filety z z k - 500 przepisów (strona:15/34)

Karmazyn w warzywach z sosem winno-śmietanowym 158

chwilę je odparowujemy i dodajemy śmietanę. Mieszamy, zmniejszamy ogień i dusimy pod przykrywką przez 15 minut. W razie potrzeby, gdyby sos był za gęsty, podlewamy go niewielką ilością wody. Filety myjemy pod zimną wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Solimy i pieprzymy. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy rybę z każdej strony przez około minutę. Usmażoną rybę przekładamy do sosu

Kulinarne przygody Gatity
Sakiewki z papieru ryżowego z nadzieniem mięsno - warzywnym 383

formie sajgonek, ale że sakiewki wyglądały lepiej, to one wylądowały na zdjęciach :) W tej drugiej formie będą przy kolejnej okazji z innym nadzieniem :)      Składniki :  1 filet z piersi kurczaka  2 łyżki sosu sojowego 2 papryczki pikantne  1/2 marchewki  5 łyżek zielonego groszek gotowanego na parze  szczypiorek  10 szt papieru ryżowego

Parowar Faceta
Ryba po grecku 2337

koncentrat pomidorowy 1 lub 2 duże pęczki natki pietruszki 3/4 szkl. bulionu z kostki rosołowej sól pieprz cukier jajko i bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety myjemy, kroimy na połówki i oprószamy pieprzem oraz szczyptą soli. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju, na wolnym ogniu. Marchewkę, seler oraz pietruszkę myjemy

Kolorowy Przepisownik
KASZOTTO JĘCZMIENNE Z MŁODĄ KAPUSTĄ I KURCZAKIEM 151

perłową nie przepadam.Bardzo, bardzo dobra w wydaniu duszonym z młodą kapustą, ziołami i filetem drobiowym.Szybki i sprytny obiad na każdą okazję a do tego zdrowe :-)  Składniki: 1 filet drobiowy  100 g kaszy jęczmiennej  połówka małej młodej kapusty  oliwa 1/2 czerwonej cebuli  pół szklanki białego wina  ok. 3 szklanek rosołu lub wina  ząbek

pieprzny smaczek
Kurczak wpadł w kapustę! 258

Składniki: 4 filety z kurczaka, mogą być też pałeczki lub udka 20 dkg kapusty kiszonej łyżka miodu 2 łyżeczki papryki ostrej  4 łyżeczki papryki słodkiej 10 dkg pieczarek 1 łyżeczka cynamonu sól pieprz 1 ostra czerwona papryczka 1 łyżeczka curry 1 cebula 2 ząbki czosnku Przygotowanie: kurczaka myjemy, oprószamy solą i pieprzem pieczarki obieramy, kroimy w ćwiarteczki

Luźna Kuchnia
Walentynki i męskie gotowanie. Kurczak na modłę azjatycką 256

taka duża i głęboka patelnia, jak nie macie garnek z grubym dnem też się nada łopatkę do mieszania naczynie, w którym zmieści nam się makaron i wrzątek Podwójny filet z kurczaka (jeśli jesteście centusiem to pojedynczy, ale gruby) 2 ząbki czosnku kawałek korzenia imbiru marchewkę pietruszkę pół selera 1 paprykę czerwoną kawałek pora 1 cebulę garść dowolnych kiełków garść

ladykitchen
Sałatka śledziowa 298

papryki  • majonez, jugurt naturalny około 3 - 4 łyżki  • świeżo zmielony czarny pieprz i sól, nać pietruszki WYKONANIE: Śledzie  wyjąć z zalewy i odsączyć na papierowym ręczniku Filety pokroić na małe kawałki, włożyć na półmisek Jajka ugotować, pokroić na ósemki Czerwoną cebulę pokroić w piórka , posypać delikatnie solą i odstawić na 5 minut Paprykę wyjąć z zalewy

Kuchnia Beaty
Ryby w zalewie pomidorowej 346

klarowane ZALEWA: 2 szkl. wody 1/2 szkl. oliwy 2-3 łyżek cukru 3 łyżki kechupu 1 mały przecier pomidorowy 6 łyżek octu sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy WYKONANIE: filety kroimy na kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem, maczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej smażymy na rozgrzanym klarowanym maśle, ogórek i cebulę kroimy w kostkę, potrawę układamy w misce

Kuchnia Beaty
Koreczki śledziowe z pepperoni 179

imprezę. Składniki na 20 koreczków:5 niedużych, kwadratowych kromek chleba, najlepiej żytniego5 filetów śledziowych wiejskich3-4 ogórki kiszone średniej wielkościkilka cienkich plasterków żółtego sera6-7 małych papryczek pepperoni20 wykałaczek Przygotowanie:Każdą kromkę chleba podziel na 4 kwadraty. Wg. uznania możesz odciąć skórki.Każdego fileta śledziowego pokrój na 4 części.Ogórki kiszone pokrój na grubsze plasterki.Cienkie plasterki sera

Ze smakiem i z pasją
Sałatka gyros 378

składniki* 1 podwójny filet z kurczaka* 1 puszka kukurydzy* 1/2 kapusty pekińskiej* 3-4 małe cebulki* 3-4 ogórki konserwowe* 2 łyżeczki przyprawy gyros* majonez* ketchup pikantny lub łagodny* olej do smażeniaSposób wykonaniaFilety pokroić w kostkę, cebulę w półplasterki, ogórki w kostkę, a kapustę d cienkie paseczki.Mięso podsmażyć na oliwie, następnie wlać 1/3 szklanki wody z rozpuszczoną

Mix smaku
Proste danie z kurczakiem, papryką i pieczarkami 244

składniki* 3 pojedyncze filety z kurczaka* 1 średnia czerwona papryka* 20 dag małych pieczarek* 5-6 łyżek śmietany* kostka knorr paprykowa i pieprzowa* sól* oliwa do smażenia* kuskusSposób wykonaniaKuskus (można zastąpić  makaronem lub ryżem) przygotować według przepisu na opakowaniu.Filety pokroić w paski. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w paski, pieczarki obrać i pokroić w ćwiartki.Na patelni

Mix smaku
Zapiekanka brokułowa 1117

składniki* 250 g makaronu np kokardki* 1 średni brokuł* 150 g mini marchewek* 1 pomidor* 1 podwójny filet z kurczaka* 200 g sera żółtego* 3 łyżki śmietany 18%* 2 jajka* sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostramarynata do mięsa* 3 łyżki oleju* 3 łyżki sosu sojowego* 1 łyżka miodu* 1-2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę* 1/2 łyżeczki mielonej

Mix smaku
Makaron zapiekany z rybą pod kokosowym beszamelem 163

puszka 400ml mleka kokosowego- 2-3 łyżki soku z cytryny- sól, pieprz cytrynowy- świeżo starta gałka muszkatołowa Makaron gotujemy (połowę przewidzianego czasu w przepisie) ok. 3 minut. Odcedzamy. Filety z ryby pozbawiamy skóry i ości, kroimy na większe kawałki, oprószamy solą, pieprzem cytrynowym, skrapiamy sokiem z połowy cytryny, odstawiamy w chłodne miejsce. Przygotowujemy kokosowy sos beszamel. W rondelku

mojewypiekiinietylko
Szaszłyki drobiowe z ananasem 186

duże piersi drobioweSkładniki marynaty:- 3 łyżki oleju sezamowego- 3 łyżki sosu sojowego- 2 łyżki marynaty teryiaki- sok z cytryny- pieprz syczuański- sól wędzona- chilli w płatkachDodatkowo:- dojrzały ananas  Filety płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w kostkę, przekładamy do woreczka i dodajemy składniki marynaty – olej sezamowy, sos sojowy, teryiaki, sok z cytryny, pieprz syczuański, sól wędzoną, płatki chilli

mojewypiekiinietylko
Konserwa rybna domowa 166

ładniki:-1,5 kg filetów rybnych-1 kg marchwi-1 l przecieru pomidorowego-pieprz ziołowy i naturalny-przyprawa do ryb-warzywko-liść laurowy-ziele angielskie-sól-cukier   Filety po opłukaniu i osuszeniu posypujemy przyprawą do ryb.Marchew kroimy w plasterki.   Przecier pomidorowy zagotowujemy z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.   Przyprawiamy pieprzem ziołowym

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania