gofry przepis - 1684 przepisów (strona:46/113)

Cieciorella, czyli Nutella z Ciecierzycy (bez cukru) 223

składzie ani cukru, ani czekolady. Jeśli masz ugotowaną ciecierzycę lub ciecierzycę w puszce przygotowanie tego przysmaku zajmie Ci dosłownie kilka chwil. Swoją Cieciorellę jadłam z goframi kokosowymi, ale nad tymi goframi postanowiłam jeszcze popracować, aby smakowo była petarda, są bardzo dobre, ale jak już je dopracuję wtedy od razu i szybciutko napiszę co, jak i z czym :) Źródło przepisu: Sprintem

Blondynka Gotuje
GOFRY ORKISZOWE 198

Konsystencja powinna być podobna do konsystencji ciasta na naleśniki. Rozgrzewamy gofrownicę i wylewamy porcję ciasta i smażymy, czas ok. 3 minuty. Czynność powtarzamy, aż do skończenia się ciasta. Gotowe gofry studzimy na kratce wtedy nie będą "gumowe" i "sflaczałe". Na wystudzone gofry nakładamy po łyżce jogurtu naturalnego, kładziemy pokrojone owoce i posypujemy jagodami oraz płatkami migdałów. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Gofry orkiszowe z owocami 155

Pyszne, chrupiące gofry na bazie mąki orkiszowej. Jeśli nie macie takiej w kuchni można użyć także mąki owsianej lub żytniej pełnoziarnistej. Dodatki można dostosować do własnych upodobań. Składniki: 2 jajka 1 łyżka mąki orkiszowej kropelka aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka budyniu waniliowego gruszka, kiwi, orzechy Rozgrzać gofrownicę. Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i zmiksować. Wmieszać(...)mąkę i budyń. Dodać także proszek i aromat. Wymieszać bardzo delikatnie.  Gofrownicę posmarować olejem kokosowym. Smażyć gofry ok 4 minuty. Podawać z jogurtem i kawałkami owoców. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
CHRUPIĄCE GOFRY 122

Gofry - kto ich nie uwielbia? Nie poznałam jeszcze takiej osoby. Możemy podawać je na przeróżne sposoby - z bitą śmietaną, owocami,dżemem,na wytrawnie.U Nas największe wzięcie mają takie zwyczajne oprószone cukrem pudrem i owocami. Moja dzisiejsza propozycja właśnie taka jest.Znalazłam jeszcze zamrożone truskawki,zmiksowałam je i polałam takim musem gofry - mówię Wam smak i zapach lata.   Przepis

Niespełnione zdolności kulinarne
Gofry z owocami 114

Pogoda fatalna, cały dzień leje więc postanowiliśmy przypomnieć sobie smak lata i na tapetę poszły gofry. Tym razem z przepisu koleżanki. Wyszły świetne, mięciutkie w środku, chrupiące na zewnątrz. Wszyscy łącznie z dziecięciem szczęśliwi :) Składniki: 125 g masła, 50 g cukru, pół paczki cukru wanilinowego, szczypta soli, 250 g mąki, 1łyżeczka proszku do pieczeni, 4 jajka, 1/4 litra śmietany(...)pieczeni. Następnie dodawać po jednym jajku i ucierać do uzyskania gęstej, puszystej masy. Do dość gęstego ciasta dodać śmietanę i dobrze wymieszać.  Tutaj przepis na nasze poprzednie gofry, które są bardziej biszkoptowe, treściwe

Państwo Wojtczuk gotują
Francuskie naleśniki w wersji wegańskiej i bezglutenowej 165

Wszystkie dzieci kochają makaron, gofry i naleśniki, a przynajmniej te które znam. Moje dziecie chore, zresztą rozniosło zarazę na cały dom, i w tej chwili dziadek opiekuje się wszystkimi babami w domu, a że stworzyłam małego potwora (kulinarnego) to musiałam się zwlec z łóżka i zrobić Miśce obiad, bo ona tylko „mamusiowy zje”. Gofry były, makaron też

greenscarf
Gofry 179

dobry weekend, oczywiście coś słodkiego :) A cóż to może być? Tym razem proponujemy domowe gofry z tym, co każdy lubi najbardziej. A że jeden lubi z bitą śmietaną, drugi z owocami, a jeszcze z domowym dżemem są dobre ; ) Gofry   Składniki: 2 jajka 2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 4 łyżki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli

Lawendowe Niebo
Trendy kulinarne 2017 - sztuczne mięso, gotowanie z odpadków i gofry 172

popularny zamiennik mięsa tj. białko pszeniczne starł się niestety z teorią glutenu, której twórca sam się z niej wycofał, ale mimo to idzie łeb w łeb z białkiem sojowym. gofry - chodzi tu o wytrawny dodatek, nie jako bazę do deseru. Od jakiegoś czasu modny za oceanem, zaraz po tym w zachodniej Europie. Widziałem go już w Europie Środkowo-Wschodniej kiedy(...)dojdą, ale jest to nawet prawdopodobne. Zwłaszcza, że idea polskich fast-foodów z bigosem umarła wraz z Andrzejem Lepperem. Zgodnie z tymi trendami przygotowałem pieczeń ze sztucznego mięsa z gofrem z odpadków i surówką z części warzyw uznawanych co najmniej za mało wartościowe.  Składniki: - mąka pszenna - kostki bulionowe - marchewka - cebula - musztarda  - mieszanka przypraw do mięsa - olej - "wczorajsze" ugotowane

Kryzysowa Książka Kucharska
Gofry z czekoladą z truskawkowym musem 95

Gofry można jeść bez dodatków ale też z dużą ich ilością. Najczęściej podajemy je z cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i owocami. A ja dodałam do ciasta gorzkiej czekolady. W połączeniu z musem truskawkowym dało to zwykłym gofrom ciut wykwintności. Składniki: 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 3 łyżki oleju 2 jaja 2 płaskie łyżki

Pysznie & Pięknie
Fiołkowe gofry 186

Gofry które pachną fiołkami, i zapewniam że szybko znikają. Polecam na deser bo są proste do zrobienia. ciasto: 1 szklanka mąki pszennej typ 500 szczypta soli 1 łyżka cukru 2 jajka 3 łyżki oliwy 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki wody krem: 250 ml śmietany kremówki 30 % 2 łyżeczki żelatyny pełne 1 szklanka jeżyn mrożonych 1/2 cytryny 1 garść(...)ognia i rozpuszczam w nim żelatynę. Jak zacznie tężeć dodaję galaretkę do śmietany kremówki lekko ubitej, dodaję też garśc płatków fiołków i miksuję aż krem będzie gęsty. Na gofry wykładam krem, jogurt grecki, kwiaty fiołków

wesoła kuchnia
Gofry z ziemniaków 132

kaloryczne, często goszczą na naszym stole. Po sukcesie ostatnich pieczonych z tymiankiem i czosnkiem postanowiłam zrobić rozmarynowe z czosnkiem, ale w formie gofrów. Ugotowane ziemniaki sprasowałam w gofrownicy i opiekłam na złoty kolor. Aż szkoda było je jeść jako dodatek do obiadu i dlatego jedliśmy same(...)zsiadłym mlekiem. Pierwsze dwa gofry ziemniaczane zbyt wcześnie wyjęłam i trochę się rozpadły. Następne opiekałam dłużej, ok. 5 minut, i wyszły zwarte ze sztywną skórką. Po wierzchu polałam aromatyczną oliwą, która zatrzymała się w zagłębieniach i nadawała daniu cały smak. Składniki: • 6 średnich ziemniaków • gałązka rozmarynu • 1 łyżeczka soli Aromatyczna oliwa • 1/4 szklanki

To co kocham
Sposoby na przetrwanie jesieni 145

szereg substancji odżywczych, które usprawniają nasz mózg. Wpływają pozytywnie na naszą koncentrację i procesy myślowe. Sięgaj chociaż po garść dziennie. Pozwól sobie na małe przyjemności i grzeszki jak chociażby gofry na śniadanie , czy ulubione ciasto karmelowe. Jeśli posłuchałaś moich rad, to latem zamroziłaś troszkę owoców sezonowych, to właśnie teraz jest ten moment kiedy spragnieni koloru i słońca, z chęcią zjemy(...)gofra z czerwoną porzeczką ;-), a w myślach powspominamy czas spędzony nad wodą czy w lesie. Mam nadzieję, że tych kilka jakże prostych patentów umili Wam ten jesienny czas. Że uśmiech na Waszych twarzach będzie częstym gościem. Ja życzę Wam dużo słoneczka za oknem, pełno energii i wielu ciepłych i miłych wieczorów z kubkiem kakao w ręce.  Bo P.S. kakao

SMYKWKUCHNI
Dyniowe gofry 241

Dyniowych klimatów ciąg dalszy :) DYNIOWE GOFRY ➡ prosto, szybko i smacznie PRZEPIS ✔1 jajko ✔4 łyżki mąki ryżowej i 1 jaglanej ✔mleko kokosowe ✔4-5 łyżek puree z dyni ✔syrop klonowy ✔1 łyżeczka pdp ✔izolat (opcjonalnie) Składniki mieszamy. Ja używam zamienie albo blendera nutri boost lub robota illumina firmy Russell Hobbs. Masę wylewamy do silikonowej formy na gofry i wstawiamy

Tetiisheri
Gofry 137

możemy nakładać na nie różne farsze, przygotowywać na słodko z dodatkiem bitej śmietany, dżemów, konfitur, z sosami owocowymi, czekoladowymi, na słono, wytrawnie. Dziś zaprezentuję Wam przepis na ciasto na gofry, który kiedyś przeczytałam na jednej ze stron internetowych i zapamiętałam lekko go modyfikując - cała reszta należy do Waszej inwencji kulinarno - twórczej. Już dziś życzę smacznego:) Składniki(...)mleka 2,0% lub 3,2% 3 jajka rozmiar L opakowanie proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego 1/3 szklanki cukru trzcinowego (lub białego) 0,5 szklanki oleju rzepakowego Przygotowanie gofrów: 1. Na początku oddzielamy żółtka do miseczki i ubijamy je z cukrem na jasną i widocznie puszystą masę. 2. Gdy uzyskamy taką masę dodajemy po kolei powoli ciągle

Zasmakuj Kuchni
Ekologiczne napoje roślinne i kremy Amandin! 128

mamy gotowy napój migdałowy. Osobiście lubię go jeszcze trochę podgrzać :) Na koniec przepis na bazie napoju ryżowego z baobabem, który przełamał słodycz dodatków i nadał mocno owocowej nutki :) Gofry wyszły puszyste, delikatne jak chmurka i mocno orzechowe. Do tego domowa, wiśniowa frużelina, masło kasztanowe, pyszna herbata migdałowa (która smakowała jak marcepan!)... i mamy śniadanie idealne ;-) *** GOFRY Z SERKA WIEDEŃSKIEGO /przepis

Poranek na słodko