gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:175/372)

Kurczak z marchewką Gajar Murgh 168

Kocham kuchnię hinduską. Przepiękny zapach, kiedy gotuję i bardzo smaczne potrawy. Na moim blogu znajdziecie już kilka potraw z tej kuchni, a pewnie jeszcze  więcej ich przygotuję. Polecam Wam kurczaka hajderabackiego   (przepis) . Dzisiaj kurczak z marchewką. Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka 3 łyżki masła klarowanego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka

O kuchni z uczuciem
Papryka faszerowana kurczakiem, quinoa i groszkiem 134

czerwonych papryk – 5 łyżek komosy – 2 filiżanki groszku – ok. 400 g piersi z kurczaka – koncentrat pomidorowy Zaczynamy od przygotowania papryk – przekrawamy je na połówki, a następnie wycinamy gniazda nasienne. Komosę obficie opłukujemy w sitku, po czym gotujemy do momentu aż będzie miękka. W międzyczasie przez ok. 15 minut podsmażamy na patelni mięso z groszkiem. Następnie dodajemy

Szybko Tanio Smacznie
Polędwiczki z kurczaka z brokułami i jakiem 159

Coś ostatnio nie mam czasu gotować. Zalatana jestem po pracy, a nawet jeśli od razu wracam do domu, to tylko na chwilę. dlatego proponuje szybkie danie: Polędwiczki z kurczaka z brokułami i jakiem SKŁADNIKI: 500 g polędwiczek z kurczaka 1 brokuł 2 jajka jogurt naturalny feta czosnek sól, pieprz,  papryka słodka, chili, oregano, kminek, goździki, cynamon, kolendra, oliwa Kurczaka

MarciochaKucharzy
Gulasz z pieczarkami i serduszkami drobiowymi 116

pieprzem. Miękkie warzywa przełożyć na talerz/miskę. Do innego garnka, wlać odrobinę oleju i przesmażyć serduszka z kurczaka. Podczas smażenia przyprawić je solą, pieprzem i papryką słodką.  Gdy mięso się zetnie dodać przesmażone warzywa, wlać 1,5 szklanki wody i gotować na małym ogniu (około 30-40 minut, aż woda lekko wyparuje). Pod sam koniec zagęścić* mąką i jeszcze

Ugotować
proste curry z kurczaka 153

curry i inne przyprawy i smażymy jeszcze chwile, uważamy by nie smażyć zbyt długo bo przesmażone mięso z kurczaka robi się twarde, suche i nieapetyczne. Zdejmujemy patelnię z ognia i wlewamy jogurt cały czas mieszając. Stawiamy z powrotem na ogniu i gotujemy jeszcze 3-4 minuty. Jeśli potrawa jest dla nas mało pikantna możemy dodatkowo dodać chili lub dodać więcej

Tanie przepisy studenckie
Kulki drobiowe w migdałach-karnawałowa przekąska 238

Karnawał czas zacząć! W pierwszej kolejności zaserwuję Wam przystawki :)Składniki:ok. 40 dag mięsa z kurczaka (najlepiej z udek)1 jajkoszklanka płatków migdałowychsól, pieprz1 łyżka tartej

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka 567

Prosta i szybka do zrobienia sałatka..pierś kurczakaprzyprawa do gyrosaryż Piątnicaogórek korniszonmieszanka -marchewka z groszkiem Orzechmajonez wiejski Develeyszczypiorekpaprykasól cytrynowa Piątnicaprzyprawa do sałatek PiątnicaKurczaka opłukać, oczyścić z

Moje domowe kucharzenie
pomidorowe serduszka kurczaka czyli Pudliszki – pomidorowe inspiracje – kurczak 157

sztuki, koncentrat pomidorowy Pudliszki 4 łyżki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka serca kurczaka oczyścić i opłukać - zalać wodą do zakrycia serc i zagotować - po zagotowaniu serca wylać na sito i opłukać - zawsze tak robię z gotowanymi podrobami, że wodę wylewam po 1-wszym zagotowaniu teraz serca zalać 2 litrami wody, dodać 4 ziela angielskie

W Mojej Kuchni Lubię
D1. Grillowane piersi z kurczaka z ryżem w pomidorach 294

cukinii 1 torebka ryżu  2 pomidory oregano, chilli, sól, pieprz, curry 2 łyżki kukurydzy Piersi z kurczaka kroimy w cieńsze filety marynujemy z udziałem ziół i czosnku w małej ilości oleju. Odstawiamy na 2 godz. do lodówki. Grillujemy.Ryż gotujemy, pomidory wrzucamy do wrzątku na kilka chwil, następnie zalewamy zimna woda i obieramy, wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy

NaKońcuJęzyka
Obiad na niedzielę: pieczone ziemniaki i gołąbki 208

sól, pieprz, olej Najlepsze mięso do gołąbków to wieprzowina, mieszanka wieprzowiny i wołowiny lub wieprzowiny i mięsa z kurczaka. Mięso mielimy a gdy kupujemy zmielone trzeba uważać na tzw. mięso garmażeryjne (jest już posolone i może zawierać różne inne dodatki). Ryż gotujemy na sypko. Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno kroimy. Zamiast czosnku możemy dodać cebulę, tyle że cebulę szatkujemy

prawdziwe jedzenie
Pierogi ze szpinakiem i kurczakiem 173

wykroić krążki na pierogi. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany czosnek, oraz pokrojoną w drobną kostkę pierś z kurczaka. Przesmażyć, dodać szpinak i dusić całość do miękkości. Przyprawić do smaku. Gdy przestygnie wymieszać farsz z jogurtem. Tak przygotowanym farszem nadziewać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku około 7 minut od wypłynięcia pierogów na wierzch. Podawać z cebulką - u mnie z prażoną

Magiczne Życie Marty
Szybka porcja pysznego zdrowia - zupa szpinakowa 169

jajka na twardo. Obierz je ze skorupek i pokrój w drobną kostkę.Zagotuj litr rosołu z kurczaka. Kaszę mannę rozprowadź w szklance zimnej wody. Jeśli wsypiesz ją bezpośrednio do zupy, brzydko się poskleja. Kiedy rosół się zagotuje, wlej szklankę kaszy manny i gotuj wszystko 15 minut.Dodaj szpinak, zmniejsz ogień na minimalny, tylko tak, by szpinak się rozpuścił.Wciśnij ząbki

Gotowanie to kochanie
Zupa ogórkowa z czosnkiem i koprem 141

moim przypadku z własnej działki. Twarde, jędrne, kwaśne, ale nie przekiszone. Idealne do zupy i wszelkiego rodzaju sałatek. Polecam i zapraszam po przepis. Składniki: 1 korpus z kurczaka 1  marchewka 1  cebula kawałek selera korzeniowego 2-3  ziemniaki 6 kiszonych ogórków 3 ząbki czosnku 2 listki laurowe pęczek koperku  natka pietruszki do dekoracji 100 g gęstej(...)sól i pieprz do smaku 1,5-2 l wody Sposób wykonania: Do garnka włożyć umyty korpus, listki laurowe, pokrojoną w kosteczkę cebulę, marchewkę i seler. Zalać wodą i gotować na średnim ogniu około 40 minut. Po tym czasie dorzucić pokrojone ziemniaki i gotować aż będą miękkie.Na koniec wyjąć korpus, dodać starte na grubych oczkach ogórki i gotować jeszcze

Gosia gotuje
Ziołowe podudzia z pieczonymi warzywami i puree z marchewki 212

pieczenia miały, więc swoje właściwości zachowały. Marchewka w soku pomarańczy ugotowana, następnie zmiksowana, delikatności daniu nadała i bardzo dobrze z ostrymi podudziami smakowo współgrała.   Składniki: 4 podudzia z kurczaka, ½ łyżeczki suszonych ziół dalmatyńskich, ½ łyżeczki suszonego lubczyku, ½ łyżeczki suszonej bazylii, szczypta papryki ostrej mielonej, szczypta chili – mix, 1 łyżka musztardy francuskiej, 1/3 łyżeczki skórki pomarańczowej krojonej, 6 średniej wielkości ziemniaków(...)będzie al dente. Dodajemy skórkę pomarańczową, ½ łyżeczki startej skórki z pomarańczy, masło, cukier, szczyptę soli i gotujemy do miękkości. Sok z pomarańczy powinien wyparować. Marchewkę miksujemy blenderem.   Warzywa posypujemy koperkiem, igiełkami tymianku, dodajemy do nich listki bazylii i podajemy z podudziem z kurczaka na puree z marchewki. Smacznego

Moniki Smakołyki
Trzy chińskie sosy, które mnie ratują, gdy mam ochotę na noodle 228

niech czekają aż najdzie Was głód. Tego typu makarony gotuje się zazwyczaj 3 do 5 minut we wrzątku i można dorzucać je na patelnię lub do woka pod koniec przygotowywania potrawy. Mięso (opcjonalnie) - ponieważ mój mąż nie uznaje wegetariańskich fast-foodów, do noodli dodaję zazwyczaj jakieś mięso. Może to być kurczak, wołowina, wieprzowina lub owoce morza. Warto zainwestować w dobry

W kuchni wieczorem