zupki i akurat mam w posiadaniu kilka fajnych składników do takowych zupek postanowiłam coś cudnego wyczarować. I wyszło! Aromatyczna, imbirowa, pikantna. Taka jak lubimy.Składniki: 250 gram piersi z kurczaka 250 gram krewetek koktajlowych 4 plastry ananasa z puszki papryka czerwona 3 cm imbiru dwie trawy cytrynowe papryczka chili litr bulionu marchewka ząbek czosnku szczypiorek sól pieprz dwie(...)Gotujemy wywar przez kilka minut, następnie dodajemy pokrojone w kostkę pierś z kurczaka oraz paprykę. Marchewkę kroimy w słupki i również dodajemy do zupy. Gotujemy wszystko przez około 10-15 minut aż warzywa zmiękną a kurczak nabierze orientalnego aromatu. Teraz czas na dodanie ananasa, pokrojonego w ćwiartki. Całość doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym oraz sokiem z limonki. Na końcu
Mango PapajaSposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Wkładamy do miski. Dodajemy składniki marynaty. Mięso dokładnie mieszamy. Dokładamy rodzynki. Odstawiamy do lodówki na min. dobę. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kurczaka smażymy na tłuszczu. Dodajemy posiekaną kapustę. Dusimy do czasu aż zmięknie. Mieszamy z ryżem. Jak trzeba to jeszcze doprawiamy. źródło: przepis od znajomego Ilość porcji
Pobite gary Barbaryjeszcze jeden atut. Mianowicie dobór składników do wykonania tego przepisu jest łatwy i są one dostępne dosłownie wszędzie, na dodatek przez cały rok. Nic tylko gotować Do przygotowania 2 porcji potrzebujemy: – 330 g kurczaka lub indyka – ok. 150 g keczupu – 3 kubeczki śmietany kremówki (30% lub 36%) – 12 pomidorków koktajlowych (wyparzonych i obranych ze skórki) – łyżka tłuszczu do smażenia – pieprz(...)kawałki i podsmażamy na rozgrzanej patelni, dodając łyżkę oleju. Smażymy ok. 15 minut na średnim ogniu aż mięso się delikatnie zarumieni. Do tak przygotowanego kurczaka wlewamy śmietanę, keczup, przyprawiamy solą, pieprzem, a całość mieszamy i gotujemy przez ok. 1 godzinę na małym ogniu bez przykrycia (co jakiś czas zaglądając i mieszając całość). Po tym czasie sos powinien być gęsty (odparowujemy
Szybko Tanio SmacznieWitajcie !!! Dziś chciałbym zaprezentować Wam pierś kurczaka faszerowaną suszonymi pomidorami i serem feta. Jako dodatek postanowiłem podać chrupiące placki ziemniaczane. Połączenie kuchni włoskiej i
kulinarnyJastopni C i dusimy około 45 minut. Warzywa: Marynatę pozostałą na patelni zalewamy śmietanką i mleczkiem kokosowym, dolewamy trochę wywaru z kurczaka. Marchew kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Wrzucamy na patelnię i gotujemy do miękkości ( około 15-20 minut). Dodajemy część posiekanej kolendry. Całość doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzu. Cukinię kroimy w półplastry (jeśli(...)gniazda nasienne są bardzo rozbudowane, należy je usunąć). Gdy marchew jest już ugotowana, dorzucamy na patelnię cukinię i ciecierzycę. Pozostałą kolendrę siekamy i dodajemy do sosu. Mieszamy. Gotujemy około 5 minut. Wyciągamy kurczaka z piekarnika. Polewamy go miodem i jeszcze na chwilkę wkładamy do piekarnika (już bez przykrycia). Warzywa na patelni mieszamy. Kurczaka wyciągamy z piekarnika, do miseczki nakładamy warzywa
Brzuszki Łakomczuszkisię na każdą okazję. Składniki: 100 g makaronu w kształcie ryżu 4 ogórki kiszone podwójna pierś z kurczaka puszka kukurydzy papryka czerwona sól, pieprz, przyprawa do kurczaka 3 łyżki majonezu Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i przyprawą do kurczaka i smażymy na patelni. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę
e-PrzepisyKulinarnesuchej patelni, aby się ładnie zarumieniły.Cebulę i czosnek drobno siekamy i przesmażamy na odrobinie oliwy. Dodajemy pokrojonego kurczaka i smażymy.*W międzyczasie wstawiamy makaron do gotowania w osolonej wodzie.Do usmażonego kurczaka dolewamy śmietankę, gorgonzolę i masło. Wszystko razem smażymy, a sos powinien się zredukować (zagęścić). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Ugotowany makaron (aldente) przekładamy do sosu, dodajemy posiekaną natką
kulinarnyJalaurowy 2-4 ziarenek ziela angielskiego WYKONANIE: Ugotować wywar z kurczaka w 2 litrach wody. Dodać drobno pokrojone warzywa, przyprawy i gotować, aż warzywa zmiękną. Wyjąć kurczaka i liście laurowe i dokładnie wszystko zmiksować (można miksować z mięsem- kwestia gustu ). Zupa powinna być gęsta, ale nie aż tak, żeby łyżka stała. Śmietankę
Kuchnia Beatycytryny 1 mały ząbek czosnku oliwa z oliwek sól i świeżo zmielony pieprz A jak to zrobić: Do rondelka wlać wodę i zagotować. Dodać pierś z kurczaka, zioła i sól, gotować na wolnym ogniu 15 minut. Zdjąć z ognia i pozostawić mięso w wywarze na kolejne 15 minut. Odsączyć i odstawić do wystygnięcia. Pokroić ostudzonego kurczaka na plasterki o grubości
Kuchnia w opałachdużym ogniu, a następnie odłożyć do miski. Dolać oleju i podsmażyć 30 sekund papryczkę chilli. Dodać czosnek, dymkę i pieprz syczuański. Podsmażyć 2 minuty. Ponownie dodać kurczak. Wlać wszystkie składniku sosu. Gotować 2 minut aż lekko zgęstniej. Dodać olej sezamowy i orzeszki. Wymieszać i gotować 30 sekund. Zdjąć z ognia. Podawać z ugotowanym, posolonym ryżem. Można wmieszać szczypiorek z dymki
W kuchni wieczoremZ serii dania z drobiu dziś FILETY Z KURCZAKA Z MOZZARELLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI . Danie szybkie i proste w przygotowaniu, podaję z ziemniaczkami i
Kuchnia BeatyMakaron + proste dodatki = szybki i smaczny obiad w kilkanaście minutskładniki:500 g piersi kurczaka400 g makaronu kokardki lub świdry1 cebula300 g pieczarek150 ml śmietanki 30
Monia miesza i gotujeZdrowa, dietetyczna, domowa wędlina z piersi z kurczaka, z suszonymi pomidorami i szpinakiem, gotowana na parze. Wędlina szybka i łatwa do przygotowania. Piersi nadziewamy suszonymi pomidorami i listkami szpinaku z odrobiną tymianku, wiążemy sznurkiem wędliniarskim i wkładamy na 15 minut do marynaty zrobionej z przeciśniętych ząbków czosnku, soku z cytryny i oliwy z suszonych pomidorów. Pierś gotujemy około 15 minut(...)parze przy pomocy specjalnego sita do gotowania na parze lub zwykłego metalowego durszlaka. Domowa wędlina z piersi kurczaka jest świetna na kanapki, grzanki lub jako obiad z ulubioną sałatką. Składniki: (2-4 porcje) 2 pojedyncze piersi z kurczaka 10 pomidorów suszonych w oliwie garść świeżego szpinaku 6 gałązek świeżego tymianku (same listki – około 1 łyżki) 2 – 3 łyżki
Moja Delicja