Ryby w zalewie pomidorowej

Ryby w zalewie pomidorowej

Ryby w zalewie pomidorowej

To kolejna potrawa wigilijna, która jest tradycją w naszym domu, wszyscy bardzo ją lubimy RYBY W ZALEWIE POMIDOROWEJ .  SKŁADNIKI: 1kg. filetów z mintaju lub z morszczuka cebula  ogórek konserwowy 2-3 jajek masło klarowane ZALEWA: 2 szkl. wody 1/2 szkl. oliwy 2-3 łyżek cukru 3 łyżki kechupu 1 mały przecier pomidorowy 6 łyżek octu sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy WYKONANIE: filety kroimy na kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem, maczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej smażymy na rozgrzanym... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Warto przeczytać

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

BeataBeata

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, cebula, ogórek, ogórki, zupa pomidorowa, jajko, tarta, ryba, przepisy na święta, ogórki konserwowe, potrawy wigilijne, wigilijne potrawy, bułki, ryby w zalewie, boże narodzenie, ryby smażone, ryba w occie, ryby na święta, jajka na święta

Inne przepisy z Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.