Większość z nas ma swoją ulubioną kuchnię, a dla Polaków jest to kuchnia rodzima, bazująca na ziemniakach i dużej ilości warzyw oraz przygotowanych na wiele sposobów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Surówka z pora i jabłka – to pyszna surówka do obiadu, która nadaje się zarówno do dań mięsnych, jak schabowy, czy kotlet de volaille, a także
Kulinarne PrzebojeJagnięcina jest jednym z najbardziej popularnych gatunków mięs w Irlandii. To mięso wyjątkowo delikatne i soczyste. O ile baranina wymaga bejcowania i długiego “dojrzewania”
mojewypiekiinietylkoWarstwowe sałatki zawsze świetnie prezentują się na stole. Zwłaszcza jeśli jej warstwy mają intensywny kolor. Warstwowa sałatka z brokułem i szynką to przykład właśnie takiej pełnej
PatiGotujePierś kurczaka w kurkumie i imbirze to moja propozycja na urozmaicenie jadłospisów z mięsem drobiowym w roli głównej. Jakiś czas temu upodobałam sobie mięso przyprawione mocno
Kuchnia BazyliiKiedy nikt nie patrzy, po cichu, w kąciku, Karo zajada się chipsami. Stety/niestety – te cieniutkie, solone skurw…ny są moją największą junkfood’ową słabością (zaraz obok
Karo in the KitchenSałatka z tuńczykiem i ryżem to propozycja Madzi na szybką i bardzo pyszną przystawkę na przyjęcie. Smak tuńczyka dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest praktycznie niewyczuwalny. Złoty
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!To danie wyszło tak spontanicznie że potem żałowałam że tak późno na nie wpadłam. Filet z kurczaka lepiej jak będzie duży i mięsisty, łatwiej będzie go
Moje Małe CzarowanieUwielbiam wszelkiego rodzaju sandwiche i kanapki, które są zapiekane. Zapiekane, nie znaczy niezdrowe! Dziś razem z marką SEKO przygotowałam dla Was przepyszne sandwiche zapiekane ze śledziem
Ostra na SłodkoGrillowany łosoś w akompaniamencie innych wyrazistych smaków, typu ser feta i liście szpinaku po prostu rozpada i rozpływa się w ustach. Tak przygotowany łosoś ze szpinakiem
A to pestkaDomowy fast food w meksykańskim stylu to quesadilla, czyli na szybko zapiekana tortilla z farszem jaki sobie wymyślicie. Robiłam już z kurczakiem, czy boczkiem, tym razem
Bernika - moj kulinarny pamietnikDrożdżowe racuchy to nasza propozycja słodkości na karnawał. Racuchy robi się bardzo szybko i ten przepis nie wymaga wyrabiania ciasta. Ciasto wymieszacie przy pomocy łyżki. Szybkie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Steki z polędwicy wołowej Jak dla mnie nie ma lepszego dania mięsnego jak dobrze przyrządzony stek wołowy. Do tego pyszna surówka ze świeżych warzyw i jestem
Blog z ApetytemSerowa kula doprawiona na wzór włoskich grzanek – z suszonymi pomidorami, czosnkiem i bazylią. Twarożek to bardzo dobry pomysł nie tylko na śniadanie! Taka kula z sera
Karo in the KitchenMakaron można jeść dosłownie z każdym dodatkiem i na różne sposoby. Najczęściej kojarzony jest z obiadem. Otóż śmiało można go podawać również w formie sałatki. Makaronowa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!