frużelina wiśniowa - 237 przepisów (strona:10/16)

Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z 98

mojprzepisna.pl | Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z Nowoczesna i zdrowsza odsłona tradycyjnego Warszawskiego ciastka – Wegańska Wuzetka, przepyszna, wilgotna, z dużą ilością frużeliny wiśniowej i kremu na bazie śmietanki kokosowej, kakaowe, bezglutenowe spody a’la biszkoptowe bez jajek. Słodzona ksylitolem, na własnej mieszance mąk bezglutenowych. Bardzo kaloryczna, ale wysoko-odżywcza, spokojnie może być alternatywą(...)termoobiegiem, piec 25 min, do suchego patyczka. Ciasto zostawić do całkowitego wystygnięcia w piekarniku, z lekko uchylonymi drzwiczkami. Ciasto wyjąć z formy, przekroić na dwa równe blaty. Składniki na frużelinę: 500 g wydrylowanych wiśni 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka ksylitolu Wiśnie i ksylitol umieścić w rondelku. Gotować do momentu, aż ksylitol się nie rozpuści, a wiśnie nie puszczą soku

moj przepis na
Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z 247

mojprzepisna.pl | Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z Nowoczesna i zdrowsza odsłona tradycyjnego Warszawskiego ciastka – Wegańska Wuzetka, przepyszna, wilgotna, z dużą ilością frużeliny wiśniowej i kremu na bazie śmietanki kokosowej, kakaowe, bezglutenowe spody a’la biszkoptowe bez jajek. Słodzona ksylitolem, na własnej mieszance mąk bezglutenowych. Bardzo kaloryczna, ale wysoko-odżywcza, spokojnie może być alternatywą(...)termoobiegiem, piec 25 min, do suchego patyczka. Ciasto zostawić do całkowitego wystygnięcia w piekarniku, z lekko uchylonymi drzwiczkami. Ciasto wyjąć z formy, przekroić na dwa równe blaty. Składniki na frużelinę: 500 g wydrylowanych wiśni 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka ksylitolu Wiśnie i ksylitol umieścić w rondelku. Gotować do momentu, aż ksylitol się nie rozpuści, a wiśnie nie puszczą soku

moj przepis na
Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami 102

mieć konsystencję kwaśniej śmietany, jeżeli tak nie jest, dodać łyżkę wody. Wymieszać. Smażyć na rozgrzanej patelni na łyżce oleju, z obu stron na złoty kolor pod przykryciem. Podawać z frużeliną wiśniową, cukrem pudrem lub miodem czy syropem klonowym. Smacznego! Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami Bezglutenowe i wegańskie placki z jabłkami

moj przepis na
Frużelina wiśniowa 98

Frużelina z mrożonych wiśni jest błyskawiczna do przygotowania. Używacie mrożonek? Uwielbiam mrożone wiśnie chociażby dlatego, że nie trzeba ich drylować. W sezonie można użyć oczywiście świeżych owoców. Frużelina wiśniowa to świetny dodatek do deserów, lodów, naleśników, śniadaniowej owsianki, gofrów i do przekładania tortów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Eklerki mocno czekoladowe 149

upieczeniu wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Zimne przeciąć wzdłuż na połowę. Nadziewać kremem czekoladowym, posypać cukrem pudrem . Słodkich wypieków. Rady: W środek eklerków na krem można nałożyć po łyżeczce frużeliny wiśniowej , będą jeszcze lepsze

Wanilia i Kardamon
Sernik na zimno z frużeliną wiśniową 132

mieszając, aż masa zgęstnieje. Lekko wystudzoną frużelinę wyłożyć na masę serową, wyrównać i gotowe Schłodzić serniczek w lodowce przez minimum 3-4h. Smacznego Artykuł Sernik na zimno z frużeliną wiśniową pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
CHERRY ICE COFFEE – MROŻONA KAWA Z WIŚNIAMI I CZEKOLADĄ 79

Mleko gotujemy, dodajemy Inkę, rozpuszczamy, studzimy. Wystudzoną przelewamy do blendera, dodajemy banana oraz kostki lodu – wszystko razem dokładnie miksujemy. Jeśli wolimy słodsze – dosładzamy! Na spód szklanki wkładamy frużelinę wiśniową, zalewamy mrożoną kawą, dekorujemy ubitą na puch śmietaną, owocami i tartą czekoladą. Pijemy natychmiast! Do dna! Smacznego

Ostra na Słodko
Panna cotta z musem z mango 231

dodać żelatynę i gotowe. Schłodzony deser zazwyczaj podajemy z musem albo sosem owocowym. Moja panna cotta dzisiaj podana jest z lekkim musem z mango, ale równie dobrze smakuje z frużeliną wiśniową lub truskawkową . Panna cotta z musem z mango Panna cotta 250 ml śmietanki 30 lub 36% 250 ml mleka 3 płaskie łyżeczki żelatyny 1 laska wanilii

Pieguskowa Kuchnia
Frużelina wiśniowa 136

Czas na przetwory! Na pierwszy ogień idą WIŚNIE. Frużelinę wiśniową możemy użyć jako dodatek do deserów, ciast lodów, puddingów, gofrów, naleśników. Składniki: 1 kg wiśni, 7 łyżek cukru, łyżka mąki ziemniaczanej, 1/4 szklanki zimnej wody Przygotowanie: Wiśnie drylujemy i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na 30 minut, aby puściły sok. Następnie doprowadzamy do zagotowania - przez około 2-3minuty. Dodajemy rozpuszczoną

Lena Gotuje
“W słoiku” – recenzja 146

konfitury, kiszonki, granolę, pesto, dressingi do sałatek, suszone owoce, nalewki czy pasztety.   Które przepisy z tej książki chciałabym zapakować do słoika? Dobrze wygląda słoik z pieczonym rabarbarem, frużeliną wiśniową, wiśnie korzenne z octem, morele z tymiankiem, śliwki w herbacie, marynowane rzodkiewki, macerat malinowy, kiszone pomidorki z winogronami, chipsy z cukinii, dżem z boczku i fig dressing z mango

Ugotowane pozamiatane
Sernik wiedeński 161

bardziej i w końcu wyciągam na kuchenną kratkę, aż wystudzi się całkowicie). Smakuje dobrze zarówno mocno schłodzony w lodówce, jak i ciepły, podgrzany np. w mikrofalówce i podany z frużeliną wiśniową lub sosem owocowym. * zdecydowanie nie pasuje mi określenie "ciasto" do serników ;) ** ładniej się prezentuje, choć akurat nie miałam, bo piekłam w Łodzi i wlałam do prostokątnej źródło: Ciasta

Słodkie inspiracje
deser kokosowy z wiśniami 110

litr mleka 1 opakowanie budyniu kokosowego (lub śmietankowego) 2 łyżki cukru łyżka mąki pszennej łyżka mąki kukurydzianej 3 łyżki drobnego kokosu 1/3 szklanki likieru kokosowego 18 biszkoptów okrągłych słoiczek frużeliny wiśniowej szklanka wiórków czekoladowych Szklankę mleka wymieszać z likierem. W drugiej szklance mleka rozmieszać budyń, mąki, cukier i kokos. Ugotować na pozostałym mleku, przestudzić. Biszkopty nasączać mlekiem z likierem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Deser jogurtowy z mandarynkami 168

bardzo smacznie. Deser najlepiej smakuje podany prosto z lodówki.  Składniki na 2-3 porcje: 1 duży jogurt naturalny 1 puszka mandarynek w syropie kilka wiśni z syropu lub frużeliny wiśniowej Mandarynki odsączyć z syropu. Owoce pokroić na mniejsze kawałki. Na dno pucharków/literatek układać mandarynki, następnie jogurt, ponownie owoce i jogurt. Na sam wierzch położyć wiśnie i polać

Ugotować
Tort, Torty, Torciki 250

poszczególnych wpisów ;) Pyszności :) Tort Czekoladowy z Owocową Nutą Tort Mocno Czekoladowy AL'A Tiramisu Tort OREO Zawijany Tort z Powidłem Śliwkowym Tort Napoleon Tort Czekoladowo-Owocowy Tort z Frużeliną Wiśniową Tort Orzechowy Brzoskwiniowy Puch Truskawkowa Bomba w Lustrzanej Glazurze Tort Mocno Truskawkowy Tort Truskawkowy z Lemon Curd Tort Brzoskwiniowy Kwiat Owocowe "Tiramisu" Tarta z Owocami Sernik z Wiśniową Niespodzianką Sernik

Kulinarna (nie)codzienność