań! Mniam! Składniki: (na 3-4 osoby) 500 g szynki wieprzowej 2 marchewki 1 cebula 2 listki laurowe 3 ziela angielskie sól pieprz papryka słodka papryka ostra przyprawa do gulaszu 2 torebki kaszy gryczanej(...)Przygotowanie: Szynkę wieprzową opłukujemy, kroimy w kostkę. Obsypujemy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz przyprawą do gulaszu. Następnie smażymy mięso na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Przesmażone mięso umieszczamy w garnku. Na tej samej patelni z pozostałością przypraw przesmażamy startą marchewkę i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smażymy przez 3-4 minuty i przekładamy do garnka
Gotuj z MąkąKolejna wariacja w temacie mięsnego gulaszu... Tym razem efekt finalny to delikatny gulasz z piersi kurczaka z dodatkiem pachnących lasem grzybów i sycącej dyni. Idealnie smakuje z kaszą jaglaną i kwaśną surówką 😊 Składniki: 1 duża, podwójna pierś z kurczaka ok. 300 g obranej i pokrojonej w równą kostkę dyni grzyby leśne - mogą być mrożone lub suszone - ok 2 garście(...)już miękkie dodać grzyby i dusić dalej. Jeśli dodacie grzyby mrożone to należy często mieszać bo całość może się bardzo łatwo przypalić. Grzyby świeże lub mrożone mocno zagęszczą gulasz. Jeśli dodacie grzyby suszone należy je dzień wcześniej namoczyć i obgotować, aby pozbyć się ewentualnych zanieczyszczeń. Na koniec doprawić solą i pieprzem oraz dolać ok. 3 łyżki śmietany. Przemieszać całość
Ze smakiem bez glutenuSzybki i prosty przepis na pyszny gulasz węgierki na łopatce lub karkówce wieprzowej z pieczarkami. Gulasz węgierski bardzo dobrze smakuje podany z kaszą gryczaną oraz kiszonymi ogórkami. Taki gulasz jest również idealny do placków ziemniaczanych
AniaGotuje.pl