grill - 12274 przepisów (strona:297/819)

Placki z halloumi 92

wykorzystać na wiele sposobów. Przykładowo, można usmażyć pokrojony ser na patelni i dodać do sałatki z pomidorami, ogórkiem, sałatą i oliwą z oliwek. Halloumi świetnie sprawdza się także na grillu w połączeniu z warzywami takimi jak cukinia, papryka czy bakłażan. Można również dodać go do kanapek razem z warzywami takimi jak rukola, pomidory czy ogórki. Ser halloumi można również upiec

okolicepalnika.pl
Coffin Bread kanapka z Tajwanu 100

pokrojone w kostkę surimi, wymieszaj i gotuj, aż sos zgęstnieje. W międzyczasie chleb pokrój na kromki, grubości jakieś 2-3 cm. Po piąte pomaluj kromki masłem i wstaw pod grill piekarniku i podpiecz z dwóch stron. Po szóste wytnij nożyczkami górę z kromki, lekko ugnieć środek i nałóż farsz. Na koniec po prostu pożeraj. Zapraszam na mój autorski program

RafalCook
Sałatka z selerem naciowym i surimi – tylko 4 składniki i sos 78

Sałatka z selerem naciowym i surimi jest prosta i stosunkowo szybka do zrobienia, a do tego smaczna i pożywna. Sprawdzi się na grilla czy kolację, a także do wzięcia ze sobą w pudełeczku do pracy. Można ją również podać na imprezie, gdyż jest bardzo uniwersalna i zazwyczaj każdemu smakuje. Powstaje tylko z czterech składników i sosu na bazie majonezu

e-PrzepisyKulinarne
Pastel de Choclo chilijska zapiekanka 95

posypać cukrem, choć jak dla mnie, danie jest i tak już wystarczająco słodkie. Po trzecie wstaw formę do piekarnika na jakieś 30 minut, na ostanie 10 minut, włącz funkcje grilla w piekarniku, by góra się cudownie przypiekła. Na koniec, wyjmij i pożeraj. Zapraszam na mój autorski program na YouTube Artykuł Pastel de Choclo chilijska zapiekanka pochodzi z serwisu Kulinarny Atlas

RafalCook
Ogórkowa sałatka 80

Szukasz pomysłu na sałatkę do mięsa z grilla lub dodatku do dania obiadowego? Mam dla Ciebie przepis, szybka sałatka z ogórków z dodatkiem marynowanego czosnku. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Młoda kapusta w słoikach 90

Młoda kapusta w słoikach Bardzo prosty przepis na rewelacyjną surówkę warzywną. Świetny pomysł na przechowanie chrupiących, młodych warzyw na dłużej. Taką sałatkę możemy podać jako dodatek do obiadu, do grilla albo na przykład do hot-dogów czy burgerów. Polecam!     Składniki: 2 młode kapusty 1 czerwona papryka 3 marchewki 4 ogórki gruntowe 2 czerwone cebule pęczek koperku Zalewa

Blog z Apetytem
Sałatka z fetą i burakiem 93

Sałatka z fetą i burakiem to rewelacyjny pomysł na imprezową przekąskę. Doskonale sprawdzi się na grilla, lub luźne spotkanie w gronie znajomych. Artykuł Sałatka z fetą i burakiem pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Ciasto na maślance z rabarbarem i kruszonką 86

ciasto z rabarbarem to idealny pomysł na weekendowy deser. Świetnie sprawdzi się również jako słodka przekąska na grilla albo na rodzinny piknik. Składniki (na dużą blachę) Ciasto 2 szkl maślanki 2 szkl cukru 1 szkl oleju 4 jajka 5 szkl mąki 4 łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka 0,5 kostki masła 1 szkl mąki 0,5 szkl cukru cukier waniliowy

Wasze Przepisy
Sałatka Obowiązkowa 100

Sałatka obowiązkowa składa się z prostych składników, które świetnie się ze sobą komponują. Jest bardzo lekka, kolorowa i łatwa w przygotowaniu. Artykuł Sałatka Obowiązkowa pochodzi z

Kulinarne Cuda
Łosoś z patelni w delikatnym sosie śmietanowym z soczystymi pomidorkami koktajlowymi 76

minut, aż zmiękną. Wrzuć skórkę startą z połowy cytryny, wlej śmietanę kremówkę do patelni i delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem według własnego smaku. Na osobnej rozgrzanej patelni lub grillu obsmaż filety łososia przez około 4-5 minut z każdej strony, aż będą miękkie i delikatnie zrumienione. Umieść filety łososia na patelni i delikatnie zanurz je w sosie śmietanowym

Eat me! Fit me!
Surówka z kapusty z ogórkiem 59

Robisz grilla mam dla Ciebie przepis na surówkę, która jest idealna jako dodatek do mięsa. Kapusta może być młoda. Wystarczy kilka minut na przygotowanie. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Pesto z liści rzodkiewki 83

odrobinę soku z cytryny lub ulubionego octu. Takie pesto to zdrowe i doskonałe smarowidło do chleba, dodatek do zup czy sosów. Może również być dobrym sosem do mies z grilla.    Składniki: -40 g młodych liści rzodkiewki wraz z łodyżkami -30 g prażonych ziaren słonecznika -100 ml oleju ( u mnie rzepakowy ) -3-4 plasterki marynowanej rzodkiewki lub kilka kropel

Kulinarne przemyslenia