Kiedy zobaczyłam ten przepis wiedziałam, że muszę to danie zrobić w swojej kuchni. Intuicja i tym razem mnie nie zawiodła. To był pyszny obiad! Bardzo lubię
Blondynka Gotujetwardsze liście. Po pierwsze lepiej mieszczą się w bułce, a po drugie fajnie chrupią. Kotlety smażę po 2 minuty z każdej strony. W tym czasie bułki podpiekam na elektrycznym grillu lub w piekarniku. Na spodzie układam cebulkę, później żółty ser i kotlet. Na mięsie układam ogórki, które polewam keczupem. Układam na nim dwa plastry pomidora i sałatę. Wierzch bułki polewam
Ratunku obiadgrubo (lub jak kto lubi). Wszystkie umieszczamy w sporej misce, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem, a także skrapiamy aromatyzowaną oliwą. Mieszamy i odstawiamy do lodówki. Kurczaka szybko obsmażamy na grillu elektrycznym lub na patelni. Zdejmujemy i dajemy chwilę odsapnąć. W tym czasie na talerze nakładamy spore porcje warzyw. Po kilku (2-3) minutach kurczaka kroimy w skośne plastry i układamy
Ratunku obiadOdkąd pamiętam marzył mi się mały domek z ogródkiem i murowanym grillem. Wyobrażam sobie jak jedlibyśmy obiady przy stole na świeżym powietrzu a mój mały krasnal biegałby boso po zielonej trawce :) Nie wiem czy te marzenia kiedyś się spełnią ale póki co bardzo się cieszę, że od wynajmowanego przez nas mieszkania do działki moich rodziców mamy 10 minut spacerkiem więc
Mienta blogmango. Całość doprawiamy przyprawami które wcześniej ucieramy w moździerzu. Chwilę mieszamy aż smaki się połączą po czym nakładamy farsz na tortille. Każdą posypujemy serem. Składamy je i opiekamy w grillu elektrycznym około 5 minut. W tym czasie składniki na guacamole miksujemy. Gotowe danie podajemy z guacamole, kwaśną śmietana i cytryną. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest
Mienta blogzdjęcia i takie tam - wszystko to, co książka mieć powinna, bo inaczej nam się nie spodoba. Ciekawy jest podział na rozdziały - jest ich osiem: WIOSNA WIELKANOC LATO GRILL JESIEŃ PRZETWORY ZIMA BOŻE NARODZENIE Brzmi rozsądnie, prawda? Każdy rozdział dopasowany jest do sezonowości składników, a co za tym idzie, szukając inspiracji nie musimy wertować całej książki;) Wprowadzono również dodatkowe
Kraina Tysiąca Smakówgyros, musztardy i miodu przygotowujemy marynatę. Maczamy w niej kotleciki tak, aby kostki pozostały suche. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 2 - 4 godziny. 3. Pieczemy kotlety na rozgrzanym grillu lub na patelni grillowej po 2 - 3 minuty z każdej strony. Podajemy z chlebkiem pita, warzywami i sosem tzatziki
Kraina Tysiąca SmakówKarkówka to chyba najczęściej grillowane mięso. Najprościej posypać ją gotową mieszanką przypraw, ale moim zdaniem są one nudne :) Każde mięso smakuje podobnie, a poza tym ileż
Kraina Tysiąca SmakówSzaszłyki mogę jeść w każdej postaci i w każdej marynacie :) Z mięsem i dowolnymi dodatkami... tutaj tylko cebula, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dodać
Kraina Tysiąca SmakówTa sałatka to efekt mojego nieprzemijającego zauroczenia tymiankiem :) I chyba nawet smakuje mi bardziej smakuje mi niż klasyka z bazylią, bo jest bardziej wyrazista w smaku
Kraina Tysiąca Smakówskórki i ścieramy na grubych oczkach tarki. Koperek siekamy. 2. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Polecam zarówno do schabowego, jak i do potraw z grilla ;) Jeśli chcesz być na bieżąco z przepisami pojawiającymi się na blogu, zachęcam do polubienia funpage
Kraina Tysiąca SmakówWeekend zapowiada się cieplejszy, więc dziś polecam szaszłyki. Szaszłyki są drobiowe, więc będą propozycją bardzo rodzinną i maluchy również nie powinny wybrzydzać ;) Piersi z kurczaka świetnie
Kraina Tysiąca SmakówNiemiecka sałatka ziemniaczana: ziemniaki, jajko, cebula i ogórek Ziemniaczana sałatka to idealny "zapychacz". Idealnie sprawdzi się jako dodatek do potraw z grilla. Będzie też świetnym pomysłem, jeśli nie masz czasu na przygotowanie obiadu - ja np. podałam ją z odsmażonymi udkami kurczaka - jako sałatkę i ziemniaki w jednym ;) Poza licznymi zaletami ma też jedną, ogromną wadę - można ją jeść
Kraina Tysiąca SmakówSałatka ziemniaczana z boczkiem Dzień przed Świętami było "wielkie wędzenie" zwane dalej "wielkim piciem piwa". W każdym razie po tym wydarzeniu pozostało
Kraina Tysiąca SmakówMasło czosnkowe z koperkiem Masło czosnkowe to zawsze dobry pomysł na grilla, zwłaszcza do ziemniaczków. Ale i grzanki wychodzą z nim świetne. Można przygotować je sobie dzień czy dwa wcześniej i przechowywać w lodówce. Poza tym łatwo je przyrządzić również w warunkach polowych, co dla mnie jest bardzo dużą zaletą :) Wystarczy praska do czosnku (choć można go też pokroić
Kraina Tysiąca Smaków