gruszkowe - 521 przepisów (strona:26/35)

Gruszki w syropie własnym z borówkami 157

pionowo na talerzykach. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, udekorować i obłożyć pozostałymi borówkami. Dla dorosłych polecam ugotowanie gruszek w białym lub czerwonym wytrawnym winie. A oto kilka innych, smacznych gruszkowych propozycji: Gruszki pijaczki Karmelowe gruszki Tarta gruszkowo- orzechowa Gruszki w occie Ciasto z jagodami i gruszkami Wieprzowina w gruszkach Sernik z gruszkami Gruszki waniliowe

Tradycyjna Kuchnia
Kazeina micelarna Premium KFD, recenzja 281

danie np. Kolacja. Skład:  Kazeina micelarna, aromat (brak w wersji naturalnej), guma konjak, sól, kwas cytrynowy (w przypadku smaków: ananasowo - kokosowym, jogurtowo - wiśniowym, jogurtowo - gruszkowym, jogurtowo - truskawkowym) słodzik - sukraloza (brak w wersji naturalnej). Dodatki jak aromat czy słodzik to zaledwie kilka % dzięki czemu otrzymujecie produkt doskonałej jakości i wartości odżywczej. Moja opinia: Wypróbowałam różne wersje

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Szarlotka na kakaowym spodzie z różową pianką 169

Piątnica) Krem: 6 białek 1 kisiel truskawkowy lub wiśniowy, malinowy (Dr. Oetker) Nadzienie: 1 kg jabłek 1/2 szkl. cukru (Diamant) 1 cukier wanilinowy (Gellwe) 1 mały kisiel jabłkowo-gruszkowy Słodki Kubek opcjonalnie: 3-4 łyżki wody Sposób przygotowania: Z podanych składników (oprócz kakao) szybko zagniatamy ciasto. Odcinamy 2/3 ciasta i dodajemy do niego kakao, jeszcze raz zagniatamy. Obie części zawijamy

Kolorowy Przepisownik
Babeczki - muffinki inaczej 117

składników. Ciasto z lodówki wałkujemy, wycinamy kawałki/kółka, którymi wylepiamy dno i brzegi foremek do babeczek/muffinek. Jedną foremką odmierzamy i wycinamy kółka na "przykrywkę". Każdą foremkę napełniamy masą gruszkową, przykrywamy krążkiem, lekko sklejamy boki i nakłuwamy widelcem "przykrywkę". Całość pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

Kolorowy Przepisownik
Grillowana pierś kurczaka z serem pleśniowym i gruszką 78

Połączenie sera pleśniowego i gruszki to mój jesienny hit - gruszkowa słodycz naprawdę przepysznie komponuje się z słonym, kremowym pleśniowym serem, np. lazurem lub gorgonzolą. Z takiego połączenia możecie skorzystać przygotowując szybką, prostą sałatkę ale również obiad, jak w poniższym przepisie. Mięso marynujemy przez chwilę, potem grillujemy na patelni razem z gruszka. Po przewróceniu na pierś wykładamy ser żeby się delikatnie

Milion Smaków
Rabarbar kontra tiramisu 198

smakołyk i zechce przesłać mi zdjęcie- z radością je tu też umieszczę. RABARBAROWE TIRAMISU (porcja dla niewierzących, że pyszne- polecam podwoić składniki!) Na mus (pełna porcja- nadmiar zużyłam do gruszkowych placuszków pofukując ze szczęścia) 500g rabarbaru 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki cukru Na poncz 50ml rumu 100ml wrzącej wody 1/4szkl cukru 250g serka mascarpone (ja używam firmy epiu) 2 świeże

les mirabelles
Bez dla dorosłych 142

zniszczyć system podając galaretkę z musującego wina. I jeszcze dodać do niej kwiaty. Na przykład bzu. Bam! Level Master:-) U mirabelek jedliśmy już kwiaty bzu- w sconsach i na gruszkowym serniku. Przypomnę tylko, że są specyficzne w smaku, takie zielono-ostrawe, zaskakujące w porównaniu z zapachem. Te które chcemy zjeść, powinny być zerwane w czystym miejscu, z dala od drogi

les mirabelles
Kulinarna podróż z hotelem Sheraton #BetterWhenShared - Kraków. Część 4 237

tramwaje wodne i stateczki wycieczkowe, zamek na Wawelu oraz Bulwary Wiślane. Natomiast wieczorem miejsce to zachwyci nas widokiem na oświetlone zabytki Krakowa oraz cudownymi drinkami w fajnej atmosferze - polecamy gruszkowe mojito

Plate of Joy
Koszałkowo- plenerowe gotowanie z Radiem Plus i Wojciechem Harapkiewiczem 164

stoku w Koszałkowie. Klimat jaki towarzyszył imprezie- bezbłędny, miejsce- przepiękne, kuchnia- doskonała. Jeśli nie było was z nami, macie czego żałować. Serwowaliśmy policzki wołowe, baraninę w sosie winno-gruszkowym,  chrupiące chipsy z pietruszki, buraczki glazurowane miodem i pyszną kaszę. Mimo gotowania na świeżym powietrzu dania wyglądały imponująco!   Może dlatego, że mieliśmy świetny sprzęt przywieziony przez Ariela Dorawę właściciela

Wielki apetyt
CARE - Bodegas Anadas – nowa twarz Aragonii 104

przyjechał przedstawiciel winnicy, Dyrektor handlowy, Pan Nacho Lazaro Delgado. Care Blanco Macabeo/Chardonnay 2013 - kupaż po 50 % Macabeo i Chardonnay. Za około 30 zł. otrzymujemy bardzo dobre intensywnie aromatyczne cytrusowo- gruszkowe wino. Świeże z przyjemną kwasowością dobrą gładką fakturą. Schłodzone będzie idealne do dań z ryb i na letnie ciepłe dni. Bardzo dobra relacja ceny do jakości.    Care Rosado

królestwo garów
Chałka drożdżowa z kardamonem 235

Uwielbiam zapach kardamonu. W zeszłym roku zrobiłam dżem gruszkowy z kardamonem i wszyscy się nim zachwycali. W tym roku muszę go zrobić zdecydowanie więcej, bo już nic niestety nie zostało nawet do chałki… Dlatego jak zobaczyłam u Majki przepis na chałkę z kardamonem to od razu trafiła na moją listę przepisów do zrobienia. I wreszcie udało mi się

UgotujmyTo.pl
Tarta z gruszkami w sosie jogurtowym 145

gruszkami w sosie jogurtowym to pomysł na kruche ciasto z nadzieniem owocowym. Parę miesięcy temu pokazałam Wam przepis na tartę z jabłkami ( klik ), a dzisiaj zachęcam do przygotowania gruszkowej tarty. Idealna dla osób, które dbają o linię. Poniższa tarta z gruszkami najlepiej smakuje w dniu pieczenia.  Składniki na 1 dużą tartę: ciasto   250 g mąki pszennej tortowej

Ugotować
Muffinki gruszkowe z kruszonką 95

Korzystając jeszcze z ciepłych dni wybraliśmy się ostatnio na rowerową wycieczkę. A jak to z nami, na świeżym powietrzu zwiększa się apetyt i wszystko lepiej smakuje. Przygotowałam ekspresowe muffinki gruszkowe z uwielbianą przez wszystkich kruszonką. Rozsiedliśmy się na trawie z widokiem na piękny Wrocław. Składniki (na 12 szt. babeczek) Składniki suche2 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki

Pink Envelope
Ciasteczka z jabłkiem 156

dnia piekłam je dwa razy. Upiekłam prawie 10 blach ciastek, które do następnego dnia nie dotrwały. Pyszne, delikatne w smaku, idealnie słodkie z rozpływającym się w buzi jabłkiem (użyłam gruszkowych) i do tego pachnący cynamon. Ahh czego chcieć więcej?? Polecam z czystym sumieniem. Przepis ten, nawet "awansował" do wpisania go w mój zeszyt z przepisami, a uwierzcie

CookYourself
Szarlotka razowa 167

cukru trzcinowego zmielonego na cukier puder 3-5 łyżek kefiru, maślanki lub jogurtu Jabłka: 1,2 kg jabłek ( u mnie 4 renety, 1 ligol, 1 gala, 1 gruszkowe) 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka cukru trzcinowego (lub więcej do smaku) 1½ łyżeczki mielonego cynamonu ¼ łyżeczki mielonej gałki muszkatałowej ¼ łyżeczki mielonego kardamonu opcjonalnie cukier trzcinowy zmielony na puder wymieszany

Pełny talerz