cukinia ząbek czosnku 1/3 bulionetki z kurczaka 4 szczypty chilli z cayenne 3 łyżeczki Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem przyprawa klasyczna do grilla natka pietruszki koperek sól do smaku olej do grillowania Przygotowania: Kaszę gotujemy na bulionetce rozpuszczonej w wodzie, przez kwadrans. W tym zasie myjemy
Moja smaczna kuchniabyły używane w moim domu jedynie do kebaba. Dzisiaj nadszedł czas aby pójść trochę dalej i poeksperymentować z nimi, w trochę inny sposób... Do tych działań użyjemy dawno zapomnianego grilla elektrycznego. :) Tortilla Grillowane Tortille... SKŁADNIKI: - 1 podwójna pierś z kurczaka - 3 -4 łyżki sosu słodko-ostrego - 1 łyżka pieprzu cayenne - tortille - mozzarella -sos BBQ - 1 litr oleju - marynowane papryczki
Zainspiruj się kuchniąGosią , Elizą i Renatą - na zaproszenie właściciela lokalu, udałyśmy się na spotkanie w KUŹNI . Spotkanie owo miało charakter degustacyjny. Miałyśmy wypróbować i ocenić serwowane w lokalu steki z grilla. Podczas gdy my sobie gawędziłyśmy oraz słuchałyśmy, co na temat steków ma nam do powiedzenia Pan właściciel - na stół podano pierwsze kawałki mięsa. Jako pierwsze na stole pojawiły się steki
kolorowotorcikowomleku ok. 30 minut. Po tym czasie wyjąć , wytrzeć ręcznikiem papierowym . Natrzeć jedną przyprawą Biryani Masala , oprószyć papryką Gochugaru i odstawić do lodówki na ok. 1 godz. Rozpalić grilla i grillować do czasu aż mięso się ładnie upiecze tzn. nabierze złocistego koloru i pięknego aromatu dzięki dodanym przyprawom. Smacznego
Słodkości i nie tylkopolędwiczki, które stały się hitem pewnego spotkania przy grillu z przyjaciółmi. Użyłam polędwiczek ze znakiem PQS i to był strzał w dziesiątkę. Polędwiczki były bardzo kruche i wilgotne zarazem. Smakowały nie tylko dorosłym, ale też dzieciom. Nie potrzebowały dużej ilości przypraw, bo smak mięsa bronił się sam. Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe
Sto kolorów kuchniZiemniaki to chyba najpopularniejszy produkt na polskich stołach więc dlaczego nie miałby się pojawić również na grillach, a jeśli dodamy do niego boczek to nikt się im nie oprze. Składniki : (w stosunku 1:1) młode ziemniaki średniej wielkości boczek w plastrach zioła prowansalskie Przygotowanie : Obrane ziemniaki gotuję prawie do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzone ziemniaki posypuję ziołami następnie każdego
Mechanik grillujesolą oraz pieprzem. Tak przygotowaną marynatę wlać do miski z indykiem, wymieszać i przykryć szczelnie. Wsadzić do lodówki na minimum 3 godziny, po czym upiec na patelni grillowej lub grillu na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami
wyzwania kuchenneprzyjęciach. Ser kozi można zastąpić innym pleśniowym - z pewnością będzie równie smacznie. Składniki: bagietka pełnoziarnista ser kozi żurawina lub dżem z brusznicy świeży tymianek Piekarnik nastawić na funkcję grill i temperaturę 180 stopni C. Bagietkę pokroić na kromki, które rozłożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Na każdą nałożyć dosyć gruby plaster sera koziego, a na wierzch po 3 gałązki
wyzwania kuchennewylot. Powstanie coś w rodzaju ramki. Tak przygotowane ciasto ponakłuwać widelcem i piec około 12-15 minut, aż się zrumieni. W międzyczasie cukinię pokroić na plasterki i opiec na grillu z obu stron, a ser pokroić w kostkę. Następnie wyjąć tarty z piekarnika. Jeżeli środek zbytnio wyrósł to docisnąć go widelcem. Posmarować każdą tartę sosem pesto, ułożyć zgrillowaną cukinię
wyzwania kuchennesałata sos barbecue Do mięsa dodać parmezan i zioła prowansalskie, doprawić pieprzem, solą i dokładnie wymieszać. Uformować sześć płaskich okrągłych placków i usmażyć je na patelni grillowej lub grillu po około 2 minuty z każdej strony. Bułki przeciąć na pół i również zgrillować przez chwilę. Następnie ułożyć na każdej sałatę, 2 plastry pomidora, usmażonego burgera, sos barbecue
wyzwania kuchenneNajbardziej znana sałatka z serem feta, jadana na całym świecie. Bardzo smaczny dodatek do dań z grilla. Składniki na 2 duże porcje: ogórek zielony 2 pomidory papryka żółta cebula czerwona 200 g sera feta 2 garście czarnych oliwek 6 łyżek oliwy z oliwek łyżka suszonego oregano pieprz, sól Ogórka obrać i pokroić w plastry, pomidory w grubszą kostkę, cebulę
wyzwania kuchennekostkę pomidory, ogórki i papryka oraz kasza kuskus. Natomiast mięta, pietruszka i sok z cytryny wzbogacają jej smak i aromat. Idealna na upały lub jako dodatek do mięsa z grilla. Składniki: szklanka kaszy kuskus 2 pomidory ogórek zielony papryka żółta duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki kilka listków mięty 5 łyżek soku z cytryny 5 łyżek oliwy
wyzwania kuchennenawet wyrobu wina. 16 . Przyprawa do serników i mas serowych 17. Przyprawa do Masła to doskonała dodatek do grillowanego pieczywa, pieczonych ziemniaków, ryb lub mięs z grilla. Można nią również posmarować tosty i upiec w tosterze. Dzięki niej można przygotować w sposób prosty chrupiące, złociste i niezwykle aromatyczne grzanki czosnkowe. Wystarczy tylko dodać przyprawę do masła
Słodkości i nie tylkoJedni biegną ze święconką, drudzy stoją nad świeżonką. U Norwegów Wielkanoc to czas pierwszych wiosennych BBQ. I my mieliśmy takie plany na Lany Poniedziałek. Niestety pogoda
bastalenasobą fetę, jajka i podsmażone warzywa. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem. Wymieszałam i gotowy farsz wyłożyłam na podpieczone ciasto. Całość zapiekłam jeszcze przez 20min. w 180st. Szybki grill... ... i szybka prezentacja
bastalena