grill - 12274 przepisów (strona:701/819)

Grillowane polędwiczki wieprzowe 188

polędwiczki, które stały się hitem pewnego spotkania przy grillu z przyjaciółmi.  Użyłam polędwiczek ze znakiem PQS i to był strzał w dziesiątkę.  Polędwiczki były bardzo kruche i wilgotne zarazem.  Smakowały nie tylko dorosłym, ale też dzieciom.  Nie potrzebowały dużej ilości przypraw, bo smak mięsa bronił się sam.       Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe

Sto kolorów kuchni
Młode ziemniaki w boczku 252

Ziemniaki to chyba najpopularniejszy produkt na polskich stołach więc dlaczego nie miałby się pojawić również na grillach, a jeśli dodamy do niego boczek to nikt się im nie oprze. Składniki : (w stosunku 1:1) młode ziemniaki średniej wielkości boczek w plastrach zioła prowansalskie Przygotowanie :  Obrane ziemniaki gotuję prawie do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzone ziemniaki posypuję ziołami następnie każdego

Mechanik grilluje
Grillowany sznycel z indyka 912

solą oraz pieprzem. Tak przygotowaną marynatę wlać do miski z indykiem, wymieszać i przykryć szczelnie. Wsadzić do lodówki na minimum 3 godziny, po czym upiec na patelni grillowej lub grillu na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami

wyzwania kuchenne
Tosty z kozim serem i tymiankiem 195

przyjęciach. Ser kozi można zastąpić innym pleśniowym - z pewnością będzie równie smacznie. Składniki: bagietka pełnoziarnista ser kozi żurawina lub dżem z brusznicy świeży tymianek Piekarnik nastawić na funkcję grill i temperaturę 180 stopni C. Bagietkę pokroić na kromki, które rozłożyć na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Na każdą nałożyć dosyć gruby plaster sera koziego, a na wierzch po 3 gałązki

wyzwania kuchenne
Mini tarty z ciasta francuskiego z cukinią 332

wylot. Powstanie coś w rodzaju ramki. Tak przygotowane ciasto ponakłuwać widelcem i piec około 12-15 minut, aż się zrumieni. W międzyczasie cukinię pokroić na plasterki i opiec na grillu z obu stron, a ser pokroić w kostkę. Następnie wyjąć tarty z piekarnika. Jeżeli środek zbytnio wyrósł to docisnąć go widelcem. Posmarować każdą tartę sosem pesto, ułożyć zgrillowaną cukinię

wyzwania kuchenne
Burgery z indyka z sosem barbecue 177

sałata sos barbecue Do mięsa dodać parmezan i zioła prowansalskie, doprawić pieprzem, solą i dokładnie wymieszać. Uformować sześć płaskich okrągłych placków i  usmażyć je na patelni grillowej lub grillu po około 2 minuty z każdej strony. Bułki przeciąć na pół i również zgrillować przez chwilę. Następnie ułożyć na każdej sałatę, 2 plastry pomidora, usmażonego burgera, sos barbecue

wyzwania kuchenne
Sałatka grecka 358

Najbardziej znana sałatka z serem feta, jadana na całym świecie. Bardzo smaczny dodatek do dań z grilla. Składniki na 2 duże porcje: ogórek zielony 2 pomidory papryka żółta cebula czerwona 200 g sera feta 2 garście czarnych oliwek 6 łyżek oliwy z oliwek łyżka suszonego oregano pieprz, sól Ogórka obrać i pokroić w plastry, pomidory w grubszą kostkę, cebulę

wyzwania kuchenne
Tabbouleh 346

kostkę pomidory, ogórki i papryka oraz kasza kuskus. Natomiast mięta, pietruszka i sok z cytryny wzbogacają jej smak i aromat. Idealna na upały lub jako dodatek do mięsa z grilla. Składniki: szklanka kaszy kuskus 2 pomidory ogórek zielony papryka żółta duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki kilka listków mięty 5 łyżek soku z cytryny 5 łyżek oliwy

wyzwania kuchenne
Współpraca z firmą Skworcu 183

nawet wyrobu wina.   16 . Przyprawa do serników i mas serowych  17. Przyprawa do Masła to doskonała dodatek do grillowanego pieczywa, pieczonych ziemniaków, ryb lub mięs z grilla. Można nią również posmarować tosty i upiec w tosterze. Dzięki niej można przygotować  w sposób prosty chrupiące, złociste i niezwykle aromatyczne grzanki czosnkowe. Wystarczy tylko dodać przyprawę do masła

Słodkości i nie tylko
Dziwne? Ale zjadliwe #3 Nie samym żurkiem i mazurkiem 205

Jedni biegną ze święconką, drudzy stoją nad świeżonką. U Norwegów Wielkanoc to czas pierwszych wiosennych BBQ. I my mieliśmy takie plany na Lany Poniedziałek. Niestety pogoda

bastalena
Długo robiona tarta, bardzo szybko zżarta. Niedziela na Sommarøy 176

sobą fetę, jajka i podsmażone warzywa. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem. Wymieszałam i gotowy farsz wyłożyłam na podpieczone ciasto. Całość zapiekłam jeszcze przez 20min. w 180st.  Szybki grill... ... i szybka prezentacja

bastalena
1494.Nocny chleb 147

Parę dni temu dzięki uprzejmości portalu  Uroda i Zdrowie  dostałam naczynie żaroodporne Grill&Drop  TERMISIL  z Huty Szkła Wołomin S.A., polskiego producenta naczyń żaroodpornych. potraw.  Zapraszam także na Fb na fanpage firmy  Termisil . Kilka potraw w nim już zrobiłam i jestem bardzo zadowolona...Na początek ..przepis na chlebek pieczony właśnie w takim naczyniu

Moje domowe kucharzenie
1497.Naleśniki zapiekane..polane syropem klonowym 153

Anielskie-Przysmaki  jest również konkurs.. Naleśniki zapiekałam w naczyniu żaroodpornym,które dostałam dzięki uprzejmości portalu  Uroda i Zdrowie  dostałam naczynie żaroodporne Grill&Drop  TERMISIL  z Huty Szkła Wołomin S.A., polskiego producenta naczyń żaroodpornych. I cóż...naczynie jest po prostu idealne...  szklane ryfle , które znajdują się na dnie naczynia zapobiegają przywieraniu potraw.Nic się

Moje domowe kucharzenie
1499. Zapiekanka makaronowa 614

zapiekankę piekłam w naczyniu żaroodpornym,które dostałam dzięki uprzejmości  portalu Uroda i Zdrowie  i  TERMISIL z Huty Szkła Wołomin S.A., polskiego producenta naczyń żaroodpornych.Naczynia żaroodporne Grill&Drop produkowane są ze szkła boro-krzemowego.Naczynia te są odporne na zarysowania i skrajne temperatury (od -50°C do +500°C), są również odporne na nagłe zmiany temperatur.Szk

Moje domowe kucharzenie
Danie jednogarnkowe 1161

smaku. Przyprawa udko pieczone nadaje danią z drobiu wyrazisty smak i aromat. Świetnie nadaje się do wszystkich dań drobiowych pieczonych zarówno na patelni w piekarniki jak i na grillu. Dzięki tej mieszance kurczak będzie miał złocisto-czerwony kolor. Aby przygotować takiego kurczaka, wystarczy natrzeć go przed pieczeniem i gotowe. Przyprawa rosołowa jest kompozycją odpowiednio dobranych warzyw i ziół o intensywnym

Moje domowe kucharzenie