grillowana - 1000 przepisów (strona:16/67)

Grillowana łopatka w stylu fusion 161

Grillowana łopatka w stylu fusion Dzisiaj przepis w stylu kuchni fusion , bo zawiera także elementy kuchni europejskiej , jak beszamel czy koperek " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Uwielbiam ten rodzaj(...)Składniki na marynatę , mieszamy ze sobą i dokładnie zalewamy nią mięso , wcierając ją obficie w każdy kawałek . Zostawiamy na dwie godziny w lodówce , a najlepiej na całą noc . Następnie grillujemy , ja użyłam grilla elektrycznego rozgrzanego do 200 C , piekłam mięso około 3 minut . Czas pieczenia zależy głównie od grubości Waszych kawałków , moje miały około 3 mm " class="wp-smiley" style

Ogrodnik w podróży
Najsmaczniejsze burgery – mięsne, soczyste i pełne smaku. 143

Hamburger, król fast foodów, przygotowany zazwyczaj z mięsa wołowego z dodatkami serwowanego w podpieczonej bułce. Istnieje wiele sposobów na przygotowanie – można smażyć, grillować, piec na żywym ogniu. Serwowany z różnymi dodatkami takimi jak ser, sałata, cebula, boczek, ogórek konserwowy no i oczywiście z musztardą, majonezem i ketchupem. Poniżej przedstawiam przepis, którym już dawno chciałam się podzielić. Moja tajemnica polega(...)mięso. Nie zapominajmy, że w burgerze najważniejsze jest mięso, powinno stanowić większość naszego dania. Następnie formuję kształt mięsa w okrąg a środek lekko wciskam do środka. Dzięki czemu podczas grillowania, kiedy mięso będzie się kurczyć nie zrobi się z niego kotlet mielony a płaski burger. Mojego ulubionego burgera przygotowałam z podpieczonym boczkiem, jajkiem sadzonym oraz karmelizowaną cebulką z whiskey

wysmienity
Chrupkie pieczywo z quinoy z grilowanym kozim serem i dżemem z czarnego bzu 185

zawiera dużo więcej białka, niż tradycyjne, a dodatek babki płesznik i inuliny wspomaga prawidłową florę jelitową, przez co wzmacnia naszą odporność. Kromeczki podałam z roszponką - skarbnicą prowitaminy A i grillowanym kozim serem, który sprawdzi się u osób nie tolerujących białka krowiego.  Z kozim serem, cudownie komponuje się dżem z czarnego bzu. Nie znalazł się on tu przypadkiem, ponieważ(...)wypieczenia), mniej więcej w połowie czasu przewracamy kromeczki na druga stronę, żeby się równomiernie przypiekły. Na śniadanie dla jednej osoby polecam 5 kromeczek. Ser kroimy w grube plastry i grillujemy ze wszystkich stron na patelni do grillowania. Na pieczywie układamy roszponkę, na niej gotowy cieplutki ser, nakładamy na niego po pół łyżki dżemu i posypujemy każdą porcję kilkoma ziarenkami różowego

Quinoa Raz!
Burgery z pieczonym kurczakiem, grillowanym ananasem i czekoladowym sosem barbecue 87

kurczaka, dojrzałego ananasa do własnego burgera, efekt - oszałamiający, ale królem dania jest sos BBQ z subtelnie wyczuwalną nutą gorzkiej czekolady. Słodko- pikantyny, delikatnie gorzkawy, komponuje się z bekonem i grillowanym ananasem tak dobrze, że zaskoczył nawet mnie samą ;)  Składniki na 6 szt Czas przygotowania: 65 min Czekoladowy sos barbecue 250 ml pomidorowej passaty 2 szalotki 2 ząbki czosnku(...)palcami na pojedyncze kółka, zalewamy octem winnym wymieszanym z brązowym cukrem, odstawiamy do zamarynowania 3. Plastry bekonu smażymy na chrupko 4. Plastry ananasa okrawamy ze skóry, wycinamy kłąb i grillujemy na patelni grillowej, obracamy, na zgrillowanej stronie układamy plaster sera, czekamy aż zacznie się rozpuszczać 5. Bułki przekrawamy i grillujemy, powinny być lekko chrupiące  6. Jedną połówkę bułki smarujemy

Słodki Kompromis
Sylwester 2016 - smaczne menu na domową imprezę 346

plastrów pomarańczy, a na nich krąg z plastrów kurczaka. W ten sposób zapełniamy całą miskę. Całość posypujemy prażonymi pestkami dyni i polewamy sosem musztardowo - miodowym.  Sałatka z soczewicą, grillowaną cukinią i ostrym sosem klonowym 1 opakowanie mixu sałat 1 puszka soczewicy  1 czerwona cebula 1 cukinia 1 łyżeczka ziół prowansalskich 4 łyżki pestek dyni sól ziołowa(...)sól świeżo mielony pieprz Pestki dyni prażymy na patelni i odstawiamy. Cukinię myjemy i kroimy w półplastry o grubości ok. pół centymetra. Delikatnie posypujemy solą ziołową i ziołami prowansalskimi. Grillujemy na patelni bez użycia tłuszczu. Studzimy na kratce. Sałatę myjemy, osuszamy i przekładamy do miski. Czerwoną cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy do sałaty i mieszamy. Soczewicę odlewamy z zalewy

My Chcemy Jeść
Grillowany bakłażan zapiekany z ryżem basmati, kurczakiem, świeżymi figami i papryką 203

Mamy dzisiaj dla Was coś pysznego! Dużo grillowanego bakłażana, pysznego ryżu basmati gotowanego w sosie z mleczkiem kokosowym, z cebulką, orzeszkami i chili, świeże figi, smażony kurczak i grillowane papryki. Wszystko podane ze świeżymi ziołami, sosem jogurtowo czosnkowym i pokruszoną fetą! Jest pysznie, przepysznie! Pod tym linkiem na Smacznej Stronie Tesco znajdziecie zdjęcia krok po kroku z przygotowania tego dania(...)patelni, tak aby były widoczne ślady grillowania.Następnie plastrami bakłażana wyłóż dno i brzegi okrągłego naczynia żaroodpornego tak, aby dłuższe końce wystawały poza naczynie. Następnie wyłóż warstwami ugotowany ryż, grillowanego bakłażana, przesmażonego kurczaka, figi i zgrillowaną paprykę. My trzymaliśmy się takiej kolejności - bakłażan, ryż, bakłażan, odrobina ryżu, kurczak, figi, bakłażan, ryż, papryka, natka pietruszki, ryż i bakłażan. Tak przygotowaną zapiekankę

Plate of Joy
Klasyczne burgery 128

czosnkiem. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Mięso mieszamy z jajkiem, drobno posiekanym czosnkiem, natką pietruszki i przyprawami. Formujemy 6 kotletów wielkościowo zbliżonych do bułek, które grillujemy. Pod koniec grillowania, na każdym kotlecie układamy ser, tak aby się roztopił. Upieczone bułki kroimy na pół i i grillujemy. Na bułce układamy warstwami sałatę, sos, burgera z serem, pomidory

Kuchnia Bon Appetit
Kolorowa zapiekanka z grillowanych warzyw i boczku-na cieście francuskim 157

kolacje,dlatego zdjęcia nie są super jakości-ale do rana nie doczekał nawet kawałek-bo była pyszna,podałam ją z pesto i sosem balsamicznym i wyszło na prawdę pysznie... Grillowana cukinia i papryka,do tego wędzony boczek,czerwona cebulka i ser-wszystko na pysznym cieście francuskim-mego kolorowo,mniam.... Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2 małe cukinie(najlepiej żółta i zielona(...)boku 4 cienkie paski i całe ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem,na brzegi dookoła doklejamy odcięte paski żeby brzegi były trochę grubsze i również je smarujemy, na ciasto układamy naszą grillowaną cukinię,na przemian żółtą z zieloną,na to pokrojoną drobniej grillowaną paprykę,boczek wędzony  i pokrojoną w paski cebulę,na wierzch ser feta i żółty pokrojony w kostki,doprawiamy

Swojskie jedzonko
Schabowe kieszonki z grilla 217

stronie układamy posiekane suszone pomidory, kładziemy plaster sera mozzarella i posypujemy pestkami dyni z zalewy olejowej. Przykrywamy drugą częścią i tłuczkiem mocno zbijamy boki, zawijając je następnie ku górze. Grillujemy bezpośrednio na ruszcie zawiniętymi bokami do góry, co zapobiegnie wypłynięciu sera. Obracamy po ok 15 minutach na drugą stronę. całkowity czas grillowania u mnie wyniósł ok 40 minut. Podajemy(...)świeżą sałatą lub grillowanymi warzywami

Kuchnia w czekoladzie
PORK BUNS – SLEEPING DOGS – chińskie bułeczki z grillowaną wieprzowiną 171

pominięto też tradycyjnej kuchni charakterystycznej dla zakątków Hongkongu. Chyba najbardziej zapadającą w pamięci potrawą ze Sleeping Dogs są Pork Buns, czyli chińskie bułeczki gotowane na parze z nadzieniem z grillowanej wieprzowiny. Swoją sławę w grze zyskały dzięki charakterystycznym okrzykom handlarzy stojących przy swoich budkach: „ Why don’t you have a pork bun in your hand(...)never eats pork bun is NEVER a whole man!”, które stało się prawie tak kultowe jak Skyrimowa strzała w kolano. Bułeczki, tudzież pierożki czy kluski na parze z grillowaną wieprzowiną, w Azji kryjące się pod nazwą char siu bao (lub Baozi) wywodzą się z kuchni kańtonskiej z okolic prowincji Guangdong i występują w formie pieczonej lub gotowanej na parze

Nerds Kitchen
Karkówka z grilla - soczysta i mięciutka 255

Majowe, rodzinne grillowanie, bardzo lubimy ten czas spędzony razem:)  Wymyślamy rozmaite smakołyki, które pieczemy na grillu.  Dzisiaj polecam super karkówkę.  Zaręczam że tak zamarynowana karkówka, jest smaczna, mięciutka i soczysta.  Zajadają się nią zarówno dzieciaki jak i dorośli. soczysta karkówka 80 dag karczku  3 -4 łyżki oleju ( u mnie smakowy z czosnkiem i bazylią(...)miseczce mieszam olej z przyprawami. Powstałą marynatą nacieram kawałki karczku.  Odstawiam do lodówki, na co najmniej godzinę ( im dłużej, tym lepiej).  Po tym czasie karkówkę grilluje mężuś, grilluje powoli, z obu stron, na rumiano:)  soczysta karkówka  zapiekane tosty, mniam, przepis KLIK soczysta karkówka  pyszny burger, polecam, przepis KLIK :)  soczysta karkówka  chlebowe muffiny...pycha

Takie tam pichcenie
Grillowany schab w musztardzie do kanapek 170

piknik hejże-ho! Kanapki z grillowanym schabem sprawdzają się w piknikowej scenerii wyśmienicie! Pogoda dopisuje, słoneczko przyświeca, temperatura iście letnia, ryzyko deszczu minimalne. Zachciało więc nam się z Panem Mężem wybrać na piknik . Koc - spakowany! Termos z mrożoną herbatą - obecny! Owoce i ciasteczka na deser - mamy! Ale co tu przyrządzić na danie główne, tak aby zbytnio się przed piknikowaniem(...)zmęczyć, ale nadal smacznie i syto zjeść? Kanapki z grillowanym schabem oczywiście! Minimum wysiłku w przygotowaniu, a maksimum smaku przy konsumpcji :)  Użyłam tu Musztardy Kieleckiej Grillowej od SPOŁEM KIELCE , bo chciałam aby schab nabrał wyrazistego, intensywnego smaku, dzięki zawartej w niej pikantnej czarnej gorczycy, pomidorach i słodkiej papryce . Piknikowy posiłek na świeżym powietrzu udał nam się znakomicie! Apetyty zostały

Grunt to przepis!
GRILLOWANY SANDWICH ZE SZPINAKIEM I AWOKADO 131

GRILLOWANY SANDWICH ze szpinakiem i mozzarellą to niezawodna przekąska, kiedy... Artykuł GRILLOWANY SANDWICH ZE SZPINAKIEM I AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Grillowany boczek w marynacie pietruszkowej (grillowanie w plenerze i piekarniku) 179

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój). Pyszna propozycja na grillowany boczek, który można przyrządzić również w warunkach domowych. Tak zamarynowane mięso posiada rewelacyjny smak, a po upieczeniu jest miękkie i niezwykle aromatyczne. Jasne, że lepiej jest grillować na świeżym powietrzu, ale przy okazji udowadniam, że w domu - także istnieje możliwość przyrządzenia podobnej potrawy(...)dnia, abym nic nie piekła. Może w lecie troszkę się ograniczam (upały), ale to też nie zawsze mi wychodzi.. W każdym bądź razie - serdecznie polecam przepis także na grillowanie w plenerze. 1 kg surowego boczku wieprzowego (ze skórą) Marynata: 1 słoiczek koncentratu pietruszki (76g)  Dodatkowo: 2 cebule sól, pieprz   Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry

Di gotuje
Szaszłyki drobiowe z grilla w przyprawie do gyrosa 229

kurczaka (wyjdzie 6 małych szaszłyków) 3 czubate łyżeczki przyprawy do gyrosa (mi bardzo smakuje przyprawa firmy Kamis) 3 łyżki oleju patyczki do szaszłyków Wykonanie: Mięso przygotowujemy 2 godziny przed grillowaniem. Piersi myjemy, kroimy na kawałki grubości około 1,5 cm. Dodajemy olej i przyprawę i wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowane mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków. Rozpalamy grilla. Grillujemy(...)czasu do czasu obracając szaszłyki. Czas grillowania zależy od temperatury w grillu. Zobacz również: Sos tzatziki. Sos czosnkowy. Smacznego

Smak mojego domu

Proponowane wyszukiwania