golonka w piwie - 157 przepisów (strona:2/11)

Golonka pieczona w piwie 194

Opis golonka pieczona w piwie: Golonka pieczona w piwie to słynne i tradycyjne danie pochodzące z Niemiec. Aby przygotować idealną golonkę, musimy najpierw ją ugotować do miękkości a następnie przypiec, aż uzyskamy chrupiącą skórkę. Składniki: 4 golonki 1 butelka ciemnego piwa 1 pietruszka 2 marchewki Seler Por 4 ząbki czosnku Sól, pieprz mielony Ziele angielskie Liść laurowy Ziarenka(...)godzinę. Po tym czasie golonki wyjmujemy i odstawiamy. Przygotowujemy marynatę. Do miski dodajemy piwo, majeranek, przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę oraz mielony pieprz i całość mieszamy. Przestudzone delikatnie golonki dodajemy do marynaty i odstawiamy na minimum 1 godzinę, aby przeszły smakiem. Po tym czasie golonki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy je marynatą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Golonka w piwie 115

wersje pieczoną no i się nie rozczarowałam – była pyszna, zupełnie inna niż taka gotowana. Podczas pieczenia na całej klatce pachniało niesamowicie piwem i mięsem. Zdecydowanie polecam :)) Golonka w piwie golonka cebula papryka w proszku 3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe pieprz i sól Zamarynowałam golonkę w butelce lekkiego piwa z dodatkiem cebuli, papryki w proszku, ziela angielskiego, liścia(...)całą noc. Na drugi dzień upiekłam w naczyniu żaroodpornym w tej marynacie pod przykryciem, które zdjęłam na pół godzinki przed końcem żeby się pięknie zrumieniła. Pycha :)). Artykuł Golonka w piwie pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Golonka w piwie i miodzie i "Sezon na cuda" 157

mężczyźni wyjmują z koszyków na taśmę przy kasie w sklepie, posiedzieć trochę w stołówkach w schroniskach lub zajazdach albo przejść koło sklepów w małych polskich miastach, żeby odpowiedzieć: PIWO. Tę golonkę przyrządzałam dla specjalnego gościa. Dodałam do niej miód, bo to typowy składnik mojej kuchni :) Nie może być inaczej, skoro jestem córką pszczelarza ;) Składniki: golonka wieprzowa 0,5 litra piwa(...)mniejsze kawałki. Cebulę przekroić na połówki. Golonkę ponacinać bardzo ostrym nożem, a następnie posypać i natrzeć przyprawami. Włożyć golonkę do garnka i obłożyć warzywami.  Do garnka wlać piwo. Golonka powinna być zanurzona przynajmniej do 3/4. Dodać łyżkę miodu. Całość gotować na małym ogniu ok. godziny do półtorej od zawrzenia piwa. Mięso można wyjąć z garnka, gdy skóra będzie odchodzić

Weekendy w domu i ogrodzie
Golonka w kapuście z wolnowaru 436

obiad golonkę z wolnowaru. Gdy ktoś nie jest szczęśliwym posiadaczem tego sprzętu to polecam przepis Piotra na golonkę gotowaną z wody . Często też przygotowuję Golonkę pieczoną w piwie lub golonkę po bawarsku z warzywami Jednak gdy podałam golonkę w kapuście z wolnowaru Piotrek(...)stwierdził, że to jest najlepsza golonka jaką do tej pory jadł, wierzcie mu bo golonek zjadł sporo w swoim życiu i wie co mówi. Następnym razem dodam do gotowania golonki piwo karmelowe, zobaczymy jak wpłynie na smak golonki podczas wielogodzinnego gotowania. Pyszna Golonka w kapuście z wolnowaru: Składniki: 3 małe golonki wieprzowe 500 g kiszonej kapusty z marchewką kila ziaren

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Golonka piwna Trapisty na czerwonej kapuście z wiśniami 162

zimą taka golonka wcale nie jest grzechem. Ciało starając ogrzać się na mrozie, spala każdą dodatkową kalorię dużo szybciej by ochronić nasze zmarznięte dupcie :) SKŁADNIKI: 1 słusznych rozmiarów golonka 1 ciemne piwo trapisty 1 łyżka sosu sojowego 1/2 łyżeczki soli najlepiej gruboziarnistej pieprz Wykonanie: Golonkę oczyścić Zagotować w dużym garnku osoloną wodę i zanurzyć we wrzątku golonkę. Obgotowywać ją przez(...)płyn dostał się pomiędzy nacięcia. Wstawić golonkę do nagrzanego do 200*C piekarnika i piec w tej tmp. przez ok. 1/2 godziny od czasu do czasu oblewając golonkę piwem z sosem sojowym. Po tym czasie zmniejszyć tmp do 160* C i piec dalej przez ok. 1.5 do 2 godzin. W czasie pieczenia podlewać regularnie oczywiście piwem a potem piwnym sosem

Sztuka gotowania w/g Samiry
Golonka peklowana pieczona w piwie 240

Golonka peklowana pieczona w piwie Prawdziwy rarytas dla miłośników golonek wieprzowych. Mięso najpierw gotujemy do miękkości, następnie marynujemy w piwie, a na końcu podpiekamy w piekarniku, dzięki temu golonki są soczyste i aromatyczne, a skórka nabiera wspaniałej chrupkości.     Składniki: 4 golonki wieprzowe peklowane 1 pietruszka 1 marchew kawałek pora kawałek selera 2 liście laurowe 5 ziarenek(...)OBIADY KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Golonka peklowana pieczona w piwie pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Pieczona golonka w piwie 87

Ulubione danie mężczyzn, czyli PIECZONA GOLONKAPIWIE. Mięso jest pyszne, miękkie i rozpływa się w ustach. Koniecznie do wypróbowania! Artykuł Pieczona golonkapiwie pochodzi z serwisu MenMagazine

Menmagazine
Pieczona golonka w piwie 195

Ulubione danie mężczyzn, czyli PIECZONA GOLONKAPIWIE. Mięso jest pyszne, miękkie i rozpływa się w ustach. Koniecznie do wypróbowania! Artykuł Pieczona golonkapiwie pochodzi z serwisu MenMagazine

Menmagazine
Golonko zapiekane w piwie, czyli golonka prawie po bawarsku 98

Golonka po bawarsku w jasnym piwie Golonka to niezwykle smaczny kawałek mięsa z wielką kością, otoczony równie dużą ilością tłuszczu. Sekret przygotowania dobrej golonki to czas – czas gotowania mięsa w wywarze jarzynowym, marynowania oraz pieczenia. Polecam ten przepis na golonko w piwie – jest prosty i zawsze się udaje

Gotujemy i jemy
Piwno winne golonki z indyka 158

Obiad z piekarnika. Golonki zamarynowane w piwie, occie winnym, skórkach jabłka. Sa naprawdę dobre, ale muszę poleżeć w marynacie. Za jednym pieczeniem mamy cały obiad. 4 golonki z indyka 1 szklanka piwa 1/2 szklanki octu winnego 2 jabłka 1 łyżeczka soli pieprz 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżeczka papryki wędzonej 1 łyżka czubricy czerwonej warzywa: 2 buraki małe 3 marchewki(...)estragonu 3 łyżki oliwy Golonki z indyka nacieram solą, czubricą, papryką miodem, pieprzem. Do szklanego naczynia do zapiekania przekładam golonki, dodaję obrane cząstki jabłek, skórki z jabłek, ocet winny, piwo. Golonki odstawiam na noc do lodówki pod przykryciem. Ziemniaki, buraki, marchewkę obieram i kroję na cząstki, marchew na paski. Przekładam do miski dodaję sól, pieprz, rozmaryn, estragon, oliwę.  Dokładnie

wesoła kuchnia
Golonka z kapustą zasmażaną 78

tylnej części świnki. Są bardzo smaczne i mają dużo chudego mięsa, chociaż po upieczeniu skóra polana piwem jest rewelacyjna w smaku! Taką jedną golonką jak ja przyrządziłam najadły się do syta dwie osoby. Ważyła ok. 1 kilograma.  Oczywiście jeśli potrzeba więcej golonek to proszę zwiększyć ilość składników. Składniki: * golonka wieprzowa tylna * 2 spore marchewki * 1 duża pietruszka(...)już się ugotowała wyciągnęłam ją z wywaru i przełożyłam na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Posypałam odrobinę przyprawą do golonki i piekłam w 180 stopniach pod przykryciem przez ok. 30 minut. Po tym czasie zdjęłam całkiem pokrywkę i polałam golonkę piwem. Piekłam już bez przykrycia ok 20 minut do zarumienienia się. Dodatek piwa sprawił, że skórka nabrała pięknego złoto brązowego

Pieprzyć z Fantazją
Golonka z kapustą zasmażaną 129

tylnej części świnki. Są bardzo smaczne i mają dużo chudego mięsa, chociaż po upieczeniu skóra polana piwem jest rewelacyjna w smaku! Taką jedną golonką jak ja przyrządziłam najadły się do syta dwie osoby. Ważyła ok. 1 kilograma.  Oczywiście jeśli potrzeba więcej golonek to proszę zwiększyć ilość składników. Składniki: * golonka wieprzowa tylna * 2 spore marchewki * 1 duża pietruszka(...)już się ugotowała wyciągnęłam ją z wywaru i przełożyłam na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Posypałam odrobinę przyprawą do golonki i piekłam w 180 stopniach pod przykryciem przez ok. 30 minut. Po tym czasie zdjęłam całkiem pokrywkę i polałam golonkę piwem. Piekłam już bez przykrycia ok 20 minut do zarumienienia się. Dodatek piwa sprawił, że skórka nabrała pięknego złoto brązowego

Pieprzyć z Fantazją
Golonka w piwie 121

Męska część domowników bardzo jest zadowolona, gdy przygotowuję golonkę w piwie. Taka golonka jest bardzo aromatyczna, delikatna, mięciutka, kosteczki prawie same się wyjmują. Sama za tłustymi potrawami zbytnio nie przepadam, ale chudziutkie wnętrze z przyjemnością na obiad wyjadam. Warto spróbować tak przygotowanej golonki, rozpływa się po prostu w ustach. Składniki: 1 golonka wieprzowa przednia 1 cebula 4 ząbki czosnku majeranek(...)ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 3 ziarna jałowca pieprz mielony sól 1 łyżeczka miodu 250 ml ciemnego piwa Przygotowanie: Golonkę umyć, skórę oczyścić z ewentualnych pozostałości szczeciny. Do garnka z zimną wodą włożyć golonkę, dodać liść laurowy, ziele angielskie i przekrojone 2 ząbki czosnku. Gotować na wolnym ogniu 1,5 do 2 godzin (zależy jak duża jest golonka

Kuchcik gotuje
Golonka w kapuście 125

serwisu zPierwszegoTloczenia.pl . Jest syta, aromatyczna. To kultowe danie kuchni polskiej. Tłusto ale nie umiem się jej oprzeć i czasami pojawia się na moim stole. Koniecznie podana z kuflem zimnego piwa! Golonka w kapuście golonka kapusta kiszona włoszczyzna 3 liście laurowe ziele angielskie pieprz w ziarnach sól Golonkę ugotować do miękkości w wywarze warzywnym. Kapustę opłukać, lekko posiekać, zalać wywarem(...)golonki i chwilę pogotować. Przełożyć razem z golonką do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez 45 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać z pieczywem i zimnym piwem. Artykuł Golonka w kapuście pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Golonka pieczona w piwie z kiszoną kapustą i sosem chrzanowym 183

dzień, chyba że ktoś narzeka na niedobór masy i zbyt szybką przemianę materii. Ale od czasu do czasu można zaszaleć... Zapraszam zatem na przygotowaną na sposób niemiecki golonkę pieczoną w piwie pszenicznym z kiszoną kapustą z suszonymi śliwkami i sosem chrzanowym. Do przygotowania dania użyłem: 3 kawałków golonki przedniej z kością (po około 500 gram), 500 gram kiszonej kapusty(...)sytością. Golonki umyłem, pozbawiłem resztek włosków i natarłem je solą, czarnym świeżo mielonym pieprzem i majerankiem. Do naczynia do zapiekania wlałem litr piwa pszenicznego i ułożyłem w nim golonki. Do piwa wrzuciłem pokrojone w piórka cebule, 5 ziaren ziela angielskiego, 200 gram suszonych śliwek, łyżeczkę nasion kminku i 4 liście laurowe. Na golonkach ułożyłem kiszoną kapustę wymieszaną z łyżeczką nasion

Wyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania