pierwszy zgodnie z instrukcją mamy :) Taką niewielką porcję, która znika w ciągu kilku dni, a wtedy zawsze można wstawić następne :) Pasują teraz właściwie do wszystkiego - do obiadów, do grilla, do kanapek, do sałatek czy do wódeczki :) Proporcje, które podaję, były optymalne dla trzech słoików o pojemności ok. 1 litra. W zależności od tego jak "poupychasz" ogórki możesz potrzebować
Kraina Tysiąca SmakówPapirus. Przyznam się szczerze, że raczej podchodzę do takich wynalazków sceptycznie, ale Papirus pozytywnie mnie zaskoczył. Pierś przygotowana za jego pomocą była bardzo dobrze przyprawiona i zarówno upieczona na grillu, jak i w wersji smażonej na patelni miękka i soczysta. Tym razem postanowiłam wykorzystać go trochę inaczej. Zamarynowałam w nim szybko piersi z kurczaka - tzn zawinęłam je w Papirus
Kraina Tysiąca Smakówuwielbiam i dodaję go niemal do wszystkiego:) i to tyle zmian w sumie, bo kolejna miała dotyczyć smażenia, ale nam nie wyszło:( Planowaliśmy upiec w opiekaczu wykorzystując płytki do grilla. Spodziewałam się, że wyjdą nam takie kotleciki w stylu hamburgerów, ale nasz plan okazał się niewykonalny - opiekacz się nie sprawdził. Za to patelnia owszem:). Kotleciki były smaczne, aczkolwiek nieco
Zdrowa Kuchnia Sowycamembertem. Składniki: * brokuły * kalafior * fasolka szparagowa * pomidory * papryka * camembert * zioła Kalafior, brokuły i fasolkę ugotowałam na parze, a pomidory i paprykę zgrillowałam na patelni. Na koniec dołożyłam na grill rozcięty na krzyż i posypany ziołami camembert. Rozłożyłam na talerzu po trochę z każdego warzywa, a w środek rozpuszczony ser. Bardzo dobre było, choć ser mógłby być jeszcze bardziej płynny
Zdrowa Kuchnia Sowyczyli pieczona kiełbaska z serem:) Rzadko jadam, nawet z grilla wolę inne dania, ale dzisiaj akurat mi się zachciało. Składniki na jedną porcję: * kiełbaska jakaś dobra * 1/2 cebuli * odrobina oleju * 2 plastry żółtego sera, miałam wędzony, więc taki dałam Kiełbaskę nacięłam wzdłuż tak, aby można ją było położyć na płasko i ponacinałam górą. Smażyłam z dwóch stron do zrumienienia
Zdrowa Kuchnia SowyNiech rekomendacją będzie to, że nie mogłam oderwać od tej przekąski mojej córki, która żadnych strączkowych nie jada:D Jako dodatek do sałatek i chrupanka na letnie grille i pikniki też będzie genialna:) "Nie należy mylić prawdy z opinią większości" Jean Cocteau Komentarze sylwiam7 2012/02/09 10:58:05 A ja właśnie dziś jadę po ciecierzycę
Zdrowa Kuchnia Sowyfrytki inaczej - smażona marchewka, seler i cukinia - maczane w sosie LUTENICA. Polecam sos jako dodatek do gulaszy warzywnych i mięsno-warzywnych, sosów do makaronu, ryby po grecku, dań z grilla. Moja opinia: Jako że kocham ostrą kuchnię, sos LUTENICA przypadł moim kubkom smakowym do gustu. Jest słodko - ostry, z wyraźnym posmakiem grillowanej papryki. Dla mnie produkt naprawdę smaczny
kolorowotorcikowojego bazie, Majonezy smakowe. To niezwykłe połączenie majonezu z dodatkiem naturalnych wyciągów smakowych (czosnkowego) i (chrzanowego), w połączeniu z kompozycją przypraw sprawi, że jaja, wędliny, czy potrawy z grilla nabiorą nowego wykwintnego i niepowtarzalnego smaku. W ofercie także majonez chrzanowy - może kiedyś spróbuję :) Po więcej informacji zapraszam na stronę internetowa firmy - tutaj Są też
kolorowotorcikowołyżki sosu sojowego łyżka musztardy łyżeczka miodu łyżeczka estragonu Dokładnie wymieszać. Zamarynowane mięso nabijać ciasno na patyczki. Smażyć na patelni z każdej strony na rumiano. Można usmażyć na grillu. PUREE Z ZIELONEGO GROSZKU 2 szklanki młodego zielonego groszku - ewentualnie mrożonego jeśli nie macie 0,5 l wody łyżeczka soli łyżka masła łyżka śmietany lub gęstego jogurtu Groszek ugotować w wodzie
kolorowotorcikowoPrzepis przyniesiony z pracy. Szybka i prosta w przygotowaniu sałatka. U mnie pojawiła się na niedzielnym grillu. Składniki: brokuł 2 zupki chińskie puszka czerwonej fasoli średnia cebula 2 ząbki czosnku koperek sól, pieprz majonez Wykonanie: Brokuły podzielić na różyczki i ugotować na parze. Ostudzić i podzielić na jeszcze mniejsze kawałeczki. Cebulę drobno posiekać, można też sparzyć ją wrzątkiem dzięki
Pasja Smakuweekend robiliśmy grilla z okazji imienin mojej mamy. Tradycyjnie była karkówka, sałatki, tzatziki czy żeberka. Na szybko zrobiłam też grillowane pieczarki. Można przygotować je np. poprzedniego dnia. Składniki (ilość na jedną tackę): 15 pieczarek natka pietruszki sól, pieprz 10 dag żółtego sera 1 łyżka masła Wykonanie: Pieczarki obrać i oddzielić trzonki od kapeluszy.Trzonki pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym
Pasja Smakuszpinakiem i fetą w sosie pomidorowym Jajka faszerowane z łososiem Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną Chińskie pierożki Roladki z wędzonego łososia Dipy do mięs, dań z grilla i warzyw Polecam także przejrzenie przepisów na SAŁATKI
Pasja Smakuprzełożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 150 st.C. Następnie przełożyć na blaszkę i piec jeszcze przez ok. 30 minut z funkcją grill, jeśli się taką posiada. W tym czasie przygotować sos: stopić masło i dodać pozostałe składniki. Doprawić do smaku i zagotować. Gdy skrzydełka będą już gotowe to trzeba dokładnie wymieszać
Pasja SmakuPaprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę. Na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków nadziewać na zmianę paprykę, pieczarki i pierś z kurczaka. Grillować na grillu lub patelni grillowej
Pasja SmakuSzaszłyki mają opinię dość pracochłonnej potrawy na grilla. Nic bardziej mylnego! Prezentowane szaszłyki, gdyby ominąć czas marynowania, są naprawdę szybkie w przygotowaniu. Wystarczy kilka składników do marynaty, pierś kurczaka i opakowanie pomidorków cherry. Do marynaty jest dodany także pewien składnik, a mianowicie olej. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego bardzo często wykorzystuję go w swojej kuchni
Pasja Smaku