Golonka z kapustą zasmażaną

Golonka z kapustą zasmażaną

Golonka z kapustą zasmażaną

Cześć! Golonkę zawsze zamawiam w karczmie jak jestem na urlopie w górach. Tak mam w zwyczaju Jedak od czasu do czasu przyrządzam ją też w domu. Wybieram zawsze golonki z tylnej części świnki. Są bardzo smaczne i mają dużo chudego mięsa, chociaż po upieczeniu skóra polana piwem jest rewelacyjna w smaku! Taką jedną golonką jak ja przyrządziłam najadły się do syta dwie osoby. Ważyła ok. 1 kilograma.  Oczywiście jeśli potrzeba więcej golonek to proszę zwiększyć ilość składników. Składniki: * golonka wieprzowa tyl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieprzyć z Fantazją

Autor

pieprzyczfantazjapieprzyczfantazja

Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

golonka, kapustą, mielone, mięso, kapusta kiszona, bez pieczenia, mięso mielone

Inne przepisy z Pieprzyć z Fantazją

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.