Aromatyczne i pełne smaków wegańskie danie, które zachwyci także mięsożercę: ma niebywały smak, pochodzący z połączenia wielu przypraw i różnych technik przygotowania składników. Czas: 60 minut
Niedzielny kucharzSzparagi smakują zawsze i na każdy posiłek. Dziś przedstawiam szparagi dość szybkie w przygotowaniu i jakże pyszne. Szparagi tak podane to idealna przekąska czy śniadanie, polecam
Moje Małe CzarowanieLubicie słodko kwaśny dip ze smażonej cebuli? Moje dzieci uwielbiają ten sos jak również chipsy o tym samym smaku. Ja za chipsami nie przepadam, więc zrobiłam
codojedzeniaBiałe kiełbaski, razem ze szparagami grillowane smaku im nadały, a mięta i olej smakowy, ostrości oraz świeżości dodały. Pak choy olejem zostało wyostrzone, włoskimi
Moniki SmakołykiNie samym mięsem człowiek żyje. No dobra ryba to też mięso wg niektórych. Ja jednak uważam że mięso to drób, wołowe, wieprzowe, jagnięcina czy dziczyzna a
Kuchnia w oparachTak przygotowany schab jest pyszny, delikatny i idealnie skomponowany z musztardowym posmakiem, który nadaje mu marynata jogurtowa (*). Do tego nadaje się do grillowania o każdej porze
Di gotujeCzy u Was też tak gorąco? U mnie od paru dni wciąż pięknie świeci słońce. Dlatego większość czasu spędzam z dziećmi a to na rowerkach, a
Słodkie okruszkiPewnie nie raz przygotowywaliście różnego rodzaju marynaty, czy to na bazie oleju, czy też jogurtu. Zgadza się? Spotkałam się też z osobami, które mieszały olej
Di gotujeKotlety mielone z mozzarellą to świetny pomysł nie tylko na obiad ale również jako przystawka na imprezę czy bankiet. Proste i pyszne danie nie wymaga od
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sezon grillowy w pełni, pogoda dopisuje. Dlatego też dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pyszną przekąskę grillową jaką są pieczarki pieczone z majerankiem. Właściwie
Zrób to smacznieSezon na szparagi jeszcze trwa. Zielone szparagi im są młodsze tym znacznie lepsze. Szparagi z jajkiem sadzonym to moja propozycja na fajne śniadanie, szybki obiad albo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Risotto z kurczakiem i szparagami to moja autorska wersja tego włoskiego dania. Połączymy tutaj zarówno ostrość pasty curry z delikatnym smakiem zielonych szparagów. Risotto przygotowuje się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 20 dag żółtego sera 1 pęczek rzodkiewek 1 krótki ogórek 4 jajka 1/2 pęczka koperku 1 jabłko 4 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu greckiego 1
Qchnia po prostuSos BBQ fot. Moja Książka Kucharska Sos barbecue. Jak zrobić sos barbecue. Domowy sos barbecue to pyszny dodatek zazwyczaj do grillowanych potraw. Sos może mieć gęstą
Moja Książka KucharskaChaczapuri to gruziński placek z serem. Sama potrawa jest bardzo prosta bo jest to ciasto drożdżowe z farszem serowym. My w tym postanowiliśmy nadać grillowaniu troszkę
Kuchnia w oparach