golonka bez skóry - 57 przepisów (strona:4/4)

Łosoś ze szparagami 243

Łosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rillettess de porc – wieprzowina po francusku, do chleba 328

mieszanka łopatki, karczku, boczku, podgardla, szynki, golonki) gotowane w smalcu z dodatkiem soli i suszonego tymianku. U mnie to bogactwo przypraw, dodające mięsu niesamowitego aromatu – próby oderwania się od słoika w chłodny, jesienny wieczór możecie od razu uznać za daremne! Mięso oczyszczamy z luźnych kawałków błon, pozostałych fragmentów kości. Jeśli słonina jest ze skórą – odcinamy ją i wyrzucamy. Słoninę kroimy(...)lodówki! PASTERYZOWANIE MIĘSA – TYNDALIZACJA Jeśli jesteście pewni swoich kuchennych umiejętności, można też rillettes w słoikach zawekować. Rillettes poddane procesowi tyndalizacji będzie nadawało się do jedzenia przez pół roku – bez lodówki i bez konieczności trzymania w chłodnej piwnicy.   Wymyte i wypieczone słoiki o pojemności 500ml wypełniamy mięsem i tłuszczem na wysokość 4/5 słoika i zamykamy nowymi, szczelnymi

Karo in the Kitchen