Kocham kuchnię hinduską. Przepiękny zapach, kiedy gotuję i bardzo smaczne potrawy. Na moim blogu znajdziecie już kilka potraw z tej kuchni, a pewnie jeszcze więcej ich przygotuję. Polecam Wam kurczaka hajderabackiego (przepis) . Dzisiaj kurczak z marchewką. Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka 3 łyżki masła klarowanego 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka
O kuchni z uczuciemczerwonych papryk – 5 łyżek komosy – 2 filiżanki groszku – ok. 400 g piersi z kurczaka – koncentrat pomidorowy Zaczynamy od przygotowania papryk – przekrawamy je na połówki, a następnie wycinamy gniazda nasienne. Komosę obficie opłukujemy w sitku, po czym gotujemy do momentu aż będzie miękka. W międzyczasie przez ok. 15 minut podsmażamy na patelni mięso z groszkiem. Następnie dodajemy
Szybko Tanio SmacznieCoś ostatnio nie mam czasu gotować. Zalatana jestem po pracy, a nawet jeśli od razu wracam do domu, to tylko na chwilę. dlatego proponuje szybkie danie: Polędwiczki z kurczaka z brokułami i jakiem SKŁADNIKI: 500 g polędwiczek z kurczaka 1 brokuł 2 jajka jogurt naturalny feta czosnek sól, pieprz, papryka słodka, chili, oregano, kminek, goździki, cynamon, kolendra, oliwa Kurczaka
MarciochaKucharzypieprzem. Miękkie warzywa przełożyć na talerz/miskę. Do innego garnka, wlać odrobinę oleju i przesmażyć serduszka z kurczaka. Podczas smażenia przyprawić je solą, pieprzem i papryką słodką. Gdy mięso się zetnie dodać przesmażone warzywa, wlać 1,5 szklanki wody i gotować na małym ogniu (około 30-40 minut, aż woda lekko wyparuje). Pod sam koniec zagęścić* mąką i jeszcze
Ugotowaćcurry i inne przyprawy i smażymy jeszcze chwile, uważamy by nie smażyć zbyt długo bo przesmażone mięso z kurczaka robi się twarde, suche i nieapetyczne. Zdejmujemy patelnię z ognia i wlewamy jogurt cały czas mieszając. Stawiamy z powrotem na ogniu i gotujemy jeszcze 3-4 minuty. Jeśli potrawa jest dla nas mało pikantna możemy dodatkowo dodać chili lub dodać więcej
Tanie przepisy studenckieKarnawał czas zacząć! W pierwszej kolejności zaserwuję Wam przystawki :)Składniki:ok. 40 dag mięsa z kurczaka (najlepiej z udek)1 jajkoszklanka płatków migdałowychsól, pieprz1 łyżka tartej
Bon Appetit MałgorzatyProsta i szybka do zrobienia sałatka..pierś kurczakaprzyprawa do gyrosaryż Piątnicaogórek korniszonmieszanka -marchewka z groszkiem Orzechmajonez wiejski Develeyszczypiorekpaprykasól cytrynowa Piątnicaprzyprawa do sałatek PiątnicaKurczaka opłukać, oczyścić z
Moje domowe kucharzeniesztuki, koncentrat pomidorowy Pudliszki 4 łyżki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka serca kurczaka oczyścić i opłukać - zalać wodą do zakrycia serc i zagotować - po zagotowaniu serca wylać na sito i opłukać - zawsze tak robię z gotowanymi podrobami, że wodę wylewam po 1-wszym zagotowaniu teraz serca zalać 2 litrami wody, dodać 4 ziela angielskie
W Mojej Kuchni Lubięcukinii 1 torebka ryżu 2 pomidory oregano, chilli, sól, pieprz, curry 2 łyżki kukurydzy Piersi z kurczaka kroimy w cieńsze filety marynujemy z udziałem ziół i czosnku w małej ilości oleju. Odstawiamy na 2 godz. do lodówki. Grillujemy.Ryż gotujemy, pomidory wrzucamy do wrzątku na kilka chwil, następnie zalewamy zimna woda i obieramy, wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy
NaKońcuJęzykasól, pieprz, olej Najlepsze mięso do gołąbków to wieprzowina, mieszanka wieprzowiny i wołowiny lub wieprzowiny i mięsa z kurczaka. Mięso mielimy a gdy kupujemy zmielone trzeba uważać na tzw. mięso garmażeryjne (jest już posolone i może zawierać różne inne dodatki). Ryż gotujemy na sypko. Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno kroimy. Zamiast czosnku możemy dodać cebulę, tyle że cebulę szatkujemy
prawdziwe jedzeniewykroić krążki na pierogi. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany czosnek, oraz pokrojoną w drobną kostkę pierś z kurczaka. Przesmażyć, dodać szpinak i dusić całość do miękkości. Przyprawić do smaku. Gdy przestygnie wymieszać farsz z jogurtem. Tak przygotowanym farszem nadziewać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku około 7 minut od wypłynięcia pierogów na wierzch. Podawać z cebulką - u mnie z prażoną
Magiczne Życie Martyjajka na twardo. Obierz je ze skorupek i pokrój w drobną kostkę.Zagotuj litr rosołu z kurczaka. Kaszę mannę rozprowadź w szklance zimnej wody. Jeśli wsypiesz ją bezpośrednio do zupy, brzydko się poskleja. Kiedy rosół się zagotuje, wlej szklankę kaszy manny i gotuj wszystko 15 minut.Dodaj szpinak, zmniejsz ogień na minimalny, tylko tak, by szpinak się rozpuścił.Wciśnij ząbki
Gotowanie to kochaniemoim przypadku z własnej działki. Twarde, jędrne, kwaśne, ale nie przekiszone. Idealne do zupy i wszelkiego rodzaju sałatek. Polecam i zapraszam po przepis. Składniki: 1 korpus z kurczaka 1 marchewka 1 cebula kawałek selera korzeniowego 2-3 ziemniaki 6 kiszonych ogórków 3 ząbki czosnku 2 listki laurowe pęczek koperku natka pietruszki do dekoracji 100 g gęstej(...)sól i pieprz do smaku 1,5-2 l wody Sposób wykonania: Do garnka włożyć umyty korpus, listki laurowe, pokrojoną w kosteczkę cebulę, marchewkę i seler. Zalać wodą i gotować na średnim ogniu około 40 minut. Po tym czasie dorzucić pokrojone ziemniaki i gotować aż będą miękkie.Na koniec wyjąć korpus, dodać starte na grubych oczkach ogórki i gotować jeszcze
Gosia gotujepieczenia miały, więc swoje właściwości zachowały. Marchewka w soku pomarańczy ugotowana, następnie zmiksowana, delikatności daniu nadała i bardzo dobrze z ostrymi podudziami smakowo współgrała. Składniki: 4 podudzia z kurczaka, ½ łyżeczki suszonych ziół dalmatyńskich, ½ łyżeczki suszonego lubczyku, ½ łyżeczki suszonej bazylii, szczypta papryki ostrej mielonej, szczypta chili – mix, 1 łyżka musztardy francuskiej, 1/3 łyżeczki skórki pomarańczowej krojonej, 6 średniej wielkości ziemniaków(...)będzie al dente. Dodajemy skórkę pomarańczową, ½ łyżeczki startej skórki z pomarańczy, masło, cukier, szczyptę soli i gotujemy do miękkości. Sok z pomarańczy powinien wyparować. Marchewkę miksujemy blenderem. Warzywa posypujemy koperkiem, igiełkami tymianku, dodajemy do nich listki bazylii i podajemy z podudziem z kurczaka na puree z marchewki. Smacznego
Moniki Smakołykiniech czekają aż najdzie Was głód. Tego typu makarony gotuje się zazwyczaj 3 do 5 minut we wrzątku i można dorzucać je na patelnię lub do woka pod koniec przygotowywania potrawy. Mięso (opcjonalnie) - ponieważ mój mąż nie uznaje wegetariańskich fast-foodów, do noodli dodaję zazwyczaj jakieś mięso. Może to być kurczak, wołowina, wieprzowina lub owoce morza. Warto zainwestować w dobry
W kuchni wieczorem