gulasz - 5976 przepisów (strona:342/399)

DUSZONE ŻOŁĄDKI INDYCZE Z CEBULĄ 227

Dawno już nie jadłam duszonych żołądków. Pamiętam jak moja mama kiedyś je przyrządziła. Postanowiłam przypomnieć sobie zatem ten ich smak. Wyszły pyszne! Składniki: żołądki indycze 3

potrawyregionalne
KURCZAK Z PIECZARKAMI W SOSIE IMBIROWO JOGURTOWYM 206

Danie to pochodzi z kuchni indyjskiej. Jego nazwa to KORMA. Tradycyjna korma to potrawa o zawiesistej,śmietanowej konsystencji. Zamiast śmietany wykorzystuje się odtłuszczony jogurt,dzięki któremu

potrawyregionalne
KURCZAK Z KALAFIOREM I IMBIREM W MLECZKU KOKOSOWYM 175

  Jest to przepyszne danie z kalafiorem,imbirem i mleczkiem kokosowym. Dla wegetarian można przyrządzić wersję bez kurczaka. Składniki: różyczki kalafiora pierś z kurczaka 1 cebula

potrawyregionalne
KURCZAK W CURRY W SOSIE JOGURTOWYM Z MANGO 127

Proponuję dziś na obiad  kurczaka w curry w jogurcie  z dodatkiem pysznego mango. Połączenie słodyczy tego egzotycznego owocu z curry i imbirem jest

potrawyregionalne
KURCZAK Z BAKŁAŻANEM I CUKINIĄ W MLECZKU KOKOSOWYM 148

Danie pyszne i łatwe w wykonaniu. Kurczak i warzywa gotowane w mleczku kokosowym nie wymagają długiego gotowania. Połączenie curry, imbiru i czosnku zawsze smakuje. Składniki

potrawyregionalne
KOKOSOWY KURCZAK CURRY W SOSIE Z MLEKA KOKOSOWEGO Z ANANASEM 189

Dziś będzie kokosowo i ananasowo. Smażona pierś z kurczaka w mleczku i z wiórkami kokosowymi  z pikantną pastą curry i imbirem. Wszystko to osłodzone świeżym

potrawyregionalne
KURCZAK Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ 155

Curry DHANSAK   to danie z kuchni indyjskiej. Tradycyjne powinno zawierać soczewicę. Składniki: 1 szklanka czerwonej / zielonej soczewicy 2-3 szklanki bulionu z kurczaka kawałki z

potrawyregionalne
KASZA PĘCZAK Z WARZYWAMI 204

Kasze są pożywne i zdrowe! Niezastąpione w naszej diecie! Kasza jęczmienna to kasza wyrabiana z jęczmienia. Pęczak jest najmniej przetworzony, bo otrzymywany z całych,  nie

potrawyregionalne
RAGU Z KACZKI Z MAKARONEM I PANGRATTATO 221

Pieczona kaczka z chrupiącą skórką jest pyszna. Ale jedząc ją w ten tradycyjny sposób, po raz kolejny stwierdziłam, że pora coś zmienić. Zamieniłam tę piękną kaczuszkę

potrawyregionalne
Gulasz z ogórkiem kiszonym 104

600 g wieprzowiny 1 cebula 1 marchewka 3 suszone pomidory z zalewy szczypta chili pół łyżeczki czerwonej papryki 1 litr rosołu 3 kiszone ogórki 3 ziemniaki

Gotowanie jest łatwe
Bigosik z białej kapusty 116

1 główka białej kapusty 2 pętka kiełbasy ok 400 g 1 cebula 2 marchewki 1 l bulionu ok 150 g koncentratu pomidorowego 3 łyżki mąki kminek

Gotowanie jest łatwe
Bigos z młodej kapusty z suszonymi jabłkami 124

1 główka kapusty młodej 2 garście suszonych jabłek 1 jabłko 450 g kiełbasy (dobrej) 700 ml rosołu sól pieprz kminek oregano majeranek listek laurowy ziele angielskie

Gotowanie jest łatwe
Fasolka po bretońsku 102

400 g fasoli Jaś 200 g kiełbasy dobrej 200 g boczku wędzonego 1 duża cebula koncentrat pomidorowy ok 3 łyżki 3 łyżki mąki sól pieprz 1

Gotowanie jest łatwe
Serca wieprzowe w potrawce 160

3 serca wieprzowe ok 1 kg 1 cebula kawałek pora 2 marchewki natka selera ziele angielskie listek laurowy sól pieprz pieprz ziołowy szczypta oregano szczypta majeranku

Gotowanie jest łatwe
Bigos z białej kapusty 92

1 główka kapusty 600 g mięsa (łopatka) 400 g kiełbasy wędzonej sól pieprz 1 cebula kilka ziaren jałowca szczypta lubczyku szczypta oregano 1 łyżeczka kminku 1

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania