gulasz - 5976 przepisów (strona:180/399)

Jak ułatwić sobie życie w kuchni 48

tylko jeden dzień na pracę, zyskując czas i zdrowy posiłek na kilka kolejnych. Większość potraw spokojnie nadaje się do odgrzewania i może poleżeć w lodówce. Niektóre, jak curry czy gulasz, nawet na tym zyskują. Dzięki wprowadzeniu tych sposobów proces gotowania przestaje być nudny i zyskujemy dodatkowy czas na przyjemniejsze rzeczy. A co najważniejsze, trzymamy zdrowy styl życia, unikamy wielu problemów

Kuchennyviral.pl
Placki ziemniaczane + film 64

Placki ziemniaczane to prosta potrawa z ziemniaków, pyszne i chrupiące danie, idealne na obiad lub gorącą kolację. Placki ziemniaczane świetnie smakują podane z ulubionymi dodatkami kwaśną śmietaną i gulaszem czy też w wersji na słodko bez dodatku cebuli.     składniki na około 10-12 placków 1 kg ziemniaków 1 średnia cebula 2 jajka 1 łyżka mąki pszennej olej

Smakowite Dania
Kotleciki z farszu do pierogów ruskich 56

kulkę spłaszcz wilgotnymi dłońmi i zamocz w jaju, a następnie obtocz w bułce. Smaż z obydwu stron na złoty kolor. Idealnie smakują solo, ale również będą fantastycznym dodatkiem do gulaszu. Cotolette di patate e ricotta. Come fare le cotolette di patate e ricotta. Visto che in cucina mia niente si butta ma tutto si crea ho preparato le cotolette dagli

Z Kuchni Do Kuchni
Rosół z indyka - najsmaczniejszy, domowy przepis 60

szyi i golonki z indyka. Rosół jest bogaty, esencjonalny i aromatyczny. Można go przygotować z wyprzedzeniem i zamrozić w hermetycznych pojemnikach, następnie wykorzystać do zrobienia pysznego sosu, zupy lub gulaszu. Rosół z indyka doskonale smakuje od razu po przygotowaniu, podawany z makaronem, ugotowaną marchewką i posiekaną, świeżą natką pietruszki. Wypróbowany, łatwy przepis na zdrowy rosół z indyka. Sycący i lekki

Moja Książka Kucharska
Gulasz z pulpecikami pod pierzynką z ciasta francuskiego 128

mielonego z łopatki wieprzowej 1 czerwona papryka 250 g mrożonego kalafiora lub 1 swieży nieduży ciasto francuskie 1 łyżka przecieru pomidorowego słodka papryka pieprz kajeński majeranek … Czytaj dalej Gulasz z pulpecikami pod pierzynką z ciasta francuskiego

czarrna od kuchni
Mujadara, czyli ryż z soczewicą i karmelizowaną cebulą 45

łyżek naprawdę warto dodać. Jeśli lubisz pikantne jedzenie, to śmiało możesz dodać również sosu Sriracha – PASUJE TUTAJ IDEALNIE. Chcesz zrobić coś jeszcze z zieloną soczewicę? Sprawdź koniecznie mój gulasz z soczewicy , klopsiki z soczewicy oraz lasagne z soczewicą . Zobacz również pozostałe dania wegańskie , które dla Ciebie przygotowałem… Dość zbędnego przedłużania, czas zakasać rękawy i ukręcić ryż z soczewicą

Blendman
Bouef strogonow. Najlepszy restauracyjny przepis. WIDEO 70

jest gulasz z pieczarkami, ani leczo z mięsem. Prawdziwy bouef strogonow smakuje i wygląda zupełnie inaczej. To klasyczne danie, więc nie improwizujemy. Mamy restauracyjny przepis, który znaleźliśmy u Jakuba Kuronia , jemu z kolei przekazał go ojciec Maciej. To tylko kilka składników, a wychodzi po prostu wyborny. Przepis na bouef strogonow Składniki: Około 300 gramów wołowiny stekowej – najlepiej polędwicy

Kulinarna Polska
Kotlety jajeczne z warzywami. 71

Składniki mineralne to: potas, wapń, magnez, fosfor, sód, żelazo, cynk, miedź, mangan. Papryka czerwona jest bardzo wspaniałym dodatkiem do sałatek, kanapek, gulaszu. Papryka jest dobrym źródłem wartości odżywczych. Jako jedno z nielicznych warzyw zachowuje swoje wartości podczas pieczenia i duszenia. Papryka czerwona dba o nasz wzrok i skórę. Spowalnia procesy starzenia się skóry. Witaminy jakie znajdziemy w papryce czerwonej

Zdrowy Styl Joanny
Gumbo z kurczakiem i kiełbasą 67

Gumbo to wywodzące się z Luizjany danie, które konsystencją przypomina gulasz lub gęstą zupę. W skład gumbo wchodzi głównie mięso, owoce morza, warzywa oraz wywar, a całość zagęszczana jest zasmażką robioną z mąki i masła. Najczęściej gumbo podawane jest z ryżem, jednak podać można je także z pieczywem, sałatą ziemniaczaną bądź puree ziemniaczanym. Moja dzisiejsza propozycja dla Was to gumbo

MeCooks
Sałatka z makaronem ryżowym, kurczakiem i ananasem 72

będę Wam mówić jak macie żyć. Zróbcie ją sobie kiedy chcecie. Po prostu zróbcie. Kończę na dziś. Muszę się ewakuować, zaraz zabieram się za szatkowanie, marynowanie, smażenie, gotowanie. Gulasz dla Toli i puttanesca dla mnie same się nie zrobią. Do następnego. Może w niedzielę się tutaj znowu pojawię. Ciao. Składniki: 100 g surowego cienkiego makaronu ryżowego (ja użyłam makaronu Vermicelli

Kardamonovy
Wieprzowina glazurowana. Pyszne kawałki mięsa, które rozpływa się w ustach. PRZEPIS 62

jest zwykły gulasz. Mięso najpierw się marynuje, potem dusi w całości i na koniec po pokrojeniu miesza z aromatyczną glazurą. Wychodzi niesamowicie smaczne. Przepis na wieprzowinę glazurowaną Składniki: Około kilogramowy kawałek łopatki wieprzowej , 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 4 łyżki dobrego ketchupu, 1 łyżka gładkiej musztardy, 1 łyżka miodu, łyżka papryki w proszku, papryka ostra według smaku, olej, sól, pieprz

Kulinarna Polska
Kotlety siekane z kurczaka z cukinią i papryką 49

Żeby to wszystko miało ręce i nogi, trzeba to robić systematycznie. Witajcie więc. Na szczęście zapał do gotowania mi pozostał. Dziś zdążyłam do południa zrobić kluski śląskie z mięsem, gulasz wieprzowy i obiadową sałatkę dla My. Skąd w ogóle pomysł na taką ilość mięsa? Tola. Odkąd je stałe pokarmy staram się jednak nie przyzwyczajać jej do dużej ilości mięsa

Kardamonovy