filet ze szpinakiem - 551 przepisów (strona:23/37)

Łosoś w cieście francuskim 139

Dziś zrobiłam taki obiadek na szybko. Filet z łososia z dodatkami zamknięty w cieście francuskim. Świeży łosoś do tego żółty ser i szpinak z suszonymi pomidorami to świetne połączenie. Może się skusicie ? Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pieczony łosoś ze szpinakiem i puree ziemnaiczanym 174

przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym oraz sokiem z cytryny. Resztę cytryny kroimy w ćwiartki i układamy na filetach. Łososia umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 10 minut. Na łyżce oliwy z oliwek smażymy posiekany ząbek czosnku, dodajemy szpinak i dusimy kilka minut aż nadmiar wody odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzu układamy puree, na nim szpinak

Mango Papaja
Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą 157

roladek Piersi z kurczaka filetujemy, tak żeby z jednej powstały 2 kotlety. Następnie rozbijamy tłuczkiem. Filety muszą być cienkie, należy jednak uważać, żeby ich nie przedziurawić, kurczak jest bardzo delikatny. Następnie mięso doprawiamy solą i pieprzem.  Teraz pora na zrobienie farszu. Szpinak dokładnie myjemy i suszymy. Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie z oliwek, dodajemy

Zgrabne Gotowanie
Cannelloni i Casarecce z kurczakiem i szpinakiem w sosie beszamelowym 162

łyżki mąki pszennej Ok. 2 szklanki mleka Masło do formy Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka, smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni. Makaron Casarecce gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Kroimy na mniejsze kawałki. Szpinak dusimy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na rozgrzanym maśle, doprawiamy solą i pieprzem.  Mieszamy

VioletoweKucharzenie
Szybki obiad: Kurczak z rozmarynem i makaron z fasolką i pesto 317

była zielona) 320g makaronu (penne lub łazanki) 200g świeżego szpinaku 8 pomidorków koktajlowych pęczek bazylii 50g obranych migdałów 50g parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek sok z 1/2 cytryny sól, pieprz Zaczynamy od nastawienia w garnku wody na makaron. Następnie szykujemy kurczaka. Na pergaminie do pieczenia lub papierze śniadaniowym układamy filety, obsypujemy z dwóch stron solą, pieprzem, rozmarynem(...)rozbijamy wałkiem na równą grubość. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy filety na średnim ogniu. Dodajemy 6 ząbków czosnku w łupinach i chilli. Smażymy, pamiętamy o obracaniu filetów. Do osolonej gotującej się wody na makaron wrzucamy fasolkę na 3 minuty, następnie dodajemy makaron i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do blendera wkładamy: bazylie, migdały, parmezan, oliwę

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Occhi di lupo zapiekane z indykiem i szpinakiem 256

pieprz Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę, zeszklić, następnie dodać filet z indyka pokrojony w niedużą kostkę, doprawić solą i pieprzem. Smażymy kilka minut, a następnie przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy całość ok. 15 -20 minut. W międzyczasie szpinak wrzucamy do rondla na średnią moc palnika i podgrzewamy często mieszając, aż całkowicie się odmrozi

Delicious Titbits
Dal z soczewicy ze szpinakiem z rybą w gorczycowej masali 109

cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka gorczycy pół łyżeczki kurkumy 3 łyżki oleju z gorczycy Dal: szklanka żółtej soczewicy kostka mrożonego szpinaku w liściach 2 ząbki czosnku pół łyżeczki kurkumy łyżeczka kuminu pomidor sól papryczka chilli Przygotowanie: 1. Zacznij od przygotowania masali, którą posmarujesz rybę: cebulę pokrój w piórka(...)Kiedy cebula będzie miękka zmiksuj wszystko na papkę. Po wystygnięciu posmaruj filety i zwiń w rulony. 2. Ugotuj soczewicę na półtwardo z solą. Na patelni na łyżce oleju upraż kumin z kurkumą i czosnkiem. Dodaj rozmrożony szpinak, wsyp ugotowaną soczewicę i dolej nieco wody. Gotuj, aż soczewica będzie miękka, teraz

AZgotuj!
Zupka szpinakowa dla niemowląt 152

smakiem. Z podanych składników można przygotować dwie porcje. Zupka szpinakowa dla niemowląt  Składniki garść szpinaku 1 marchewka 1 ziemniak kawałek pora żółtko jaja 1 łyżeczka siemienia lnianego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka masła lub oleju rzepakowego 100 g fileta z indyka Zupka szpinakowa dla niemowląt  Wykonanie Warzywa myjemy i obieramy ze skórki. Marchewkę i pora kroimy(...)wody mineralnej niegazowanej. Dodajemy zioła prowansalskie, siemię lniane i masło. Gotujemy 10 min. W osobnym garnku gotujemy mięso. W kolejnym jajko. Po 10 min. do gotującej zupy dodajemy szpinak. Gotujemy kolejne 5-10 min. Aż warzywa będą miękkie. Do ugotowanej zupy dodajemy ugotowane żółtko jaja oraz mięso. Wszystko razem bendujemy i gotowe. Zupka szpinakowa dla niemowląt

Pyza i Surówka
Makaron orzo ze szpinakiem, kurczakiem i serem grana padano w sosie śmietanowym 168

grana podano + dodatkowo 1 – 2 łyżki 1/2 natki pietruszki Wykonanie: Przygotuj wszystkie składniki: Filet z kurczaka opłucz i pokrój w kostkę – około 1 – 2 cm. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstaw. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Szpinak przepłucz pod wodą, osusz. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej olej, dodaj

Moja pasja smaku
Pieczona pierś kaczki 222

Kaczka jest mięsem, którego często się boimy. A nie słusznie, bo jest pyszna i wcale nie tak trudna w przygotowaniu! Do przygotowania kaczki potrzebujemy: Piersi z

MarcinChef
Rolki z kurczaka ze szpinakiem i sosem z boczniaków. 283

kurczaka rozbić przez folię, doprawić. Ząbek czosnku i cebulę drobno pokroić w kostkę. Przesmażyć na patelni, dodać liście szpinaku, chwilę przesmażyć  wszystko razem. Doprawić  przyprawą do dań Kucharek i pieprzem. Przestudzić, całość posiekać i farsz położyć na filetach z kurczaka. Zwinąć w ruloniki i każdy rulonik w folię do pieczenia. Piec w piekarniku 20 minut w temp

Kulinarny karnet Christophera
Pieczony łosoś ze szpinakiem i puree ziemniaczanym 123

łososia upiec z dodatkiem dużej ilości soku z cytryny! Składniki: 400 gram filetu z łososia sól pieprz cytrynowy 1/4 cytryny 1/4 pęczka bazylii 1 szalotka 100 gram świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku pieprz 5 ziemniaków szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki mleka łyżka oliwy z oliwek Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, dodajemy gałkę muszkatołową oraz mleko i ugniatamy tworząc(...)pieprzem cytrynowym oraz sokiem z cytryny. Resztę cytryny kroimy w ćwiartki i układamy na filetach razem z listkami świeżej bazylii. Łososia umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 10 minut. Na łyżce oliwy z oliwek smażymy posiekany ząbek czosnku i szalotkę, dodajemy szpinak i dusimy kilka minut aż nadmiar wody odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzu układamy

Mango Papaja
Spaghetti z pesto sycylijskim, krewetkami i szpinakiem 162

suszonych pomidorów pysznie skomponowało się z krewetkami i młodym szpinakiem. Jeśli lubicie makarony, koniecznie spróbujcie tego, którym nie tak dawno zasłużyłam na trzecie miejsce w Makaronowych Mistrzostwach Dziennikarzy i Blogerów. Składniki na 4 porcje: Pesto: 100 g płatków migdałowych 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 4 filety anchois (nie będzie ich czuć w sosie) duży pęczek bazylii(...)czubate łyżki startego parmezanu 4-6 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz   Dodatkowo: 12-16 krewetek królewskich mrożonych 1 ząbek czosnku 1/2 papryczki chili 2-3 garście młodego szpinaku 500 g spaghetti oliwa do smażenia sól, pieprz Przygotowanie: Płatki migdałowe rumienić na suchej patelni - należy uważać, żeby nie przypalić! Do malaksera wrzucić migdały, parmezan, papryczkę chili, anchois, czosnek

Kulinarne Inspiracje
Pieczony łosoś teriyaki z ryżem sushi 195

tego trochę ryżu sushi (czyli z octem ryżowym) i przepyszny lekko orzechowy szpinak podsmażany krótko na oleju sezamowym. Całości dopełniają prażone ziarna sezamu. Lekkie, sycące i uzależniające danie. Pieczony łosoś teriyaki z ryżem sushi na chwilę zabierze Was na Daleki Wschód. Składniki: ok. 800 g fileta z łososia podzielonego na 4 porcje 60 ml sosu teriyaki (możecie użyć gotowego(...)własny)* 1 łyżka ziaren białego sezamu 1 łyżka ziaren czarnego sezamu 2 szklanki (ok. 400g) ryżu do sushi 240ml octu ryżowego 3 łyżki cukru 2 łyżki soli 600g świeżego szpinaku (może być baby) 1 łyżka oleju sezamowego ( nadaje aromat i delikatny posmak orzechów, jeśli możecie – nie zamieniajcie) 2 szczypty soli łyżka posiekanego szczypioru awokado (dojrzałe) *sos teriyaki

Pociąg Do Kuchni