Rosół drobiowy z lanymi kluskami Klasyczna potrawa , z niedzielnego stołu . Nasza rodzinka ceni ją szczególnie w okresie grypy , tak jak teraz , kiedy wszyscy smarczą i kaszlą
Ogrodnik w podróżyLeniwa wieprzowina Potrawa , której nazwa mówi w zasadzie wszystko . Cudownie krucha , powoli pieczona w niskiej temperaturze wieprzowinka ,a właściwie mięsko gulaszowe . Niewiele potrzeba do wykonania tej
Ogrodnik w podróżySkładniki: 1 kg szynki wieprzowej 1 cebula pół papryki czerwonej pół papryki żółtej 1 mały koncentrat pomidorowy szklanka zielonej fasolki szparagowej (mrożonej) kilka małych suszonych kawałków
Qchnia po prostuDanie proste i smaczne...ja robiłam je w multicookerze, a właściwie to samo się robiło... 70 dkg mięsa wieprzowego 1- 2 marchewki 1 cebula
Moje domowe kucharzeniePyszna odskocznia od tradycyjnych mielonych. Kotlety z pieczarkami pieczone w pysznym sosie pomidorowym i posypane żółtym serem. Składniki: 400 g mięsa mielonego 400 g pieczarek kajzerka
e-PrzepisyKulinarneBitki wołowe każdy z nas nazywa to inaczej, czasem po prostu mięso wołowe lub kotlety wołowe. Nigdy nie zastanawiałam się nad ich nazwą ale ostatnio słowo
Magiczny GarnekSerduszka duszone w warzywach na kalafiorowym puree: PUREE 1 średni kalafior 0,5 l mleka 2-3 łyżki masła sól Kalafior podzielić na małe kawałki
Jemy PijemyPyszny, lekko słodki sos świetnie komponuje się z delikatnym mięsem kurczaka. Do tego jest szybki i prosty w wykonaniu. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 3 cebule
e-PrzepisyKulinarneWiosna zagościła już chyba na dobre. Nie brak jednak chłodniejszych dni, a wtedy szukamy do zjedzenia czegoś solidniejszego, rozgrzewającego. Zupę gulaszową polecam każdemu, komu marzy się
Codzienna kuchnia niecodziennaWydawało mi się że już żadne sprzęt kuchenny mnie nie zaskoczy, że o gotowaniu wiem wszystko... nawet nie wiecie jak bardzo się myliłam... bo okazało się
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzepis na szybki i uniwersalny sos z pieczarkami i piersią z kurczaka. Można podać z ziemniakami, makaronem czy pieczywem. Składniki: 400 g pieczarek 2 cebule podwójna
e-PrzepisyKulinarneFasolkę po bretońsku uwielbiam i mogłabym ją jeść co najmniej raz w tygodniu. Postanowiłam jednak poeksperymentować z soczewicą, która już stała dłuższy czas w szafce i
e-PrzepisyKulinarnePo raz kolejny przekonałam się , że warto mieć marzenia! Warto walczyć o swoje marzenia! U mnie jeszcze czeka ich cała lista … i cały czas dochodzą nowe
Ostra na SłodkoObiecaliśmy Wam nowe przepisy na dania z multicookera Redmond. Tak jak wczoraj pisałem pierwsze testy urządzenia mamy już za sobą, ale musieliśmy nieco zmodyfikować zawarte w
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZima jest czasem, gdy w mojej kuchni królują zapiekanki. Dzisiejsza jest szczególnie zimowa, bo z pierzynką ;) A pod nią ukrywa się aromatyczna dziczyzna z warzywami. Gwarantuję
Pełny talerz