grill - 12274 przepisów (strona:303/819)

Mięsne smakołyki 53

rozgrzanym, głębokim oleju. Szaszłyki z boczku: – 10 plastrów wędzonego boczku – 10 drewnianych szpadek Wykonanie: – Każdy plaster boczku nawinąć na drewnianą szpadkę szaszłykową. – Zapiec na grillu lub w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 10 minut. Wszystkie smakołyki podawać na zimno, razem ułożone na półmisku. Do tego ulubione sosy lub sałatki

To co kocham
Lemoniada pomarańczowo-cytrynowa 54

Bardzo orzeźwiająca lemoniada o smaku pomarańczy i cytryn, z dodatkiem jabłek, kiwi i aromatycznej mięty. Latem taka lemoniada jest idealna na upały czy na grilla, dla dzieci lub dla kierowców. Jeśli lubicie na słodko, można dodać więcej cukru lub dosłodzić miodem. Składniki: ? 2 pomarańcze ? 4 cytryny ? 2 kiwi ? 1 jabłko zielone ? 1 litr soku pomarańczowego ? 2 litry wody mineralnej ? kilka

To co kocham
Sangria czerwona tropikalna 63

Idzie weekend, a więc będą grille i różne imprezy na świeżym powietrzu. Najlepszy na takie okazje jako alternatywa dla piwa jest łagodny, zimny napój alkoholowy typu sangria. Po sukcesie sangrii truskawkowej zrobiłam sangrię tropikalną na bazie pomarańczy, cytryny, grejpfruta, jabłka i gruszki. z nutką cynamonu i goryczką wermutu. Lekko gazowana, lekko słodka, lekko alkoholowa. Polecam! Składniki: ? 2 butelki czewonego wina

To co kocham
Biała kiełbasa z płatkami czosnku 66

płatkami czosnku i przyprawą, jest bardzo smaczna i powinna zagościć na wielkanocnym stole. Składniki: ? biała, cienka, surowa kiełbasa ? 5 ząbków czosnku ? 4 łyżki oliwy ? 1 łyżeczka gruboziarnistej przyprawy do grilla Wykonanie: ? Surową kiełbasę położyć w naczyniu do zapiekania i nakłuć w kilku miejscach wykałaczką, aby nie popękała podczas pieczenia. ? Czosnek obrać i pokroić w plasterki, posypać kiełbasę. ? Polać oliwą

To co kocham
Surówka z sałaty lodowej na zielono 60

zielona surówka z sałaty lodowej i dużej ilości zieleniny w postaci koperku i szczypiorku. Smaku dodaje również sos vinegret musztardowy. Taka surówka najlepiej smakuje z mięsem czy kiełbasą z grilla, albo z samymi jajkami. Jeśli zamiast sosu vinegret wymieszamy sałatę z zimnym jogurtem to wyjdzie zielony chłodnik idealny na upały. Składniki: ? 1 mała sałata lodowa ? 6 ogórków gruntowych ? pęczek koperku

To co kocham
Plecionka z kiełbasek w cieście francuskim 68

Moja propozycja na kiełbaski z piekarnika zamiast grilla. Początek maja to okres wielkiego grillowania, niestety pogoda do tego nie nastraja. Wystarczy kawałek ciasta francuskiego i cienkie kiełbaski, mogą być np. frankfurterki albo zwykłe parówki z szynki. Po upieczeniu pokroić lub połamać i maczać w musztardzie lub keczupie. Składniki: – cienkie, białe kiełbaski – 1/3 płata ciasta francuskiego   Wykonanie

To co kocham
Sałatka ziemniaczana z kiwi 64

Taka sałatka podana prosto z lodówki idealnie pasuje do dań z grilla. Połączenie smaków ziemniaka, jajka, ogórka i jabłka dopełnia szczypiorek i kiwi. Ja osobiście lubię taką sałatkę na kolację jako samodzielne danie. Może to być też dodatek do letniego mięsnego obiadu. Składniki: – 5 ziemniaków – 8 jajek – 2 zielone średnie ogórki – 2 jabłka

To co kocham
Sałatka z selera naciowego 87

Uniwersalna sałatka z selera naciowego to świetna propozycja na surówkę do obiadu lub dodatek do grilla. Jest prosta i bardzo szybka do zrobienia. Koniecznie wypróbuj moją zieloną sałatkę. Seler jest super warzywem bogatym w błonnik, związki mineralne oraz witaminy. Możemy go jeść na surowo i po podgrzaniu. Likwiduje wolne rodniki odpowiedzialne za powstawanie nowotworów. Obniża także ciśnienie krwi. Sałatka

Ania gotuje
Pieczone ziemniaki na obiad 81

przez 4 minuty. Lekko przestudzone ziemniaki przełożyć do żaroodpornego naczynia, skropić oliwą, posypać parmezanem i oprószyć solą morską. Posypać ziemniaki pokrojonym boczkiem i wstawić do piekarnika nastawionego na funkcję grilla na 225ºC.Piec ziemniaki przez 30 minut. W między czasie obgotować groszek i kukurydzę w lekko osolonej wodzie przez 4 minuty. Odcedzić i opłukać zimną wodą. Dodać groszek i kukurydzę

codojedzenia
Warzywa z patelni z batatem 85

roślinnego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka oliwy aromatyzowanej chili – opcjonalnie sól ziołowa pieprz czarny świeżo mielony czosnek granulowany 1 łyżeczka sezamu 0,5 łyżeczki przyprawy do grilla Jak zrobić warzywa z patelni z batatem: Ziemniaki, bataty, marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Brokuła kroimy w różyczki, myjemy. NA patelni rozgrzewamy masło i oliwę, wrzucamy ziemniaki

Dorota Smakuje
Surówka z ogórków kiszonych i pora – pyszny dodatek do obiadu 316

obiadu np. w towarzystwie ziemniaków i kotletów mielonych. Taka surówka powstaje z kilku prostych składników, które są dostępne przez cały rok, więc można ją podać zarówno do mięsa z grilla jak i świątecznej pieczeni. Składniki na surówkę z ogórków kiszonych i pora: 6-7 ogórków kiszonych (400 g) niewielki por niewielka marchew mała cebula 1 łyżeczka miodu 3 łyżki oliwy

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z brokułem, kurczakiem i jajkiem 69

prosta, a w dodatku efektowna. Sprawi, że Twoje kubki smakowe oszaleją. Ma wyjątkowy smak, przez co szybko znika ze stołu. To rewelacyjna propozycja na każdą okazję – imprezę rodzinną, grilla, obiad, kolacje. Dzięki kurczakowi i jajkom jest pożywna, sycąca, a mimo to naprawdę lekka. Zobacz, jak przyrządzić sałatkę z brokułem, kurczakiem i jajkiem. Kolorowa i smaczna sałatka z brokułem, kurczakiem

Rozdomowiona
Sałatka z kurczakiem i fetą 72

kurczakiem i fetą jako dodatek do wszystkiego Sałatka z kurczakiem i fetą jest strzałem w dziesiątkę. Nie tylko przygotujesz ją do niedzielnego obiadu, ale również będzie rewelacyjnym dodatkiem do grilla. Stanowi pyszną przekąskę, która ucieszy każdego, kto lubi proste i smaczne rozwiązania. Główne skrzypce gra dobrze przyrządzony i przyprawiony kurczak. Urozmaiceniem smaku są soczyste pomidory koktajlowe, rukola i feta. Warto

Rozdomowiona
Keto chipsy serowe (bezglutenowe) 73

moich pomysłów na keto przepisy Przepis na keto chipsy serowe Składniki około 120 g sera żółtego * w plastrach (kwadratowych!) Opcjonalnie papryka ostra papryka słodka curry papryka wędzona przyprawa do grilla przyprawa do gyros * na zdjęciach ser gouda Lumiko, niestety jest trochę zbyt tłusty (40% tłuszczu) Czas przygotowania: 5 minut Czas pieczenia: 6-10 minut Ilość : blacha chipsów, około 2 porcje

WegePrzepis
Ryba w sosie porowym 68

śmietany 30%, 100 ml bulionu. Przygotowanie: Rybę dzielmy na  kawałki, z każdej strony posypujemy solą i  pieprzem oraz przyprawą do ryb. Grillujemy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym kilka minut z każdej strony, aż ryba będzie gotowa. Por kroimy na cienkie półplastry. Na rozgrzaną patelnię dodajemy masło, por - mieszamy, Dusimy na średnim ogniu aż por będzie al'dente

Lena Gotuje