Nie lubię zimy! Z utęsknieniem wyglądam promyczków słońca , kwitnących drzew i zielonej trawy … W zimie najchętniej opatuliła bym się ciepłym kocem i nie wystawiała nosa
Ostra na SłodkoDziś mam dla Was kolejny, fantastyczny przepis na jesienne pyszności ! Rozgrzewająca , niesamowicie aromatyczna , sycąca i baaardzo smaczna potrawka z kurczaka i dyni zagościła na moim stole
Ostra na SłodkoNo to oglądamy! http://www.jak.tv/movies/jak-zrobic-rozgrzewajacy-gulasz-z-indyka
Ostra na SłodkoJak ja lubię dobre wiadomości! Bo kto ich nie lubi. "Moje wypieki" są moje! Wygrałam konkurs! Stwórcy drugie śniadanie zasmakowało ;) Szczególne podziękowania dla Gizmo
bastalenaSkładniki: 1 kg schabu bez kości 2 cebule sól pieprz liść laurowy ziele angielskie śmietanka 18% koperek sklarowane masło (bądź inny dostępny tłuszcz do smażenia) Wykonanie
Walijskie PichcenieAle Meksyk ! Zupa meksykańska ! Mam kilka uzależnień i wiecie też, że do jednego z nich należą zupy ;) bardzo trudno przekonać mężczyznę do ich
Kitchens AlphabetTen tydzień spędzamy wraz Darią w Brazylii. Tak, Gotowanie z Formułą rozkłada kuchnie w São Paulo. Z tej okazji chciałam przedstawić Wam moqueca, która świetnie komponuje
Gotuj z Blue RavenChicken with vegetables with apples. Składniki. 30 dag mięsa z kurczaka 1/2 papryki 1 cebula 1/2 cukinii 1 jabłko 6 suszonych pomidorków cherry zioła prowansalskie natka
Kulinarny karnet Christophera"Witaj Lucusiu! Czekamy na Ciebie w bajce o Akademii Pana Kleksa. Do naszej bajki zaprasza Cię sam Pan Kleks. A zaprowadzi jego ulubiona piosenka..." Pamiętacie Wyspy
bastalenaDzisiaj przepis na rozgrzewającą zupę gulaszową z fasolą z puszki. SKŁADNIKI 1/2 kg wołowiny 1 duża cebula 3 ząbki czosnku
Moje Kuchenne RewelacjeKolejny przepis ..z serii zawieruszony..w sezonie można dać grzyby świeże..ja akurat robiłam z grzybów mrożonych. schab lub karkówka lub inne mięsa grzyby cebula
Moje domowe kucharzenieTzn. porcja duszonego kurczaka z puszką fasolki w sosie pomidorowym. Do tego ziemniaki puree i w błyskawicznie mamy dobry obiadek Czytaj więcej »
Buniabaje w kuchniTo danie towarzyszy nam przez cale lato odkąd tylko pojawi się świeża, żółta fasolka szparagowa. Nauczyłam się go do znajomej Turczynki, która bardzo często gotowała je
Bernika - moj kulinarny pamietnikOd lat eksperymentuję z tym pochodzącym z kuchni bułgarskiej daniem. Pierwszy raz jadłam giuwecz w latach 60-tych kiedy zrobił je mój Tata. Nie mam pojęcia
Buniabaje w kuchniOd lat fascynuje mnie bułgarska potrawa - giuwecz. Jak by na nią spojrzeć to jest z nią tak jak z naszym bigosem. Co dom i kraina geograficzna
Buniabaje w kuchni