jedno z bardziej dietetycznych mięs i jednocześnie o dużej zawartości białka. A do tego bardzo smaczne, dlatego warto urozmaicić nim swoją dietę. Poniżej przepis na lekkostrawne danie z grillowanej indyczej piersi z domieszką imbiru, który nadaje daniu wyrazistości. Nie pomijajcie etapu marynowania bo dzięki niemu pierś nie będzie sucha. I koniecznie pilnujcie czasu grillowania bo zbyt długi również wysusza
Milion Smakówjeszcze ten ekstra dodatek, czyli smażone z tymiankiem młode ziemniaczki, które wieńczą dzieło 🙂 Polecam też pyszne grillowane szaszłyki ze schabu , oraz inne sprawdzone przepisy z grilla , w tym Grillowane faszerowane piersi kurczaka z serem kozim. Jak przygotować najlepszy grillowany schab? Składniki: 1/2 kg schabu wieprzowego marynata: 1/4 szklanki oleju 1/2 łyżka musztardy 1/2 łyżki miodu 2 łyżki sosu sojowego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędrobno siekamy. Podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Każdą pierś myjemy i osuszamy. Nacinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Nadziewamy szpinakiem i plastrami mozzarelli. Spinamy wykałaczkami. Oprószamy solą, pieprzem i papryką. Grillujemy z każdej strony, aż mięso będzie upieczone. (Ja przygotowałam kieszonki na patelni grillowej). Podajemy z ulubionymi dodatkami - u nas pieczone ziemniaczki
Moje Kuchenne Rewelacjedietę. Możesz je przyrządzić dzień wcześniej, zabrać do pracy i odgrzać w mikrofalówce. Ostatnio bardzo często przynoszę sobie takie dania do pracy :) Składniki: 1/2 piersi z kurczaka - przekroić na 3-4 części (można lekko rozbić) "Warzywa na patelnię" (mrożone 1/2 opakowania) marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku - pokrojony w cienkie plastry kilka(...)strony) i odstawiamy do lodówki na ok 2 godz. Następnie mięsko grillujemy w piekarniku nagrzanym do 220°C - po kilka minut z każdej strony. W momencie, kiedy piersi się grillują, na patelni podgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek i smażymy warzywa doprawiając je wg uznania. Można podawać z sosem, oczywiście na bazie jogurtu naturalnego
Alutka-Gotujegładko, dodajemy też śmietankę, pieprz i sól do smaku, rozlewamy do miseczek. Dodałam do zupy grillowanego kurczaka, plasterki marchewki, dla dekoracji świeży rozmaryn, smaczne to było! Grillowany kurczak: Pierś kurczaka tym razem posmarowałam oliwą wymieszaną z 1 łyżeczką mieszanki Pomysł na…Soczystego kurczaka w rozmarynie i ziołach Winiary, grillowałam z obu stron po kilka minut, potem pokroiłam mięso w dużą
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmiejscu. Część jest walentynkowa już z wyglądu a inne świetnie sprawdzą się smakowo - oczywiście to moje, subiektywne zdanie :) Mam nadzieję, że komuś te propozycje się przydadzą więc zapraszam :) Pierś kurczaka grillowana Babeczki czekoladowe z kremem malinowym Panna cotta waniliowa z sosem malinowy Roladki z sercem Makaron z krewetkami i pomidorami Różane piersi Filet z kurczaka z salsą truskawkową
Smaczna Pyzajaglanej (na 2 porcje): 100 gramów kaszy jaglanej 1 szalotka plus dodatkowa do grillowania 2 łyżki masła 100 gramów batata 100 gramów marynowanej dyni garść suszonej żurawiny garść świeżej żurawiny szczypta soli, pieprzu szczypta tymianku świeżego 300 gramów piersi kurczaka marynowanego w soli, pieprzu, papryce wędzonej Ugotuj kaszę jaglaną. Namocz(...)wrzątku żurawinę suszoną. Podsmaż na maśle posiekaną szalotkę oraz batata. Dodaj tymianek. Smaż składniki kilka minut, dodaj świeżą oraz suszoną (amczoną i odsączoną) żurawinę. Posiekaj marynowaną dynię drobno. Pierś kurczaka grilluj na patelni po kilka minut z każdej strony. Grilluj również szalotkę. Grillowanego kurczaka pokrój w kostkę. Podsmażone składniki wymieszaj z kaszą jaglaną. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z kurczakiem
Mango PapajaPierwotnie pstrągi z czosnkiem i koperkiem lądowały u nas tylko na grillu. Z czasem jednak tak rozkochaliśmy się w tym przepisie, że zaczęliśmy przygotowywać je także
Dieta bez mlekarazem wykorzystałam sos czosnkowy przygotowany na bazie jogurtu i siekanego czosnku. Musicie spróbować tego prostego połączenia, bo warto! Gdy chcemy sałatkę trochę „odchudzić”, możemy doprawione piersi kurczaka grillować na suchej patelni, a potem pokroić w plastry. Polecam przepisy na pyszne sałatki z kurczakiem: sałatka z panierowanym kurczakiem , sałatka z kurczakiem i pieczarkami , sałatka z kurczakiem i dressingiem , SKŁADNIKI
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięniedzielny kaprys: faszerowana pierś kurczaka i duże faszerowane pieczarki ( przepis tutaj ). Zbędne są inne dodatki. Jest syto, zdrowo i zielono Składniki na 2 (solidne) porcje: 2 duże piersi kurczaka 25 g świeżej rucoli 30 g drobno startego parmezanu 5 kawałków suszonych pomidorów w oliwie 1 mała szalotka opcjonalnie: 1 suszona gruszka, bądź zamiennie 2-3 suszone/wędzone śliwki lub mała(...)papryka mielona do posmarowania filetów (po pół łyżeczki, jeśli nie lubicie ostrego posmaku, proponuję dać mniej ostrej papryki)) ok. 5-6 łyżek oliwy z oliwek. wykałaczki patelnia do grillowania Wykonanie: Piersi kurczaka naciąć wzdłuż, (nie przekrawając całkowicie). Doprawić z jednej i drugiej strony solą i pieprzem. Rucolę umyć i osuszyć. Pociąć/porwać na mniejsze kawałki. Suszone pomidory pokroić
gutfutprzeciśniętego przez praskę czosnku, bazylii, tymianku, chili i oliwy przygotować pastę. Filety oprószyć solą i pieprzem, natrzeć pastą i odstawić do lodówki na 30 minut. Pierś kurczaka grillować na patelni grillowej przez 3-5 minut z każdej strony. Sałatka: Miąższ arbuza i melona pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać. Oliwę połączyć z sokiem z cytryny. Owoce
Pasja SmakuCoś prostego i szybkiego do zrobienia, a do tego smacznego? Proponuję grillowane szaszłyki z piersi kurczaka i cukinii. Składniki: 1 nieduża podwójna pierś z kurczaka, 1 zielona cukinia, przyprawy: tutaj należy użyć swoich ulubionych przypraw. Może to być przyprawa ziołowa, zioła czy też tylko sól i pieprz, przyprawa do kurczaka lub tak jak ja dziś użyłam przyprawa do gyrosa, odrobina(...)cukinię i odłożyć na kilka minut. Cukinia puści soki, które należy wytrzeć ręcznikiem papierowym. Cukinię lekko doprawić przyprawami. Na patyczki do szaszłyków nabić cukinię i pierś do kurczaka (tak jak pokazane jest na zdjęciu). Grillować z obu stron. Fasolkę szparagową ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Gotowe szaszłyki podawać na fasolce szparagowej lub według własnego uznania. Smacznego
W kuchni u MonikiSkrzydełka w chrupiącej panierce z grilla to chyba jedna z najpopularniejszych potraw z grilla przygotowywana w naszym kraju. Któż z nas nie był na grillu na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!