takim podziale wpisów? Zaczynam od lekkiego przepisu, który podpatrzyłam na Kwestii Smaku (wielu z Was z pewnością zna tę stronę), a mianowicie kurczaka z satayem truskawkowym, czyli grillowane paski z piersi kurczaka z pikantnym sosem truskawkowym. Jak może już wiecie bardzo lubię połączenie mięsa z owocami, a ten truskawkowy, lekko ostry sos jest po prostu fantastyczny! Polecam. Składniki : Mięso
Codzienne Gotowanietortilli - ogórek zielony - bazylia - oregano - pomidor malinowy - czerwona papryka - sos tatarski - czerwona cebula - pierś z kurczaka + przyprawa harissa - czarnuszka Gotowe tortille smarujemy sosem tatarskim, układamy pokrojone warzywa. Pierś z kurczaka grillujemy w przyprawach, lub smażymy na maśle z harissą. Układamy kawałki gotowego mięsa na warzywach i rolujemy. To wszytko! Łatwo, zdrowo i przyjemnie! ;-))) Smacznego! Zapraszam na Facebooka SmykWkuchni
SMYKWKUCHNIWiem, że niektórzy z Was chcieli zobaczyć jak to wyglądało więc proszę bardzo, może coś kogoś zainspiruje :) Zaczynam od menu :) W myśl zasady dla każdego coś dobrego do grillowania przygotowałam kiełbasę, piersi z kurczaka i indyka, pstrąga oraz sery – camembert i oscypki. To wszystko podane w towarzystwie surówek, hummusu, żurawiny i jak ktoś miał ochotę oczywiście ketchupu i musztardy
Mienta blogPotrawa pikantna, sos ostry. Kiedy pierwszy raz spróbowałam azjatyckiego sosu z orzeszków ziemnych, zakochałam się od pierwszej chwili. Podany był wtedy z malutkimi grillowanymi szaszłyczkami z piersi kurczaka i zieloną sałatą. Nie było to w chińskiej knajpce, a w niemieckiej restauracji hotelowej w jakimś malutkim, przyautostradowym miasteczku. Chcieliśmy coś zjeść, ale było późno i po drodze
Kuchnia Prezydentowejprzyprawami oraz wyciśniętym czosnkiem. Gotować przez kilka minut na małym ogniu (aż do zgęstnienia). Dodatkowo: 100 g żółtego sera (użyłam goudy) 1 mała pieczarka 1/2 pomidora 100 g grillowanego mięsa z piersi kurczaka w przyprawach (1 małą pierś z kurczaka upiec w ulubionych przyprawach np. czosnku, oregano, bazylii, papryce oraz oliwie w temp. 200°C przez 15 minut) 1/2 główki
Bulliocharakterystyczną mineralną nutą. Wspaniałe wino z przyjemnym długim finiszem. Bardzo dobre już dziś, ale zyska jeszcze podczas kilku kolejnych lat starzenia. Wspaniale połączy się z sałatką z grillowanym kalmarem, duszoną piersią z kurczaka, pstrągiem w ziołach lub też z małżami w sosie cytrynowym. Herdade de Esporao Verdelho 2006 Średni wiek winorośli to 10 lat rosną na glebach kredowych i łupkowych
królestwo garówStek z udka drobiowego to nie to samo co grillowane udko czy pierś kurczaka, to coś co przypomina poniekąd karkówkę wieprzową ale to mięso drobiowe. A co najlepsze to wygląda na to że znów wymyśliłem coś nowego, coś czego na grillu nie robił nikt wcześniej :) Składniki ( na 2 osoby ) : 2 udka drobiowe (większe) przyprawa do kurczaka (ja użyłem własnej
Mechanik grillujeniekoniecznie, były w lodówce) ser żółty ketchup lub sos czosnkowy Na wieczór zamarynować kurczaka w ziołach i oliwie z oliwek. Odłożyć na noc w lodówce. Pokrojone w paseczki piersi z kurczaka grillować na grillu elektrycznym, nie dodając tłuszczu. Pod koniec dodać również pokrojone pieczarki. Sałatę posiekać, pomidorki pokroić na połóweczki ... Zetrzeć na dużych oczkach ser żółty Gdy kurczak będzie już
MarciochaKucharzycebula, papryczki chilli ser żółty sos cygański lub sos czosnkowy Zamarynować kurczaka w ziołach i oliwie z oliwek. Odłożyć na chwilę w lodówce. Pokrojone w paseczki piersi z kurczaka grillować na grillu elektrycznym, nie dodając tłuszczu. Sałatę posiekać, pomidorki i cebulę pokroić w palsterki Gdy kurczak będzie już gotowy, placki Wrapów podgrzać w grillu Ciepłe wrapy polać
MarciochaKucharzybędziemy mieć najbliżej. Padło na Coctail Bar. Hmm jak sama nazwa wskazuje, nie była to typowa restauracja, a więc i karta smakowo nie powalała. Wybraliśmy kotleta z kurczaka, grillowaną w miodzie pierś z kurczaka i panierowanego schabowego. Tak jak mówię, smaki mało wygórowane, ale mimo wszystko przyznać muszę, że potrawy były odpowiednio doprawione i smaczne.W Sandomierzu można było kupić również
Słodkie PrzyjemnościZaułek 1. Pan Paweł (jeden z właścicieli) zadbał o to, abyśmy bawiły się rewelacyjnie. Pan Arkadiusz przygotował dla nas wspaniałe potrawy: pyszne sałatki z opiekanymi bagietkami, grillowany schab i piersi z kurczaka. Mnie zachwycił smak zapiekanych w śmietanie ziemniaczków :) Do naszej dyspozycji był bufet z aromatyczną kawą, herbatą i wspaniałym ciastem. Soki, chłodne napoje i wino również znikały
Codzienna kuchnia niecodziennaPierś z kurczaka grillujemy... Smacznego
NaKońcuJęzykapikantnej marynacie bardzo polecam. Ostatnio kurczak pieczony często gości na naszym stole: – Kurczak pieczony z majerankiem i papryką – Pieczony kurczak w miodzie i rozmarynie – Pierś z kurczaka grillowana pikantna The post Kurczak pieczony w pikantnej marynacie appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmałym ogniu, dodajemy czosnek i pokrojoną w kostkę cukinię, marchewkę. Jak warzywa się uduszą, podlewamy około 3/4 szklanki wody, dodajemy rosołek, następnie pomidory i przyprawy do smaku. Pierś z kurczaka grillujemy lub podsmażamy na maśle i oliwie z oliwek
SMYKWKUCHNIKupiłam pierś indyka i przetestowałam mój nowy grill elektryczny Raclette Tefala. Indyk wyszedł wspaniały,a do tego pyszna grillowana cukinia... mmm :) Grill(...)sprawdził się na 5 +, jedynym jego minusem jest brak regulacji temperatury. Grillowałam na dworze, przez co wiatr trochę zmniejszał mi temperaturę i mięsko musiało dłużej się grillować, ale dałam radę :)Składniki: 1 podwójna pierś indyka, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka miodu, 5 łyżek oliwy z oliwek, pieprz czarny, sól morska, 1 cukinia, 3 łyżeczki żurawiny do mięs. Przygotowanie
Aga w kuchni