grillowane piersi - 1105 przepisów (strona:32/74)

Panierowany kurczak z sosem pomidorowo paprykowym i pesto z jarmużu 134

kurczak to filety z piersi kurczaka oprószone panko wymieszanym z ziołami i parmezanem. Kilku minut na patelni i soczysty panierowany kurczak jest gotowy. Lubię alternatywne panierki do kurczaka . Warto wzbogacić zwykłą tartą bułkę o zioła czy orzechy. Nieco dłużej schodzi się z przyrządzeniem sosu. Do sosu możecie wykorzystać świeże pomidory i paprykę, które ja grilluję w piekarniku zanim je zmiksuję(...)kurczak 4 porcje Składniki: 600 g fileta z piersi kurczaka 50 g panka lub innej tartej bułki 30 g parmezanu 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich sól i pieprz do smaku 1 jajko masło do smażenia Sos pomidorowo paprykowy 2 kartony krojonych pomidorów w sosie, ok. 800 g 2 marynowane i grillowane papryki 1 czerwona cebula 1 czosnek solo 2 gałązki

codojedzenia
Indyk w raju, czyli pierś z indyka z suszonymi owocami 152

raju został stworzony na potrzeby grillowych poczynań blogerów  uczestniczących w programie  Przyjaciele Winiary. Podczas wspólnego grillowania nasz żeński zespół :  Ja oraz Ulla (http://kuchnianawzgorzu.pl/), Kasia (http://gotujzrodzinka.pl/) i Jolia (http://kulinarny-swiat.pl/przygotował przygotował to pyszne danie. Indyk w raju, czyli pierś z indyka z suszonymi owocami to ciekawe zestawienie, pomysłodawczynią farszu byłam ja Indyk w raju

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dietetycznie: sałatka z grillowanym kurczakiem i ananasem. 499

  Bardzo dobra słodziutka, pożywna sałatka i co najważniejsze szybka w wykonaniu. Przepis zaczerpnięty z Kuchnii Lidla. Składniki: sałata (taka jaką lubicie, najlepiej pomieszać 2, 3

Brzuszki Łakomczuszki
Nadziany kurczak z grilla 156

Wami podzielić pomysłem na smacznego kurczaka z dodatkiem bazyliowego pesto i marynowanych pieczarek. Całość wspaniale uzupełnia mozzarella. A więc bawcie się, grillujcie, odpoczywajcie i nie dajcie się choróbsku, które mnie nadal nie opuszcza... Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 łyżki zielonego pesto 10 malutkich marynowanych pieczarek ok 5 dkg startego sera mozzarella 2 garści świeżej rukoli kilka pomidorków koktajlowych przyprawa

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z kaszy kuskus, grillowanego kurczaka z brokułem na parze i olejem arachidowym 294

łyżeczka papryki słodkiej  sól i pieprz do smaku Składniki znajdziecie  tutaj   Przygotowanie: Kaszę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Pierś kurczaka myjemy i tniemy w małą kosteczkę, doprawiamy papryką z solą i pieprzem, grillujemy na patelni grillowej ok 7 minut. Brokuła myjemy i tniemy na małe różyczki, gotujemy na parze ok 15-20 minut. Wszystkie składniki

Niezły Młynek
Żeberka w glazurze z sosu Jack Daniels 286

zdecydowałam się na smak „Full flavor Smokey”. Do tej pory wykorzystałam go w trzech potrawach: burgerach, żeberkach i jako marynatę do piersi z kurczaka. Sosu można używać zarówno jako glazurę, jak i jako dodatek do grillowanych mięs, w każdej roli spisuje się idealnie. Sos jest bardzo „dymny” w smaku i zdecydowanie czuć w nim dodatek whiskey. Naprawdę polecam. Żeberka

Mania Gotowania
Co na grilla? Grillowane skrzydełka i szaszłyki 205

marynata dobrze pokryła mięso. Przykrywamy szczelnie folią i odkładamy do lodówki (najlepiej na noc, minimum 4 godziny). Skrzydełka grillujemy około 20 minut często je przewracając na drugą stronę. Pamiętajcie, by dobrze rozgrzać grill Smacznego Szaszłyki z grilla Składniki: pierś z kurczaka czerwona i żółta papryka czerwona cebula mała cukinia 1-2 łyżki przyprawy do grilla Na marynatę: 3 łyżki oliwy(...)pieprzu, soli i granulowanego czosnku Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy na niewielkie kawałki (tak by można je było nabić na patyczki do szaszłyków). Przygotowujemy marynatę mieszając składniki i nacierając nimi kawałki kurczaka. Wstawiamy do lodówki na noc. Nabijamy na patyczki do szaszłyków pokrojone składniki w dowolnej kolejności. Gotowe szaszłyki posypujemy przyprawą do grilla. Grillujemy często obracając. Smacznego Udanego grillowania

Słodkie okruszki
Marynata i pyszna pierś kurczaka z grilla 135

zaczyna. Mam dla was smaczną propozycję. Marynatę można przygotować wcześniej, można w niej zamarynować mięso wcześniej, ale można też grillować od razu po połączeniu mięsa z marynatą. Nam smakowało bardzo, i będę powtarzała jeszcze nie raz. ok. 1 kg piersi kurczaka marynata : 100 ml sosu słodko kwaśnego 2 posiekane ząbki

Polska Zupa
Sałatka z kurczaka i zielonym dressingiem 357

sałatka zawsze wzbudza entuzjazm gości, gdyż smak grillowanych polędwiczek z kurczaka zawiniętych w surową wędzoną ogonówkę lub boczek wszystkim przypada do gustu. Musicie spróbować tego połączenia, bo warto!  Najważniejszym składnikiem tej sałatki są zawijaski z kurczaka i zielony dressing. Można też do sałatki dodać np. winogrona i ser feta lub kozi jeśli chcemy by sałatka była bogatsza w składniki. Sałatka(...)musztardy zielonej Maille (szczypiorek, pietruszka, bazylia) 2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy 1 łyżeczka soku z limonki PRZYGOTOWANIE:  Polędwiczki z piersi kurczaka oprószamy pieprzem (nie solimy) i zawijamy w plastry ogonówki surowej wędzonej lub w wędzony surowy boczek. Grillujemy na patelni posmarowanej delikatnie olejem, aż ogonówka się zarumieni a polędwiczki będą miękkie. Podczas grillowania obracamy by polędwiczki równomiernie się przyrumieniły

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Grillowana pierś z kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z dodatkiem pietruszkowego pesto 144

poprzez niedoczytanie wykonania przepisu wyszła własna wariacja i stanęło na pietruszkowym pesto :) Składniki (dla 2 osób) 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz 1/4 szklanki jogurtu 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki świeżo startej skórki z cytryny Sałatka z grillowanych warzyw 1 mały bakłażan 1 mała cukinia 1/2 opakowania mieszanki sałat pomidory koktajlowe czarne oliwki 1 mała czerwona cebula(...)smak czosnku to może dorzucić jeszcze jeden ząbek. Po dokładnym zmiksowaniu odkładamy do lodówki żeby smaki się przegryzły. Kurczaka rozcinamy wzdłuż na pół (oczywiście jak ktoś woli grubszy kawałek piersi z grilla to tą czynność pomijamy). Do miski przekładamy wszystkie składniki marynaty, doprawiamy sola i pieprzem i wkładamy kurczaka i mieszamy tak aby dokładnie został pokryty marynatą. Tak zamarynowaną pierś

Piekielna Kuchnia Pati
Grillowany kurczak z papryką i fasolką 124

upał odbiera chęć jedzenia warto przygotować coś lekkiego. Sałatka z grillowanym kurczakiem będzie strzałem w dziesiątkę. Ja grillowałam na patelni, ale przyznaję, że wolałabym na grillu ogrodowym :) Składniki na 2 porcje: 300 g fileta z piersi kurczaka 2 garści fasolki płaskostrąkowej 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka pomarańczowa Dressing: 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżka musztardy 1 łyżka oliwy(...)się połączyły. Filet z kurczaka przyprawić wedle uznania. Ja użyłam soli, papryki wędzonej i czubrycy. Fasolkę ugotować „al dente”. Paprykę pokroić w plastry. Na rozgrzanej patelni grillowej grillować kurczaka i paprykę. Przełożyć na talerze, polać dressingiem

Kucharzyca
Szaszłyki z kurczakiem i papryką 118

Must have sezonu grillowego czyli szaszłyki. A co na nich będzie to już kwestia gustu. Ja proponuję połączyć delikatne mięso z piersi kurczaka, boczek i warzywa. Kurczaka marynujemy wcześniej w jogurcie aby był soczysty i kruchy. Grillujemy na klasycznym grillu lub patelni grillowej. Czas przygotowania nie uwzględnia marynowania

Milion Smaków
Szaszłyki z kukurydzy i kurczaka 198

miłośników kukurydzy i grilla. Ostatnie ciepłe dni polecam wykorzystać na grillowaniu. Kukurydza soczysta, chrupiąca i można nią się zajadać w postaci szaszłyków. Szybkie, proste  do zrobienia. 2 kolby kukurydzy 1 pierś z kurczaka 1 cebula czerwona 1/2 papryki czerwonej 4 pomidorki koktajlowe marynata: sól, pieprz papryka wędzona papryka słodka przyprawa do kurczaka 4 łyżki oleju sos: 150 g jogurtu(...)greckiego 2 ząbki czosnku sól, pieprz natka pietruszki Marynata: Pierś z kurczaka kroję w kostkę, przekładam do miski dodaję sól, pieprz, przyprawę do kurczaka, papryki, olej, mieszam i odstawiam na 30 minut do lodówki. Kukurydzę kroję na kawałki 2 cm, paprykę w kostkę dużą, cebulę na plastry. Na patyczki do szaszłyków nabijam na przemian kukurydzę, kurczaka, paprykę, cebulę, pomidorka

wesoła kuchnia
Idealny Stek z grilla. Przepis krok po kroku. 150

młodym czosnkiem. Z tym wpisem, wołowina na bank częściej zagości na Waszych rusztach.   Okres dominacji   Odkąd grillowanie zrobiło się w Polsce popularne, najchętniej przygotowujemy wieprzowinę: karkówka, kiełbasy, boczek. Stosunkowo niedawno dołączył drób: pierś, udziki czy pałki. Oczywiście dla równowagi pojawia się ryba: pstrąg, łosoś, dorada czy labraks oraz warzywa. Okres dominacji(...)się wymieszało.   Steki obłóż zmiażdżonymi ząbkami czosnku, garścią tymianku, polej olejem. Mięso powinno tak leżeć 1-2 godziny w temperaturze pokojowej. Kilka-kilkanaście minut przed grillowaniem dopraw solą i pieprzem.   Układaj na czystym ruszcie, na dobrze rozgrzanych węglach. Dla pewności kratkę można przetrzeć jeszcze delikatnie olejem, aby mięso

kuron.com.pl

Proponowane wyszukiwania